Skocz do zawartości
un_ix

jak krecic Athlona XP 1800+ na EPOX 8KHA+....?

Rekomendowane odpowiedzi

:arrow: witam

posiadam Athlona XP 1800+ na plycie EPOX 8KHA+. na procku mam Volcano 7+ (ustawiony na medium), Copper Shim'a XP i paste THERMOPOX 75 AGS. wszystko jest w zamkniejtej obudowie ModeCom Fine z wentylatorem (80x80) wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acym cieple powietrze z tylu obudowy. chcialbym pokrecic troche prockiem i tu potrzebuje waszej pomocy. prosze o pisanie:

- co najlepiej podnosic

- gdzie to robic

- krok po kroku czynnosci, ktore trzeba wykonac

- itp.

z gory wielkie dzieki. wiem co nieco o kreceniu, ale nie chcialbym zwalic mojego nowego Athlona, wiec prosze o pomoc specjalistow :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie chce pomoc nie ladnie, ale ty tez leniuch jestes tyle o tym bylo na forum ;).

- co najlepiej podnosic

-Najlepiej podnosic napiecie na procu to musisz zrobic aby proca podkrecic w biosie ta opcja nazywa sie VCORE na plycie masz max 1,85V po zmodowaniu plyty prawie 2,1V, ale to by bylo zabojcze dla twojego proca, wiec tego nie probuj.

Podniesc jeszcze mozesz napiecie na pamieciach zwane Vdimm na EpoXie twoim do 3,2V to duzo, ale nie przekraczaj 2,8V bo mozesz pamieci zjarac. Bawic sie jeszcze mozesz mnoznikiem, aby go odblokowac musisz wypelnic mostki L1 na procu. Wszystko ustawiasz w biosie.

- gdzie to robic

Jak wyzej w biosie ;).

- krok po kroku czynnosci, ktore trzeba wykonac

To proste jak swinski ogon :). Robisz tak zakladajac, ze masz zablokowany mnoznik.

Podnosisz troche fsb i sprawdzasz czy komp jest stabilny i jaka ma temperature. Podnos co pare MHz 4-5. Jak komp jest nie stabilny to daj mu wyzsze napiecie.

- itp.

No chyba powiedzialem wszystko co moze ci sie przydac :). Mam nadzieje, ze pomoglem...jak cos to wal na forum napewno pomozemy :).

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...