KING_PROO Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Witam.Zmieniłem procesor amd atholn x2 64 4000+ na 6000+ i niby wszystko wydaje się spoko, komputer uruchamia sie szybciej i dziala plynniej niz wczesniej. Problem pojawia się jak wchodzę do gry( CS:GO) Na starym procesorze miałem 20-30 fps, a teraz 60-70fps ale jest pewien haczyk. Niby gra działa płynnie ale cyklicznie fps gwałtownie z 60-70 spadają na 9fps i sytuacja ta utrzymuje się przez około 9 sekund po czym w mniej niż pół sekundy znowu powraca do 60fps i utrzymuje się zawsze tak przez około 23 sekundy i potem znowu gwałtowny spadek i tak w kółko. Na starym procesorze nigdy nie miałem takich gwałtownych spadków. Dodam że posiadam chłodzenie boxowe od amd które było w zestawie z moim satrym procesorem , a zasilacz ma 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Temperatury, napięcia, screen z HWinfo > monitor. Zasilacz ma na imię zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Na imię mu Dramat. 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KING_PROO Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Temperatury, napięcia, screen z HWinfo > monitor. Zasilacz ma na imię zasilacz? Nie działa mi ten program, wyskakuje taki error http://scr.hu/8w3a/nnj7n A zasilacz to take me 350 force Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Uruchom program jako administrator. Zasilacz tragedia ale mniejsza z nim. Objawy wskazują na przegrzewanie się procesora. Włącz ten program i pograj trochę, potem wrzuć screena. Tapatapatap Z2 Edytowane 10 Grudnia 2015 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KING_PROO Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Nie wiem czy to o to chodziło http://scr.hu/8w3a/pn4xz A tutaj ten monitor http://scr.hu/8w3a/37xeg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Na drugim screenie klikasz monitoring i robisz screena po graniu. W trakcie grania monitoring ma być uruchomiony. W oknie monitorungu kliknij <- -> by rozszerzyć okno tak, by było widać wszystkie sensory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KING_PROO Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Tutaj było przed graniem( jakieś 10minut po wcześniejszym) http://scr.hu/8w3a/liyrr A tutaj po graniu teraz jednego dm http://scr.hu/8w3a/uk30w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Temp. ok, cpu trzyma mnożnik x15. Tu nie ma problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KING_PROO Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Temp. ok, cpu trzyma mnożnik x15. Tu nie ma problemu. Ten procesor jest używany. Powodem może być to że koleś na allegro od którego to kupiłem wystawił zepsuty procesor czy problem leży gdzie indziej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Moze tak byc. Sprawdz jeszcze piny na sockecie plyty glownej. Jak jest możliwość sprawdz na innym zasilaczu. Jak mie pomoze inny markowy zasilacz to wsadz stary procesori testuj. Jak na nim nie bedzie spadkow. To wloz ponownie nowy. Zrob update Biosu płyt głównej jeśli jeszce tego nie zrobiłes. Potem juz tylko ew. Zwrot do sprzedawcy. Edytowane 10 Grudnia 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Sprawdz jeszcze piny na sockecie plyty glownej. Chyba chodziło ci o "nóżki" w procesorze. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KING_PROO Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Moze tak byc. Sprawdz jeszcze piny na sockecie plyty glownej. Jak jest możliwość sprawdz na innym zasilaczu. Jak mie pomoze inny markowy zasilacz to wsadz stary procesori testuj. Jak na nim nie bedzie spadkow. To wloz ponownie nowy. Zrob update Biosu płyt głównej jeśli jeszce tego nie zrobiłes. Potem juz tylko ew. Zwrot do sprzedawcy. Jak się sprawdza te piny i gdzie to jest? Na starym procesorze nie ma spadków bo grałem jeszcze wczoraj na nim i było wszystko ok. Nie mam zbytnio możliwości żeby wsadzić markowy zasilacz bo nie posiadam lepszego w domu, a co do update Biosu to wczoraj próbowałem go zaktualizować, męczyłem się 3 godziny i nie udało mi się bo nie mam takich ustawień w BIOS jak są na prezentowanych filmach na yt , a te wszystkie sposoby napisane na stronie producenta mojej płyty nie są dla mnie zbytnio jasne i nie ogarniam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Podaj model płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KING_PROO Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Asus M2V-TVM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Twoja wersja biosu powinna poprawnie obsługiwać ten procesor - właściwie to najwyższa wersja, potem są już bety - być może coś by pomogły. Spróbowałbym przywrócić ustawienia domyślne biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KING_PROO Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Wszedłem do biosu kliknąłem w "Load setup deafault" i zapisałem. Ale jeszcze chciałbym sprawdzić te piny na sockecie, już wiem gdzie to jest ale teraz mam pytanie czy to tak mogę sobie wyciągać i zakładać procesor ciągle? Wczoraj smarowałem go pastą, a nie mam już jej więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 No to się zaopatrz w tubkę MX-2. Chyba że wyszło coś ostatnio o lepszym stosunku ceny do wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KING_PROO Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zrobiłem mały test. Włączyłem inną grę, która jest na takim silniku jak CS:GO a mianowicie Garry's Mod przez 30 minut biegałem po mapie nic nie robiąc fps ciągle utrzymywały się między 80-100 lecz gdy zespawnowalem z 40 botów z hl2 fps spadły do 50 ale to nie jest dziwne bo tak zawsze się dzieje na starych kompach, a fakt że co jakieś 20-30 sekund znowu występowały te dziwne, cykliczne spadki i nagłe powroty do płynności aż do czas kiedy nie usnąłem botów. Wniosek: Mój procesor nie wyrabia przy większym obciążeniu ale jest to bardzo dziwne gdyż starszy i trochę gorszy model radził sobie dużo lepiej z obciążeniem. Teraz zadaje sobie pytanie czy to procesor jest zepsuty i muszę go odesłać czy zasilacz jest za słaby bo wcześniejszy procesor pobierał dwa razy mniej energii niż obecny. I co jeśli kupię nowy zasilacz , a procesor dalej nie będzie wyrabiał, to takie trochę wydawanie pieniędzy w błoto? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 zakup, dobrego, porządnego zasilacza w miejsce tego co masz to nie są pieniądze wyrzucone w błoto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KING_PROO Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 zakup, dobrego, porządnego zasilacza w miejsce tego co masz to nie są pieniądze wyrzucone w błoto Nie mam obecnie funduszy na jakiś nowy, dobry, markowy zasilacz. Jedynie co to mogę kupić jakąś używkę za 40-50zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 to chociaż weź pożycz od kogoś multimetr i pomierz napięcia pod obciążeniem na tym swoim obecnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Najpierw ogarnij aktualizację biosu. Warto sprawdzić też temp. sekcji zasilania cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 40-50zl to kiedys na allegro chodzily chiefteci 450W. Moze nie nowe, ale lepsze o wiele od chinskiej tandety. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KING_PROO Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 to chociaż weź pożycz od kogoś multimetr i pomierz napięcia pod obciążeniem na tym swoim obecnym Nie posiadam tego przyrządu w domu ale chodzę do technikum mechatronicznego więc pełno tych przyrządów mam w szkole ale wątpię że nauczyciel pożyczy mi sprzęt należący do szkoły Najpierw ogarnij aktualizację biosu. Warto sprawdzić też temp. sekcji zasilania cpu. Z tym biosem będzie ciężko ale rano będę jeszcze raz próbował zaktualizować Jak sprawdzić tą temp. sekcji ? 40-50zl to kiedys na allegro chodzily chiefteci 450W. Moze nie nowe, ale lepsze o wiele od chinskiej tandety. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Takie jak ten http://allegro.pl/zasilacz-chieftec-450w-i5840350934.html ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 ew z tańszych http://allegro.pl/zasilacz-atx-350w-20pin-sata-fsp350-60mdn-fv23-gw-i5572427065.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KING_PROO Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2015 Próbuję od rana zaktualizować biosa i ciągle jestem na tym samym etapie czyli niczym.... Ma ktoś link do tego programu Asus Flash? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2015 Wszystko masz na stronie producenta. I nawet nie przyznawaj się, że chodzisz do technikum mechatronicznego skoro masz taki prymitywny zasilacz. Zmień to ścierwo i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KING_PROO Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2015 Wszystko masz na stronie producenta. I nawet nie przyznawaj się, że chodzisz do technikum mechatronicznego skoro masz taki prymitywny zasilacz. Zmień to ścierwo i po problemie. No niby jest napisane na stronie producenta ale w pierwszym kroku pisze żebym pobrał BIOS Updater a ja nie mogę nigdzie tego programy znaleźć . A wszystkie inne sposoby z yt nie działają bo nie posiadam zakładki tools w biosie. Zasilacz może i jest prymitywny ale nigdy nie potrzebowałem lepszego więc nie zmieniałem go od kilku lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...