maciek151 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2015 Hej, tak jak w temacie. Zastanawiam się ostatnio nad samodzielnym kupnem telefonu i olaniem operatora, żeby mieć niższy abonament. Przepatrzyłem sporo telefonów i wypatrzyłem moje dwie lubiane marki. https://www.xiaomiforsale.com/pl/telefony/245-mi-4c-32gb.html https://oneplus.net/pl/x Co do oneplus x to myślę, że mogę w miarę łatwo załatwić sobie zaproszenie. (Ale jak ktoś ma to niech pisze- Nie pogardzę :D) Telefon służy mi głównie do internetu, czytania i sporadycznego grania. Dlatego wsparcie gier przez dłuższy okres byłoby bardzo miłe(+aktualizacje androida przez dłuższy czas) Czasami też obejrzę sobie film/serial. Dużo może wam powiedzieć to, że obecnie posiadam Note 2 i bardzo miło się z nim współpracuje. Boli mnie tylko właśnie to, że przykładowo XCOM: Enemy Within już na nim nie będzie banglał. Bardzo podoba mi się właśnie podoba ten "Iphonowy" wygląd tamtych 2. Macie może jakieś inne propozycje? Może zalety jednego i drugiego które pozwolą mi wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Dobrze kombinujesz, z tych 2 mi4c bedzie mial zdecydowanie lepsza wydajnosc w grach (snap 808 + adreno 418) i lepszy aparat. Jesli chodzi o OPX to ogolnie lepsze wykonanie, swietny wyswietlacz AMOLED i lepsze wsparcie jesli chodzi o custom ROM'y na XDA. Mi4C nie ma slotu na karte microsd ale za to tanio wyrwiesz wersje 32gb, OPX 16gb + MicroSD. Biorac pod uwage powyzsze bierz co ci bardziej odpowiada.. ;) Stalem przed identycznym wyborem i doslownie pare dni temu zamawialem Mi4C z ibuygou. (wyszlo cos kolo 1170 zł. za wersje 3GB/32GB z VAT insurance i wysylka DHL) Chociaz w sumie na OPX tez juz niemal bylem zdecydowany w pewnym momencie. Edytowane 13 Grudnia 2015 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek151 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Masz może zdjęcia tego mi4c? Bo te z neta to albo jakieś dziwne kąty, albo plastikowy strasznie się wydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Jeszcze go nie dostalem wyslali dopiero w sobote. ;)Tak swoja droga, w tym budzecie moglbys tez celowac w OnePlus 2 w wersji 16gb ktory praktycznie pod kazdym wzgledem wypada lepiej od Mi4c i OPX ale zaplacisz ok 1500 zł. no i slabo z dostepnoscia bo na oficjalnej stronie maja aktualnie na stanie tylko wersje 64GB. Na minus Snap 810 ktory sie mocno grzeje i pojawiaja sie problemy z throttlingiem. Edytowane 14 Grudnia 2015 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Masz może zdjęcia tego mi4c? Bo te z neta to albo jakieś dziwne kąty, albo plastikowy strasznie się wydaje. To obejrzyj sobie jakieś wideo recenzje z telefonem w rękach na youtube. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek151 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Jeszcze go nie dostalem wyslali dopiero w sobote. ;) Tak swoja droga, w tym budzecie moglbys tez celowac w OnePlus 2 w wersji 16gb ktory praktycznie pod kazdym wzgledem wypada lepiej od Mi4c i OPX ale zaplacisz ok 1500 zł. no i slabo z dostepnoscia bo na oficjalnej stronie maja aktualnie na stanie tylko wersje 64GB. Na minus Snap 810 ktory sie mocno grzeje i pojawiaja sie problemy z throttlingiem. Właśnie dużo słyszałem o throttlingu w one+2 i wychodzi na to, że tak naprawdę uniemożliwia on granie. Wszystko spoko itd. Ale jak jadę np. pociągiem, to właśnie najczęściej gram/czytam. Do tego ta cena nie jest już tak piękna. W sumie poważnie się skłaniam w stronę mi4c. Niby opx jest ładniejszy, ale w xiaomi mam dodatkową obsługę pistonów i lepsze bebechy. Jeszcze jedno pytanie. Jak kupowałeś? Brałeś dostawę z Chin czy europy? Podobno jak bierzesz z Chin to jest 50-50% że nie dowalą ci cła i vatu. Dodatkowo jak ma się sprawa z ładowarką? Edytowane 14 Grudnia 2015 przez maciek151 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Bralem z ibuygou, wysylaja z Chin kurierem DHL (mozesz zamowic z magazynu EU ale wychodzi sporo drozej). Clem / vatem sie nie martwie bo masz usluge "VAT insurance", jak bedziesz mial jakies oplaty celne wysylasz zdjecie/skan pisma do supportu IBG i zwracaja calosc do 3 dni roboczych. Ladowarka z przejsciowka na gniazdka EU. Edytowane 14 Grudnia 2015 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek151 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Bralem z ibuygou, wysylaja z Chin kurierem DHL (mozesz zamowic z magazynu EU ale wychodzi sporo drozej). Clem / vatem sie nie martwie bo masz usluge "VAT insurance", jak bedziesz mial jakies oplaty celne wysylasz zdjecie/skan pisma do supportu IBG i zwracaja calosc do 3 dni roboczych. Ladowarka z przejsciowka na gniazdka EU. Już w pudełku? Hmmm.. Chyba się zdecyduję na zestaw z silikonowym coverem i hybridami iron+ szkło hartowane i powerbank :D Tylko pewnie przed świętami jeszcze dłużej niż 7 dni by szło :/ No dobra, nie śpieszy mi się. Mogę i do stycznia czekać. Daj znać jak dojdzie i jakieś pierwsze wrażenia napisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Obczaj sobie forum miuipolska.pl , tam masz nawet oddzielne podforum dla tego sklepu z opiniami itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek151 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Napisz też jak z urzędem celnym. Bo tu jest loteria, a szczerze mówiąc nie chce mi się uiszczać tamtych opłat a potem wysyłać prośby o zwrot. Lepiej niech od razu przejdzie :D Za wszystkie porady dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 To wez sobie z Xiaomiforsale.com , tam masz bez oplat za podobne pieniadze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek151 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 OK. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonekjonatan Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2015 tak dla potomnych - polecam Galaxy s5 - ostatnio widziałem nawet s6 za 1600 złotych. Do rozważenia jest też wzięcie abonamentu. Ja sobie znalazłem na komorkomacie samgunsa s5 w sieci redbull. Nic o nicch nie slychać, a fajne oferty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek151 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2015 (edytowane) Abonament jest bardzo nieopłacalny. Przebiciu cen telefonów mogą sięgać nawet 1000zl Edytowane 18 Grudnia 2015 przez maciek151 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2015 tak dla potomnych - polecam Galaxy s5 - ostatnio widziałem nawet s6 za 1600 złotych. Do rozważenia jest też wzięcie abonamentu. Ja sobie znalazłem na komorkomacie samgunsa s5 w sieci redbull. Nic o nicch nie slychać, a fajne oferty. A co ma być o nich słychać, redbull to play, nawet w salonie play możesz podpisać umowę redbulla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dlx_com_pl Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2015 Dlaczego akurat Galaxy S5? Równie ciekawie pod wzgledem jakosci czy generalnei całokształtu jako smartfon premium,prezentuje się Huawei P8 lub HTC One M8 czy nowszy Lg G4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...