Blarin Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2015 (edytowane) Witam! Jak w temacie piszę z zapytaniem w sprawie wymiany podzespołów w 4 letnim komputerze. Aktualne części: Procesor: Intel Core i5-2400 3.1GHz Grafika: MSI Geforce GTX 560 Ti - powód wymiany, zimny lut prawdobodobnie, nie chcę naprawiać bo i tak planowałem wymianę. Płyta główna: ASRock H61DE/S3 Zasilacz: XFX Pro Series TS 550W (Niedawno kupiony) Dysk HDD: Seagate ST500DM002 500GB Dysk SSD: Transcend SSD370 127GB Ram: jakieś Cruciale 1600 2x4gb. Początkowo planuję wymienić kartę graficzną, jako, że mam możliwości to celowałem w jakąś GTX 980.Wiem, że słabo to się ma do reszty podzespołów, ale w chwili obecnej nie mam więcej środków, a nie chcę dzielić kwoty na inne części, ponieważ w niedalekiej przyszłości będę wymieniał procek i płytę.Pytania są takie czy z tą 980 da radę przez parę miesięcy(do pół roku), czy zasilacz wytrzyma oraz o polecane na ten moment procesor i płytę. Miło mi będzie również przeczytać jakieś warte uwagi karty graficzne (sam myślałem nad Asus Strix, Gigabyte G1 lub MSI).Z góry dziękuję za pomoc! PS Dodam, że raczej nie bawię się w OC. Edytowane 15 Grudnia 2015 przez Blarin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2015 I5 2400 to nadal mocny procek , nie ma sensu go zmieniać . Kartę bierz GTX970 , nie ma sensu dopłacać do GTX980 - nie wiele szybsza a zauważalnie droższa . Co do konkretnego modelu - Asus Strix lub MSI Gaming . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2015 Jak wyżej. Zmienić kartę graf. resztę zostawić - zmienić całą platformę za około 2 lata. Co do zasilacza to spokojnie da radę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...