Skocz do zawartości
Rosio

Epox 8K3A rev. 1.0, 1.1 i 1.2

Rekomendowane odpowiedzi

jaka jest roznica miedzy tymi kolejnymi wersjami mobo, czy roznia sie wydajnoscia, stabilcoscia, mozliwoscia o/c...etc?

czytalem gdzies sie maja (w kolejnosci) dzwiek 2, 4 i 6 kanalowy ale nie jestem pewien czy to prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh wcale rev 1.1 i 1.2 nie rozwiazuje problema z wydajnoscia pamieci. Bylo to juz opisywane na forum. O klipsach zatrzasukjacych pamieci. poszukaj a znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coz przejzalem archiwum i nie wiem czy dobrze zrozumialem jakby co porawcie mnie:

1) rev. 1.0; 1.1;....itd roznia sie dzwiekiem (iloscia obslugiwanych kanalow) a co do wydajnosci nie maja nic do rzeczy

2) za wydajnosc i stabilnosc plyty "odpowiadaja" zatrzaski na pamieciach?[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli juz kupujesz Epoxa to kup ,ale wersje co najmniej 1.1 (ma 6 kanalowy dzwiek) ,bo podobno wersja 1.0 miewala problemy ze stabilnoscia (tylko mi sie obilo o uszy). A jaka wersje kupujesz tej plyty ,z Raid-em czy bez? Bo ja tez szukalem 8K3A+ (ta z RAID) wersji co najmniej 1.1 i nie znalazlem. Wiec kupilem Enmica 8TTX2+ (odpowiednik 8K3A+ nawet bios pasuje) i dostalem rev 1.2 . Ten enmic jest dosc trudno dostepny ,ale jest tu www.amado.com.pl .Ja jestem z niej baaardzo zadowolny.

pozdroofka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz myslalem o tym ale u mnie w miescie trudno jest o Enimcy, a co do Asusa to przejazalem naprade sporo renenzji plytek na KT333 i coz plytka naprawde dobra, pod wzgledem wydajnosci na rowni z Epoxem ale jeden z opisow przedstawial ze Asus ma problem z magistrala 200Mhz (pewnie malo osob takowej uzywa ale zawsze jakis minus) no i ponad 100 pln drozsza

BTW juz mnie szlak trafia na to ze trzeba tak baczna uwage przykladac do tych Epoxow no wiecie: rozne wersje, zatrzaski na pamiatki. ......ehhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli juz kupujesz Epoxa to kup ,ale wersje co najmniej 1.1 (ma 6 kanalowy dzwiek) ,bo podobno wersja 1.0 miewala problemy ze stabilnoscia (tylko mi sie obilo o uszy). A jaka wersje kupujesz tej plyty ,z Raid-em czy bez? Bo ja tez szukalem 8K3A+ (ta z RAID) wersji co najmniej 1.1 i nie znalazlem. Wiec kupilem Enmica 8TTX2+ (odpowiednik 8K3A+ nawet bios pasuje) i dostalem rev 1.2 . Ten enmic jest dosc trudno dostepny ,ale jest tu www.amado.com.pl .Ja jestem z niej baaardzo zadowolny.

pozdroofka

moge sie mylic, ale gdzies czytalem, ze 1.0 - 2 kanaly, 1.1 - cztery, a dopiero 1.2 ma 6-cio kanalowy dzwiek. jesli sie myle prosze o sprostowanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdroofka

moge sie mylic, ale gdzies czytalem, ze 1.0 - 2 kanaly, 1.1 - cztery, a dopiero 1.2 ma 6-cio kanalowy dzwiek. jesli sie myle prosze o sprostowanie...

No to sie mylisz :)

1.0 - 2 kanały

1.1 - 6 kanałów

1.2 - 6 kanałów plus wyjscie cyfrowe

1.3 - jezeli taka jest bo cos czytałem to ma to samo co 1.2 plus jakis dodatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz myslalem o tym ale u mnie w miescie trudno jest o Enimcy, a co do Asusa to przejazalem naprade sporo renenzji plytek na KT333 i coz plytka naprawde dobra, pod wzgledem wydajnosci na rowni z Epoxem ale jeden z opisow przedstawial ze Asus ma problem z magistrala 200Mhz (pewnie malo osob takowej uzywa ale zawsze jakis minus) no i ponad 100 pln drozsza

BTW juz mnie szlak trafia na to ze trzeba tak baczna uwage przykladac do tych Epoxow no wiecie: rozne wersje, zatrzaski na pamiatki. ......ehhh

Kupuj Asusa moze dostaniesz go taniej , tylko najprostsza wersje bez Raida i Firewire , a jezeli chodzi o 200FSb, czlowieku zycze powodzenia jak chcesz na takiej magistrali pracowac dluzej :) . Takia magistrale to sie ustawia, jak chcesz test zrobic, a nie na kompie pracowac !!!!

A....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez napisalem ze malo kto takiej uzywa, takze nie rozumiem Twojego wywodu :?

Sorki ,ale mnie juz troche draznia maxymalne wyniki , a czesto lepiej popatrzec na te domyslne na ktorych wyjdzie ze najlepsze sa inne plyty , a ze osiaga 200 fsb to nie znaczy ze jest najszybsze bo moze kosztemn tego ma gorsza wydajnosc w trybie defoult . A zobacz jak jest np z Nvidia , zawsze ma najlepsze wyniki w 3dmarku , ale czy ma najlepsza jakosc obrazu !!!!! i czy chodzi plynniej i stabilniej w grach .

A tu mam fajny news dla fanow ATI :)

Nad NVIDIA zawisły czarne chmury a zarząd powoli przygotowuje się i swoich inwestorów na najczarniejsze scenariusze. Największą porażką NVIDIA, może być to, co właściwie już następuje. Układ znany pod nazwą kodową NV30 musi zostać zostać mocno opóźniony i planowana dotychczas premiera na sierpie¨˝ tego roku, zostaje przełożona na czas bardzo nieokreślony ! Mówi się, że NV30 ujrzy światło dzienne dopiero w 2003 roku ! Dla konkurencji jest to wręcz niesamowita szansa, na którą czekał cały rynek. Szansa, którą jest zadyszka NVIDIA uniemożliwiająca jej regulowania rynku poprzez wydawanie nowych układów w ściśle określonych terminach. W tej chwili, akcje NVIDIA od wczoraj lecą w dół (dziś na godzinę 110, spadek wynosi 2.99 punkta, czyli 14.9% ! ).

A.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...