Skocz do zawartości
kubek31

Komputer do CS;GO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcialbym zakupic części do komputera mój budżet to 1500zl głownie chodzi zeby dalo sie pograc w CS:GO zeby gra sie nie scinała i chodzi o fps zeby ponad 100fps+.. icon7.gif Prosze mi doradzić czy na takim zestawie jak by to smigało co wymienic itp :)) Kartę graficzna bede za 1/2miesiące kupowal wiec tez mozna napisac jaka najlepiej icon7.gif

Obudowa SilentiumPC Gladius X60 Pure Black (SPC095)
Płyta główna ASRock FM2A88M-HD+ R2.0
Procesor AMD A10-7800 3.9GHz BOX
Dysk 1TB posiadam wlasny
Napęd tez wlasny
Wentylator BE QUIET! PURE WINGS 2 (BL045) 92mm posiadam 3 takie/+2 sa w skrzyni z tego co tam pisze
Pamięć DDR3 GoodRam PLAY 8GB (2x4GB) 1866MHz PC3-15000 Black 512x8
Monitor-posiadam
Zasilacz be quiet! System Power 7 450W (BN143)

Prosze o opinie o tych czesciach jak to sie bedzie sprawowało..I Ile ten zestaw by mial w CS fps :) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnij o tym czymś , procek tragedia , do tego przesadnie droga obudowa .

Zmień proporcje cenowe i kup I5 4460 + płyta na H81 + podstawowa obudowa w rodzaju Zalman T1/T4 lub Raintek Arcadia .

Do tego Corsair VS 450W .

Wtedy z łatwością kupisz I5 .

A procek dużo wydajniejszy niż ta padaka od AMD , jedyny minus to słabsza integra .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego sie pytam nie znam sie dobrze wiec pisze tutaj :)

Jesli mozesz mi napisac zestaw caly tak do 1600zl jak by dalo rade :) Pod gre CS:GO :)

czyli procesor/plyte/obudowe/pamiec/zasilacz Jesli mozna :)

Edytowane przez kubek31

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 600 zł na te 5 części ?

To proponuję coś takiego :

CPU : I5 4460 - 845 zł

MB : Gigabyte GA-B85-D3H-A - 259 zł

RAM : Crucial Ballistix Tactical 8GB  DDR3 1 600 mhz CL8 - 225 zł

Obudowa : Raintek Arcadia - 139 zł

PSU : Corsair VS 450W - 169 zł

Razem : 1 637 zł , ceny z morele.net .

Jak już pisałem procek sporo mocniejszy niż A10 7800 , jedyna wada to zauważalnie słabsze iGPU ale wydajność samego CPU to nadrabia .

I5 + zewnętrzna karta rozkłada tego A10 na łopatki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki kolego :) tak reszte czesci tak jak pisalem posiadam :)

a jeszcze mam pytanie na tym sprzecie co ty napisales ile fps wycisnie ?

oo mam od kolegi karte za darmo 8800 GTS dobra nie jest ale zawsze lepsza ta niz zadna :)

Edytowane przez kubek31

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... głownie chodzi zeby dalo sie pograc w CS:GO zeby gra sie nie scinała i chodzi o fps zeby ponad 100fps+..

Masz monitor który to wyświetli, czy jesteś kolejnym który musi mieć pierdyliard fps na monitorze 60hz, bo inaczej nie da się grać?

Edytowane przez 410N
  • Downvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co możesz poczuć, skoro monitor, który posiada w przybliżeniu 90% graczy CSGO wyświetla tylko 60 fpsów, a reszta będzie pomijana lub łączona? Kupisz monitor 120Hz, lub 144Hz, to faktycznie poczujesz różnicę, jednak na standardowym monitorze za 400zł to jest tylko czcze gadanie niepoparte faktami.

Edytowane przez 410N
  • Downvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to jak sie gra zachowuje. Kiedyś grałem w call of duty 2 , roznica w graniu na 60-100fpsach , a 250 stałych bardzo duża. Całkiem inaczej sie strzela  nawet jesli oko ludzkie nie widzi rożnicy, z pewnośćia w cs'ie to wyglada podobnie.

Widać że nie miałeś zbyt dużo do czynienia z grami fps.

Edytowane przez jigas
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cii, zara wyjedzie że filmy są kręcone w 24fps to i po co więcej...przecie i tak nie widać różnicy :P

A na serio, jest różnica, i to znacząca. Ale sceptyka nie przegadasz...

Mi wystarczy jeden fakt, grając w americas army proving grounds można włączyć wbudowany licznik fps. Pokazuje on też opóźnienie w ms.

O DZIWO jak masz 60fps, to opóźnienie jest 16ms. Jak jest 90-100 to jest to 7ms.

Każda klatka sie liczy. Każde dołożone opóźnienie do pingu się liczy. Większe opóźnienia/mniej fps oznaczają że później zobaczysz obraz który widzi kolo z lepszym pingiem/fps. Proste.

Dodaj do tego że jeszcze sie jedno piwo wypiło, lub 2, 3...i z opóźnienia 100ms(ping łącznie z obrazem) robi sie 500+...

BTW - aktualnie pogrywa mój syn w cs:go na sprzęcie z syg, na razie nie ma dodatkowej karty, będzie po świetach. Sprzęt bezproblemowo wyciąga okolice 100fps. Dropy do 80-90, przynajmniej w FRAPSie

Ale ta integra jest około 2x mocniejsza od poprzedniej generacji...Jako półśrodek póki co jest, działa, jestem zadowolony, da nawet pograć w Mordor, czy aliena izolacje. Ale wiadomo na jakich ustawieniach grafiki, albo low albo low/med, choć niektóre gry ustawiają wyższe.

Edytowane przez Gregu
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Q3 Arena sie kłania.   Nawet w takiej grze 120FPS się przydawało. Liczyło się każde 10 FPS dodatkowe. Zwłaszcza jak grało sie na pewnych modach. Tak większą ilość FPS ma znaczenie. Nawet jak monitor wyświetla tylko 60 z 200 w BF4 np.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi