Skocz do zawartości
Bulwa24

Zasilacz do i7 4790k+ gtx 970

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem właśnie podzespoły do poskładania, min.: i7-4790k, gtx 970, msi z97- g43 czy RAM Skill Ares 2x4GB 2400 MHz itd... Mam stary zasilacz Tracer Be Cool 520 W Silent. Wiem, że to dziadostwo ale na razie wypłukałem się z kasy :D I tu moje pytanie. Zakładać ten zasilacz do tego zestawu czy strach? Czytałem o nim wiele negatywnych opinii i boję się o podzespoły. Za jakiś miesiąc/ pół będę miał kasę to kupię coś lepszego. Gdybym miał kupować to co polecacie do tych reszty? Jakiś 600/650 od Corsaira?
PS
Zapomniałem jeszcze. Mam mało miejsca na jednostkę centralną więc wybrałem Corsaira Carbride Series 100R a i tak ledwo się mieści. Max wysokość chłodzenia cpu to 150 mm. Wybrałem Silentium PC Startan Pro. Nie jest za mały? Jak tak to co polecacie zamiast tego a co zmieściło by się w tej obudowie? Spartana Pro najwyżej bym opchnął sąsiadowi ^^

Edytowane przez Bulwa24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W życiu tego [ciach!]a nie podłączaj, nie wiem jakim cudem taki pomysł wgl mógł powstać w twojej głowie.

Sprzęt za 4tys zl podłączać do tego czegoś... to już po prostu wywal cały ten sprzęt za okno..

Najtaniej masz SPC Vero m1 600w za 217zł http://www.agito.pl/zasilacz-silentiumpc-vero-m1-600w-80plus-modular-spc117/pd/D5DL5MBBM/?utm_medium=Feed&utm_source=Ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=11763291

Spartan Pro da sobie rade, ale o podkręcaniu zapomnij.

Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy ile chcesz wydać na PSU .

Z budżetówek to Corsair VS 450W / Antec VP 500W / SPC Vero L1 500W , zasilacze te kosztują poniżej 200 zł

Drożej i lepiej - ThermalTake Smart 530W / XFX Pro TS 550W - PSU w cenie 200-250 zł .

Jeszcze drożej i jeszcze lepiej - Seasonic G SSR-550RM 550W lub XFX XTR 550W - ale to koszty ponad 300 zł .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi