Skocz do zawartości
kryniu

Jakie czasopismo?

Rekomendowane odpowiedzi

temat może nietypowy ,ale dla mnie istotny : chciałbym zaprenumerować jedno z czasopism komputerowych-chodzi mi o takie tytuły jak np: chip czy enter ,jeżeli można to proszę o opinie ,które z nich jest najbardziej kompetentne w sprawach sprzętu,oprogramowania i wiarygodne jeśli chodzi o newsy czy porady, dzięki za opinie z góry :lol: ,chcę wydać po prostu ciężko zarobione kilkanście peso na coś konkretnego a nie na np.komputerświat-pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze pytanko, czy masz stały net?

Jak tak to po co Ci jakiekolwiek gazety, wszystko znajdziesz na serwisach.

Jak nie to Enter. Chipa nie lubie bo nic ciekawego nie piszą, tak jak w Enterze zresztą, ale Enter ma często dwie płyty i jakiś poradnik (podobał mi się ten o biosie). A tak naprawdę to nic nowego z tych gazet się nie dowiesz, a kase zachowaj na piwo, fajki lub coś do kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze pytanko, czy masz stały net?

Jak tak to po co Ci jakiekolwiek gazety, wszystko znajdziesz na serwisach. 

Jak nie to Enter. Chipa nie lubie bo nic ciekawego nie piszą, tak jak w Enterze zresztą, ale Enter ma często dwie płyty i jakiś poradnik (podobał mi się ten o biosie). A tak naprawdę to nic nowego z tych gazet się nie dowiesz, a kase zachowaj na piwo, fajki lub coś do kompa

Jesli kupowac tylko dla płytek to może już lepiej PC World Komputer w edycji DVD. W każdym numerze 8 GB na płycie w tym film.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mam stały net ,ale ja wiem czy tak wszystko się znajdzie? jednak co text przed oczami to tekst ,chyba jestem zramolały :cry: już ,wszystkie newsy ze świata czytam na necie ale jakieś wskazówki odnośnie kompów to wolałbym w piśmie- a tak na dobrą sprawę to chyba macie rację lepiej browca trzasnąć i czytać online wszystko ,tylko teraz który serwis (poza tweak :D )oczywiście jest konkretny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zaglądam gdzie tylko mogę i zawsze coś ciekawego znajdę. Pracę z kompem zaczynam od przejrzenia Tweak'a i forum oczywiście. Potem włączam www.nvidia.pl, tam zawsze jest dużo newsów. Potem zaglądam na pozostałe polskie serwisy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie prenumeruj żadnego :). Ja przez prawie 3 lata kupowałem Entera, pismo całkiem całkiem (było 3 lata temu), najlepsze co mieli/mają to dział technonologie. Najlepiej kupuj te które poruszają w danym miesiącu jakiś ciekawy temat, ja tak robie :wink: . Zwykle jest to Chip, ale zdarz sie też PCWK i PC Format. W chipie mają czasami ciekawe testy jak się przyłożą, a w PCWK są zwykle 2 cd, więc co kto woli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja czytam (i polecam) tylko PC Kurier. Kiedyś czytałem Enter'a i CHIP ale kiedy stwierdziłem, że tam jest ciągle to samo to sobie odpuściłem.

PC Kurier jest o tyle ok, że zawiera różne rzeczy z branży (komputery ale też telekomunikacja) i sprawy około branżowe :)

A co do dołączonych CD - wolę dostawać co dwa tygodnie jedną płytkę np. z dobrym kursem lub z czasową wersją jakiegoś systemu (Win server czy Novell) niż raz na miesiac porcję do nieczego nie potrzebnego softu (z mojego punktu widzenia) - bo ile można mieć programów do wypalania płyt, katalogowania filmów czy wersji demo gierek które od dawna mam całe???

Ale to tylko moje skromne zdanie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś czytałem chipa ale z czasem coraz mniej artukułów mnie intrygowało.Dziś necior wystarcza. W porównaniu z innymi miesięcznikami, chip wypada zdecydowanie lepiej niż konkurencja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CHIP był niezły ale jakis czas temu jeszcze. mozna bylo sie sporo od niego nauczyc ale niestety choba im sie pomysły wyczerpały :/ Jak ne on to mzoe PC world? Gazetka mimo ze ni euwielbiana nigdy przeze mnie to jednak tersc ma dosc dobra.. :)

Jak nie masz nic do CHIPa to nie masz innego wyboru ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi