Tr@volt Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Cześć !!! Mam mały, a co będę zdrabniał... wielki problem (!!!) z zintegrowanym dźwiękiem VIA AC97 na płycie Shuttle. Jak wygląda ten problem ? Już pisze !!! Przeinstalowałem Win ME na Win 98SE i po ciężkich perypetiach instalacyjnych wrzuciłęm audio z płytki Shuttle. Dźwięk jest, ale tylko w mp3 i windzie ..nie ma go natomiast w grach, filmach, clipach itp. Instalowałem Windows Media Player 7.1 , Divx`a 5.0.5, Winampa, DirectX8.1 itp. Może coś pominąłem ??? Bios jest chyba OK bo w Win ME wszystko pięknie chodził o :? Ustawiałem właściwości audio w windzie ... no nie wiem co robić :( :roll: Wiem, że wyszedł nowy codek audio od VIA.. ale chyba to nie rozwiąże problemu :? Co robić pomocy !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Proponowalbym odinstalowac stery i zainstalowac je jescze raz! Moze to co da! A czy instalujesz oryginalne stery??!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tr@volt Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Tak jak najbardziej oryginalne z płytki Shuttle ...ehhh Wszyskie stery od RAID, PCI, AGP, i oczywiście audio z softwarem ! No co to może być ??? Mp3 - działa w Windzie - działa w grach - NIE ! w clipach - NIE !!! Miał ktoś podobny problem ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 IMHO, tylko zmiana sterownika pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...