Pakerokrates Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 Witam. Mam laptopa Lenovo y50 w wersji z kartą graficzną 860m. Ostatnio odebrałem go z gwarancji (wymienili mi płytę główną) i mam problem z sterownikami, a dokładniej wydaje mi się że jest to wina DirectX. Jak włączałem gry to działały płynnie i wyłączały się po paru sekundach z komunikatem brakujących bibliotek itp. "Każdy producent gry zawsze w internecie napisał iż wina leży po stronie sterowników. Zainstalowałem najnowsze i gry działają, ale mam bardzo mało klatek :/. Dodam że używam nvidia Experience, przez ten program zainstalowałem pierwsze sterowniki a do gier zawsze instaluję zalecane oprogramowanie. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 A czy przypadkiem Nvidia Experience nie ustawia Ci "zalecanych" ustawień do każdej gry? U mnie gaming evolve chciało to nadzorować ale odrzuciłem, poza tym jaka jest reszta podzespołów w tym laptopie? Jakie gry? Jaki poziom detali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakerokrates Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 Nawet jeśli tak się dzieję to mam ustawione zalecane i się zcina :/ Battlefield 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) "Zalecane" może być v-sync włączony dlatego Ci gubi klatki, możesz mieć ustawienia ultra na laptopie, parametry laptopa poproszę. Edytowane 21 Grudnia 2015 przez Makduf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakerokrates Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zrozum problem proszę. Na x ustawieniach z moim sprzętem gra działała płynnie (60FPS) za to co chwila się wyłączała. Następnie aktualizuje sterowniki skutek: Nie wyłącza się lecz 15 FPS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 Przeczytaj ostatnie 2 strony tego tematu. Nick miał podobny problem z klatkami, tyle że to chodziło o obcięte taktowanie, może masz to samo. http://forum.purepc.pl/topic/338306-grand-theft-auto-v/page-54 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakerokrates Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 Nie mogę z kontekstu zrozumieć. Co mu w końcu pomogło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakerokrates Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 Oto treść wyskakującego błędu. Wspomnę, iż mimo to że korzystałem GeFoce Experience pobrałem z oficjalnej strony najnowsze sterowniki i zainstalowałem. Przeczytałem również że nie zalecana jest dezinstalacja poprzednich ;). Teraz na GeFoce Experience mogę ponownie "zaktualizować" sterowniki (tak jakbym nie miał ich cały czas aktualnych :D), lecz tak naprawdę to nie mogę, (wyskakuje błąd przy instalacji). Natomiast tego gra działała mi bardzo płynnie na trochę lepszych ustawieniach, niż zalecał GeForce. To dosyć ciekawe, wczoraj miała z tym ogromne problemy. Usunę teraz zbędne programy na komputerze, mam nadzieję że to coś da. POMOCY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 POMOCY Że jak, co? he? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 Witam. Mam laptopa Lenovo y50 w wersji z kartą graficzną 860m. Ostatnio odebrałem go z gwarancji (wymienili mi płytę główną) i mam problem z sterownikami, a dokładniej wydaje mi się że jest to wina DirectX. Jak włączałem gry to działały płynnie i wyłączały się po paru sekundach z komunikatem brakujących bibliotek itp. "Każdy producent gry zawsze w internecie napisał iż wina leży po stronie sterowników. Zainstalowałem najnowsze i gry działają, ale mam bardzo mało klatek :/. Dodam że używam nvidia Experience, przez ten program zainstalowałem pierwsze sterowniki a do gier zawsze instaluję zalecane oprogramowanie. Proszę o pomoc. Musisz zmniejszyć zegary gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...