sinus Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Moje WC jest już w zaawansowanym stadium, właśnie miałem zamówić bloczki (republika) imontować wszystko. Ale wczoraj gdzieś wyczytałem że wyszedł Zalman 7000 Cu pod SocketA. I tak sobie zacząłem rozmyslać: może by tak sprzedać WC i sprawić sobie chłodzenie z Zalmana: 7000Cu, na grafiket ZM-80HP, i na chipset ten nowy niebieski radiatorek+jakieś cichutkie wentyle do przewietrzenia budy. Koszta w miare podobne, a z AC nie ma tyle problemów i jest bezpieczne! A jeżeli bym wszystko super wykończył to głośnośc pewnie byłaby porównywalna. Kurde, dobrze myśle? Jeśli nie to odwiedzcie mnie od tego goopiego pomysłu! ;-) Sorry, za taki tępy topic, ale poprostu musze się ostatecznie zdecydować! I to już! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Czy możliwości OC tych systemów byłyby porównywalne? Jeśli bym robił WC to składało by się z: -PH802 -Nagrzewnica alu od forda+12cm wentyl na 5v -Bloki z republiki (cpu ten z wlotem na środku, chipset, GPU) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 W jaki sposób Twoim zdaniem możliwości O/C na AC miałyby być porównywalne z WC?? Przecież było to już w tylu postach!!! Wystarczy użyć opcji SZUKAJ!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Porownanie AC i WC - bez sensu! WC = prawdziwa cisza + duzo wieksza wydajnosc. To czy jest bezpieczne czy nie zalezy tylko od Ciebie i Twojej dokladnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 JA bym sie zastanowił. Sam sie zastanów jak chcesz max OC i cisze w zależności od wykonania WC to zostań przy wodzie. Ten Zalman taki idealnie cichy nie będzie. Ja napewno zostane przy WC no chyba że FC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_Idiot Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 to nie zalman pod SocketA tylko pewnie wyczytales ze sie go da zalozyc na ten socket ale to nie jest orginalne mocowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Ja bym teraz mojego WC nie zamienił na NIC innego. Ta ciszzzzza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 no wydajność a cena podobna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 to nie zalman pod SocketA tylko pewnie wyczytales ze sie go da zalozyc na ten socket ale to nie jest orginalne mocowanie Twoja ksywa mowi prawde :lol: poczytaj sobie http://www.moded-kompz.net/modules.php?op=...order=0&thold=0 i jak nie jestes czegos pewien to cicho-sza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 No właśnie nie wiem, czy WC w takiej konfigóracji jak planuje będzie duzo wydajniejsze od tego zalmana :? A wodne też nie będzie bezgłośne, bo przeciez bedą wentyle na nagrzewnicy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 a mi sie wC zwalilo blok pociekl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 No właśnie nie wiem, czy WC w takiej konfigóracji jak planuje będzie duzo wydajniejsze od tego zalmana :? A wodne też nie będzie bezgłośne, bo przeciez bedą wentyle na nagrzewnicy! No ale te wentyle będą na 5V lub 7V i już na 100% ich nie usłyszysz, zwłaszcza jeżeli to będą 120x120. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 to nie zalman pod SocketA tylko pewnie wyczytales ze sie go da zalozyc na ten socket ale to nie jest orginalne mocowanie Twoja ksywa mowi prawde :lol: A ja bym powiedział żebyś sie zachowywał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 to nie zalman pod SocketA tylko pewnie wyczytales ze sie go da zalozyc na ten socket ale to nie jest orginalne mocowanie Twoja ksywa mowi prawde :lol: A ja bym powiedział żebyś sie zachowywał. ja tylko stwierdzam maly "zbieg okolicznosci" :) Ja jak sie na czyms nie znam lub nie jestem pewien to sie nie odzywam i problemu nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...