WaltKowalski Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, Mam dość denerwujący mnie problem złożyłem właśnie komputer i mam problem z usb płyta nie wykrywa większości urządzeń np. Klawiatury, telefonu (nawet się nie ładuje) w uefi klawiatura też nie działa mogę dodać, że do pokazania się Windowsa w klawiaturze pali się lampka potem gaśnie i pokazuje że urządzenie jest nie rozpoznane naprawdę nie wiem co już robić w uefi dotyczące klawiatury wszystko jest włączone Pozdrawiam Edytowane 22 Grudnia 2015 przez WaltKowalski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2015 zmień zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Miałem podobnie z nośnikami pamięci pod USB. Zrób update biosu i bedzie śmiało.ew obczaj inna klawiaturę a telefony z tego co mi wiadomo to potrzebują sterowników. i napisz co masz dokładnie za sprzęt . Pozdrawiam ed Edytowane 22 Grudnia 2015 przez ed00s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaltKowalski Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Zasilacz jest dobry, klawiatura też... Telefon sam instaluje sterowniki, po pierwszym podłączeniu, ale nadal nie działa np. w uefi się ładuje w Windowsie już nie, mam budżetowa platformę póki co :) Msi gaming 5, pentium g3258, 2x4 GB ramu g. Skill tridentx 2400 MHz, zasilacz chieftec750w, i Radek 7850 jeden twardziel i ssd, system to win 8.1 a i bios jest zaktualizowany do najnowszego Edytowane 22 Grudnia 2015 przez WaltKowalski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zmierz napięcie 5Vsb po załadowaniu Windowsa. Zasilacz ma tyle lat co cała płyta i reszta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaltKowalski Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Zmierz napięcie 5Vsb po załadowaniu Windowsa. Zasilacz ma tyle lat co cała płyta i reszta? MA ok 2 lat, i wyjąłem go ze starego pcta gdzie nawet się nie zająknął, napięcia raczej są dobre bo pendrive działa i lampka na usb działa, po wpięciu klawiatury do usb w Windowsie pokazuje kod 43 próbowałem różnych sposobów z internetu, ale żaden nie działa przybtelefonie jest kod 28 dodam jeszcze, że przy menu rozruchowym komputera jak jest odliczania do uruchomienia Windowsa 30 sekund h mnie trwa ok 3 minut po odłączeniu klawiatury czas normalnie leci Edytowane 23 Grudnia 2015 przez WaltKowalski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2015 Ten bios że masz najnowszy, to skąd wiesz? Sprawdzałeś najnowszą wersję i zainstalowaną obecnie? Czy bazujesz na tym, ze narzędzie od MSI twierdzi, że nie ma nowszego biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaltKowalski Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Ten bios że masz najnowszy, to skąd wiesz? Sprawdzałeś najnowszą wersję i zainstalowaną obecnie? Czy bazujesz na tym, ze narzędzie od MSI twierdzi, że nie ma nowszego biosu? Bo na stronie producenta nie ma nowszej wersji mogę dodac, że to płyta która mi msi przysłała z wymiany na nową w poprzedniej był podobny problem plus nie działało ps2, pokazywało błąd zasilania procesora i nie dało rady wejść do UEFi stąd też twierdzę, według mnie, że to coś z płytą nie wiem może sterownik jakiś lub jakieś ustawienia. A co do wymiany płyty przysłali mi gołą płytę bez wyposażenia, instrukcji, kabli SATA, czy sterowników czy to normalne przy wymianie na nową?? Do tego w jakimś zastępczym pudelku Edit ściągnałem win10 i telefon zaczął się ładować i jest normalnie wykrywany niestety klawiatura nadal nie działa. Odkryłem właśnie następna ciekawostkę niektóre klawisze działają np pauza, podgłaśnienie i ściszenie, kalkulator, ale reszta klawiszy nie... Klawiatura napewno jest sprawna co ciekawe za każdym razem sam instaluje sterownik, ale to nie pomaga edit2: do zamknięcia Edytowane 13 Stycznia 2016 przez WaltKowalski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...