Skocz do zawartości
nowik1233

1700zł morele

Rekomendowane odpowiedzi

Może na początek zaczniemy od tego na jakich wymaganiach chciałbyś grać w te gry i czy ma to być ogólnie komputer do gier?

Jeżeli na najwyższych, to z tego co widzę, to musiałbyś zainwestować raczej w Core i5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może na początek zaczniemy od tego na jakich wymaganiach chciałbyś grać w te gry i czy ma to być ogólnie komputer do gier?

Jeżeli na najwyższych, to z tego co widzę, to musiałbyś zainwestować raczej w Core i5.

Przez sprzęt jak mam teraz nie ma mowy że chce grać na najwyższych :). Po prostu przyzwyczajam się do grafiki w grach która nie powala. Ustawienia w grach średnie to minimum mi się wydaję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się złożyć komputer, który spełnia twoje wymagania jednak cena jaką podałeś jest trochę za mała na złożenie zestawu do gier. Zestaw jaki złożyłem kosztuje 2099,00 zł mimo „średnich” podzespołów.

Radzę jednak poczekać na opinie innych w sprawie tego zestawu. Może ktoś będzie miał lepszy zestaw.

Link do zestawu: http://proline.pl/?id=konfigurator&6:CC+ARES+C41;5:SEAGATE+ST1000DM003;4:R7250-OC-2GD3;3:BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU;1:Z97+ANNIVERSARY;0:CORE+I3-4370;7:AER+KCAS-500W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się złożyć komputer, który spełnia twoje wymagania jednak cena jaką podałeś jest trochę za mała na złożenie zestawu do gier. Zestaw jaki złożyłem kosztuje 2099,00 zł mimo „średnich” podzespołów.

Radzę jednak poczekać na opinie innych w sprawie tego zestawu. Może ktoś będzie miał lepszy zestaw.

Link do zestawu: http://proline.pl/?id=konfigurator&6:CC+ARES+C41;5:SEAGATE+ST1000DM003;4:R7250-OC-2GD3;3:BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU;1:Z97+ANNIVERSARY;0:CORE+I3-4370;7:AER+KCAS-500W

Chyba sobie kpisz z tym zestawem, i3 + z97 + r7 250 ?

1711zł bez napędu dvd:

http://www.morele.net/inventory/info/3knPci/

Darmowa wysyłka i złożenie:

• Promocja #2: usługa złożenia komputera za 1 złoty i wysyłka gratis - co trzeba zrobić:
  • Umieść w koszyku usługę złożenia zestawu komputerowego bez dodatkowego chłodzenia (Kliknij tu!) albo z dodatkowym chłodzeniem (Kliknij tu!)
  • W koszyku z zamówieniem w polu "Wpisz kod promocyjny" dodaj: W3FHN58JFW
  • Koszty wysyłki i cena usługi składania komputera zostaną zmienione automatycznie - gotowe!
Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pewnie raz na 1000 wysyłek się zdarzy tak jak każdej innej firmie. Biorąc pod uwagę ile dziennie morele obsługuje klientów i że jest to najpopularniejszy sklep komputerowy zwyczajnie pisze się częściej o morele. Więc nie popadaj w paranoje i nie strasz innych.

Polecam dopłacić te 5zl do karty którą polecił tesel, ma wyższe taktowanie rdzenia (1281mhz vs 1160mhz w boost), co prawda ta moja też możesz podkręcić ale po co jak możesz mieć to w standardzie i głowy sobie nie zawracać.

Dodatkowo jak będziesz miał jakąś wolną gotówkę w przyszłości to polecałbym dokupienie kolejnych 4gb ram.

Widzę też że obudowa podrożała z 91zl na 100, możesz zmienić na takie coś za 95zl, zawsze jakaś oszczędność;

http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-brutus-s30-pure-black-bt-s30-660804/

Tapatapatap Z2

Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na niezliczoną ilość zamówień (kilka tygodniowo) nie miałem ani razu tak samo jak z gwarancją co nie oznacza że kiedyś się to nie zdarzy.

Pech i tyle który mógł się zdarzyć w każdym innym sklepie, oczywiście w żaden sposób ich nie bronię ale takie przypadki jak twoje dotyczą wielu firm i międzynarodowych korporacji zajmujących się elektroniką czy sznurówkami do butów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi