Rotgar Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2015 Witam. Planuję w najbliższym czasie zakupić jakiegoś dobrego smartfona. Przeznaczenie to wszystkiego właściwie, głównie internet. Cena 2000 +/-200zł powiedzmy. Chciałbym aby zmieściło się w niej też jakieś dobre etui.Zastanawiam się nad SG6, ale nie jestem do końca pewny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2015 (edytowane) http://www.telepolis.pl/telefony/sony-xperia-z3,4,2,2584.html lub SG6 Ten drugi ma nieco lepszy wyświetlacz. I nieco lepsze bebechy. Ale nie ma chyba slotu na karte SD. I aparat chyba słabszy nieco, ale to nie oceniałem sam to nie mogę potwierdzić. Wyglądem mi się bardziej podoba Z3, ale o też kwestia gustu. Edytowane 25 Grudnia 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2015 Samsung Galaxy Note 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotgar Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2015 Dlaczego akurat Note 4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2015 (edytowane) Osobiście nie kupilbym teraz niczego za taka kwote. Zastój jaki mamy na rynku podzespołów do telefonów sprawia że moj note 3 na custom romie jest niewiele wolniejszy SG6 a kosztuje polowe jego ceny. Dodatkowo wszędzie pchane ekrany 2k które sa na <span style='color: red;'>[ciach!]</span>o człowiekowi potrzebne bo różnicy na 5 calach miedzy fullhd a 2k nie zobaczysz za to baterie swietnie te 2k drenuje. Z telefonów które ja bym polecił to wspomniany note 3,nexus 5, lg g2, Oppo find 7a, oneplus one lub galacy s4 w wersji i9506. Kazdy z tych telefonow wyrwiesz max do kwoty 1200 zl za nowe i do wszystkich zadan starcza ci w zupełności. Dodatkowo telefony sa na tyle popularne ze romow na xda jest na nie od groma więc jest w czym wybierac. Ps.celowo nie wymieniłem tutaj zadnego modelu sony gdyz unikam tych telefonów bo kazdy wyglada tak samo a ten wyglad kompletnie mi nie pasuje;) Choc znając zycie to tam tez miedzy Xperia z2 a Xperia z5 roznice zobaczysz tylko w cenie którą sobie życzą za te modele bo wydajnościowo będą bardzo podobne. Edytowane 25 Grudnia 2015 przez DarkSoul88 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2015 (edytowane) Właściwie w stu procentach zgadzam się z kolegą wyżej. Jeżeli jednak miałbyś szczególne parcie na S6 - świetnym zamiennikiem jest G4. Karty pamięci i wymienna bateria :3 Edytowane 25 Grudnia 2015 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2015 (edytowane) Dlaczego akurat Note 4? Sam przesiadłem się z Note 2 na 4... Bajka... Nad G4, Meizu Pro i innymi zastanawiałem się... Kupisz, podziękujesz. Moim zdaniem najlepszy wybór. Moim. Już sam rysik robi robotę, a tu masz dodatkowo 5.7" Oleda, aparat z OISem itd, wymienną baterię... Poza tym to, co koledzy wyżej napisali... Note 3, LG G2 Edytowane 25 Grudnia 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotgar Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 Najbardziej jestem w tym momencie przekonany do note 4 właśnie :D. Podalibyście jakąś ofertę z allegro albo sklepu bo nie mam rozeznania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 Może jeszcze kupimy za Ciebie i wyślemy ci pocztą, albo przyniesiemy grzecznie pod same drzwi? Szczyt lenistwa po prostu.. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotgar Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 Ok może troche przesadziłem, ale naprawdę jestem w tym temacie zielony. Ceny widzę oscylują w okolicach 1800, opłaca się dopłacić do takiego? http://allegro.pl/bialy-samsung-galaxy-note-4-n910c-lte-qhd-310zl-i5861517518.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 Nie opłaca się. Kup jak najtaniej. Potem dobierz sobie jakąś obudowę i szkło hartowane. Polecam firmę Otterbox. http://www.otterbox.com/en-us/galaxy-note-4/defender-series-case/sam2-galaxy-note-4-byo-2.html#start=1 Karty SD na razie nie kupuj, bo nie wiadomo czy będzie ci potrzebna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 Z Otterboxem to jest rożnie bo mam od nich wersje Commuter na Note 3 i musiałem w niej rzeźbic troche:P Tzn problem jest taki że ma wysokie ranty nad ekranem i te ranty zasłaniały mi czujniki przez co np ekran gasł podczas rozmowy i dopóki nie skończyłem rozmowy był zgaszony, moglem go odsuwać od ucha etc i cały czas był zgaszony:) Dopiero jak wyciąłem kawałek tego rantu, problem ustąpił. Co do Note 4 to byłby fajny telefon gdyby nie ekran 2k, no ale Samsung musiał coś zmienić względem N3 zeby 2 razy nie wydawać tego samego;] Oprócz rozdzielczości i procesora to są w zasadzie te same telefony:) Rożnica taka że N3 wyszedł ze Snapdragonem a N4 nie, przez co jest o wiele więcej custom romów. Samsung niestety ma gdzieś wydawanie źródeł etc do swoich procesorów przez co Customy są baaardzo późno albo wcale. Wiem jak to wygląda z wersją N3 na Exynosie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 (edytowane) DarkSoul88 SM-910C - Exynos 5 Octa 5433 - ja akurat wziąłem 910C. SM-910S - Snapdragon 805 Owszem, WQHD jest niepotrzebne, acz tragedii nie ma. W dobie powerbanków, ładowarek samochodowych itd... da żyć się. Różnica jest... chociażby Note 3 nie ma OISa z tego co kojarzę. No i wykonanie. Co do otterboxa, miałem w S2, N2 teraz pewnie będzie w N4. Poprzedniki problemów nie miały. Edytowane 26 Grudnia 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 Aaa faktycznie, dopiero N5 wyszedł bez Snapa, wybacz, mój błąd:) I tak, N3 nie ma IOSa a wykonanie to rzecz gustu, i tak wszystko zasłaniasz pokrowcem;] Ja ogólnie miałem zmieniac telefon co 2 modele Notka Bo przeskok z N1 na N3 to był kosmos, ale jak zobaczyłem N5 to zmieniłem zdanie. Jedyny słuszny wybór dla mnie aktualnie to Meizu pro 5 z tym że jak stanieje do około 1500 zł za wersje 4gb/64gb. Jeśli chodzi o pokrowiec, może trafiłem na felerny egzemplarz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 (edytowane) Meizu odpadł z braku OISa (Nie doszukałem się, że posiada), a rozważałem go. Dwa, że rysik... :P Poza tym, mnie telefon służy do dzwonienia, smsowania, serfowania + robienie zdjęć. Naprawdę do tego nadaje się znakomicie. Co do obudów, wielu mi zarzucało, że w otterboxie wygląda jak cegła, haha, ale... parę razy walnął o beton, marmur i ... nic. Sprzedałem koledze bez, z ori flipem samsunga. Wygląd, jakbyś wyciągnął z pudełka. Edytowane 26 Grudnia 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...