Skocz do zawartości
Cez4rPL

uniwersalny monitor ~1000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Na początek podam mój obecny monitor - Fujistsu Siemens L22W-9.
I tak jak w temacie, poszukuję jakiegoś monitora, do filmów, do gier, do przeglądania internetu czy do rysowania. Chociaż bardziej proszę zwracać uwagę na gry, niż na inne rzeczy :D
Mój budżet to +/- 1000zł. (jeśli do moich wymagań będzie trzeba dołozyć 200zł to mogę to zrobić)
I moje wymagania monitora. Albo musi mieć 144HZ albo mieć większą rozdzielczość niż 1920x1080. Dwa warianty, i jeden z nich chciałbym widzieć w moim monitorze. Nie wiem co jest lepsze, bo obie rzeczy mają swoje plusy i minusy. A połączenie wysokiej rozdzielczości z wyższym odświeżaniem to oczywiście koszt 2000+.
Więc czy w ogóle znajdzie się jakiś monitor z takim odświeżaniem w takiej cenie? Jeśli nie to po prostu rozdzielczość 2K lub WQHD. 
Monitor MUSI mieć wejście HDMI, jakieś wbudowane głośniki, wejścia na słuchawki czy USB są zbędne. 

Z góry dziękuje za wszystkie propozycje :)

PS najlepiej jak by to była matryca IPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla grafika również i gry to może coś z Ultrawide:

http://www.morele.net/monitor-lg-29um67-p-45-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-740439/

W cenie 1200-1300 raczej nie znajdziesz nic konkretnego  w rozdziałce 2560x1440 i 27' na IPS. 144hz to za duże koszta lub ew TN, a to odradzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wystarczy 60Hz i rozdziałka 2560x1080 oraz IPS ale może troche mniejszy? Zapomniałem wspomnieć że u mnie na biurku trochę mało miejsca :D 29" to jak telewizor. Taki 25 cali, i to koszty mniejsze by były, bo jednak chciałem przeznaczyć ok. 1000zł a nie 1250 :D
Więc coś innego możesz polecić z tych Ultrawide  :P ?

Edytowane przez Cez4rPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, jest tańszy ;)

Jednak ja bym nie kupił monitora 25" o proporcjach 21:9. Na wysokość on jest mniejszy od monitora 21,5" 16:9. Z tym, że ja akurat lubię kiedy jest nieco więcej obszaru w pionie (dokumenty, strony www)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi