lucyfer1981 Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 wstęp:>> ATI Radeon9100 64MB VIVO (pamięci 4ns Samsung)>karta taktowana na rdzeń 230Mhz i 200Mhz na pamięć,chodzi to na ASUS A7V8X 2x256MB ram 333Mhz"Elixir" dalej SB Live 5.1,stery do VGA Catalyst 3.5 +DX9,proc AthlonT-bred 1466@2180Mhz@Vcore 1.8V problem:>>3Dmark chodzi jak burza :> ,quake3 i wszystkie gry na OpenGL także bez problemów,natomiast gry takie jak MOTOGP2 DEMO lub Devastation ,po kilkunastu (od 15 do 30 minut) minutach obraz w tych grach staje,słychać tylko dźwięk ,a potem to już tylko restart pomaga. Aha zasilacz mam Megabajt 350Watt+plus jeszcze jeden 300Watt Megabajt +300 Codegen ,te zasilacze mam w domu ale nie mam ich podłączonych razem oczywiście :>. Może ktoś się spotkał z takim problemem już ? ,proszę o jakąkolwiek pomoc, liczę na dobrą wolę i chęć pomocy ludzi z FORUM :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 na poczatek skrecilbym proca na default i sprawdzil czy chodzi OK jesli nie to czy probowales juz innych driverow?? jesli nie sprobuj narazie tyle a jakby co bedziemy myslec dalej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyfer1981 Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 dzięki za zainteresowanie :) Nawet nie wiesz człowieku co ja próbowałem zrobić ,stery reinstalka systemu ,via service paki,różne wersje catalystów ,różne zasilacze,proc był spowrotem skręcany na default i nic ,w biosie wszystko na default i nic ,dlatego nie wiem co robić ,wkrewia mnie ta systuacja gdy sprzęt nie chodzi stabilnie :evil: ,no i do tego to że chodzi ok w 3dmarku i quake3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 dzięki za zainteresowanie :) Nawet nie wiesz człowieku co ja próbowałem zrobić ,stery reinstalka systemu ,via service paki,różne wersje catalystów ,różne zasilacze,proc był spowrotem skręcany na default i nic ,w biosie wszystko na default i nic ,dlatego nie wiem co robić ,wkrewia mnie ta systuacja gdy sprzęt nie chodzi stabilnie :evil: ,no i do tego to że chodzi ok w 3dmarku i quake3 OK a inne pamieci probowales??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 albo karta graficzna jest jakas lewa; kumpel mial GF2MX200 takie ze w OGL chodzilo a w D3D nie, a potem nie akceptowalo AGP 4x, tylko 2x :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyfer1981 Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 pamięci sprawdzałem inne też,do tego na tych pamięciach chodzi już od kilku miechów i jest ok do czasu :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 pamięci sprawdzałem inne też,do tego na tych pamięciach chodzi już od kilku miechów i jest ok do czasu :> A nie masz czasem twardego dysku w kieszeni? Ja miałem kiedys podobne jaja jak sobie grałem w coś i mi zaczynał w jakimś momencie dysk doczytywać to mi sie komp zawieszał. Stawał i dźwięk również zawieszony(zapętlony). Okazało sie, że kieszeń padała i podczas oczytu robiły sie jakieś jaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyfer1981 Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 pamięci sprawdzałem inne też,do tego na tych pamięciach chodzi już od kilku miechów i jest ok do czasu :> A nie masz czasem twardego dysku w kieszeni? Ja miałem kiedys podobne jaja jak sobie grałem w coś i mi zaczynał w jakimś momencie dysk doczytywać to mi sie komp zawieszał. Stawał i dźwięk również zawieszony(zapętlony). Okazało sie, że kieszeń padała i podczas oczytu robiły sie jakieś jaja. Nie, kieszeń miałem i sprzedałem jakiś czas temu ,niepotrzebna mi była i tyle by można na ten temat powiedzieć. Taśmy jakby co mam wymienione na nowe typu :> AIRFLOW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 no to kolejne co mi przychodzi na mysl to wlasnie grafa jesli masz mozliwosc sprawdz na innej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyfer1981 Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 he , no właśnie z grafiką jak już pisałem jest dziwnie :( chodzi nawet podkręcona hardcorowo w 3dmarku2001 i w quake3 albo sof2 BEZ zwiech i to mnie właśnie dziwi,ale z doświadczenia z serwisu w firmie w której pracuje to zdarzają się takie kwiatki na płytach Asusa z kartami ATI właśnie tylko nie wiem czy akurat w moim przypadku :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 he , no właśnie z grafiką jak już pisałem jest dziwnie :( chodzi nawet podkręcona hardcorowo w 3dmarku2001 i w quake3 albo sof2 BEZ zwiech i to mnie właśnie dziwi,ale z doświadczenia z serwisu w firmie w której pracuje to zdarzają się takie kwiatki na płytach Asusa z kartami ATI właśnie tylko nie wiem czy akurat w moim przypadku :?: aaaa wlasnie dobrze ze przyponiales wiem ze ja tez cos walczylem z A7V8X. W jakim trybie pracuje twoja grafa agpx8 czy x4??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyfer1981 Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 nie no stary ta grafa to tylko AGP4X :> a bios mam rev 1013.001 beta apropo to sprawdziłem tą teorię z pamięciami RAM ,okazało się że jedna z kości ma chyba problemy z wyrobieniem przy nominalnym zasilaniu :twisted: za to druga chodzi ok ,przynajmniej na razie :D , ale strasznie mnie to dziwi ,chociaż z drugiej strony to ASUSY są raczej wybredne co do pamięci Kości RAM'u wybierałem do konfiguracji Dual channel ,gdy ewentualnie będe miał przesiadkę na nforce2 :>,ale jeszcze ostatni test z MOTOGP2 i jeżeli będzie chodzić to będe miał winowajcę czyli ram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 nie no stary ta grafa to tylko AGP4X :> a bios mam rev 1013.001 beta apropo to sprawdziłem tą teorię z pamięciami RAM ,okazało się że jedna z kości ma chyba problemy z wyrobieniem przy nominalnym zasilaniu :twisted: za to druga chodzi ok ,przynajmniej na razie :D , ale strasznie mnie to dziwi ,chociaż z drugiej strony to ASUSY są raczej wybredne co do pamięci Kości RAM'u wybierałem do konfiguracji Dual channel ,gdy ewentualnie będe miał przesiadkę na nforce2 :>,ale jeszcze ostatni test z MOTOGP2 i jeżeli będzie chodzić to będe miał winowajcę czyli ram. OK sprawdz ram ale BIOS masz beta moze on cos krochmali :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyfer1981 Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 kurna [gluteus maximus] na jednej kości z trzech elixirów chodzi stabilnie na jednej :twisted: wybredna ta płyta a bios chociaż beta to jest stabilny poprzednio miałem też bety np. 1012.007 zanim była beta 1013 miałem 1012 oficjalny i też nie było stabilności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 kurna <font color="#FF0000">[ciach!]</font> na jednej kości z trzech elixirów chodzi stabilnie na jednej :twisted: wybredna ta płyta a bios chociaż beta to jest stabilny poprzednio miałem też bety np. 1012.007 zanim była beta 1013 miałem 1012 oficjalny i też nie było stabilności. u mnie tez smigal na elixirkach 6ns na hardcore timings :twisted: ale bylo wszystko OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyfer1981 Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 he słuchaj nie uwierzysz ale może to Devastation nie działa stabilnie ale np.inne gry np.Colin3 chodzi ok tylko chwilę po instalce przy uruchamianiu tego czegoś miałem chwilę zwątpienia, bo obraz się zacinał ale krótkie szukanie i znalazłem (V-sync musi być włączony) i działa jak burza,NIE wiem ale popróbuję jeszcze inne giery na Direct3D,wtedy zobaczymy,kurde cieżka jest przesiadka z Nvidii na ATI :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 he słuchaj nie uwierzysz ale może to Devastation nie działa stabilnie ale np.inne gry np.Colin3 chodzi ok tylko chwilę po instalce przy uruchamianiu tego czegoś miałem chwilę zwątpienia, bo obraz się zacinał ale krótkie szukanie i znalazłem (V-sync musi być włączony) i działa jak burza,NIE wiem ale popróbuję jeszcze inne giery na Direct3D,wtedy zobaczymy,kurde cieżka jest przesiadka z Nvidii na ATI :twisted: tez sie do takowej przymiezam ale az sie boje ;) tych wszystkich driverow testow dochodzenia do ladu skladu i porzadku :? :) ale powoli powoli i wszystko bedzie smigac jak u ciebie tak i u mnie :) pozdro Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 albo karta graficzna jest jakas lewa; kumpel mial GF2MX200 takie ze w OGL chodzilo a w D3D nie, a potem nie akceptowalo AGP 4x, tylko 2x :( OT: ty no to witaj w klubie mój siostrzeniec ma tak że gry mu chodzą w OPEN GL a w D3D nie chodzą. Co dziwne 3d mark chodzi i też ma gf 2 mx 200 co to do h.. może byc :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 kurde cieżka jest przesiadka z Nvidii na ATI :twisted: tez sie do takowej przymiezam ale az sie boje grrrrr :twisted: lucyfer : Jak pracujesz w serwisie to co za problem pokombinowac z czesciami? pozmieniaj podzespoly i bedziesh wiedzial ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyfer1981 Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 kurde cieżka jest przesiadka z Nvidii na ATI :twisted: tez sie do takowej przymiezam ale az sie boje grrrrr :twisted: lucyfer : Jak pracujesz w serwisie to co za problem pokombinowac z czesciami? pozmieniaj podzespoly i bedziesh wiedzial ^^ Fascynujące :twisted: ale jeżeli NIE wiesz to próbowałem dosłownie wszystkiego,ale dzięki za zainteresowanie :D. P.S.dla kolegi o jeden post wyżej karta to NIE gf2mx200 tylko ATI Radeon 9100 64 MB <lol> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 aha no to nie witaj w klubie :D ale i tak problem jest zwichnięty czy nikt nie maiał coś podobego i nie rozwiązał tego?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyfer1981 Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Tak przy okazji to czy nie lepiej byłoby gdybym sflashował bios od karty powiedzmy np.Radeona 8500 VIVO :> ? Znikłyby może problemy typu problem z wykryciem karty w np.Toca Race Driver, ale nie tylko może stabilność by się poprawiła. Jeżeli ktoś ma jakiś adres z biosami do Radeonów lub już takie coś wykonał to proszę o kontakt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 radeon2.ru tu znajdziesz biosy, tylko ruski jezyk :( a problemow nie bedziesz mial najprawdopodobniej po zmianie na 8500 wszak to te same karty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyfer1981 Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 radeon2.ru tu znajdziesz biosy, tylko ruski jezyk :( a problemow nie bedziesz mial najprawdopodobniej po zmianie na 8500 wszak to te same karty OJ stary nawet nie wiesz jakie były problemy :> Z dwudziestu kilku biosów tylko dwa pasowały :D .Doświadczyłem prawie szału przez ciągłe flashowanie tej karty, kilkanascie razy był obraz kaszka aż trafiłem na te dwa biosy (jeden od Sapphire 9100 vivo działający, a drugi 8500 vivo nie znam firmy,ten model karty co posiadam jest chyba nietypowy bo ma pamięci samsunga 4ns i jest na czarnym PCB :twisted: ) Dzięki bogu że miałem kartę na PCI "Cirrus Logic" bez tego ani rusz przy takiej żonglerce biosami :D . P.S. nawet po wgraniu biosu od 8500 vivo mój początkowy problem nie zniknął :evil: ,nie mam zielonego pojęcia co jest z tym sprzęcichem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyfer1981 Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 hmm już jest wporzo :D mam nową kartę z serwisu :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...