eaglegb Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Screen z CPU-Z http://scr.hu/3rcq/07nsk Kompletnie nie robisz tego co Ci piszemy, pokaż to zużycie procesora w menadżerze zadań. Sterowników pewnie też dalej nie zainstalowałeś innych z opcja czystej instalacji. skoro robią to 3 osoby, to za co mam się złapać? menadżer; http://scr.hu/3rcq/scfcr Edytowane 27 Grudnia 2015 przez eaglegb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Chcemy jakoś zlokalizowac problem. Może to być kwestia programowa (coś wymusza spadek użycia GPU i może też CPU bo dalej nie mam pewności) lub z samą kartą coś jest nie tak. Zaczynasz od włączenia MSI AfterBurner i menadżera zadań( zakładka wydajność). Masz tam wykresy w menadżerze zdań pracy procesora i użycia poszczególnych rdzeni. W MSI Afterburner masz prace użycia GPU. Ale to już pewnie wiesz. Po prostu otwórz te okna w tle. Odpal tego Crysis 3 i pograj z 5-10 minut. Jak będą spadki to możliwe że będzie się to objawiać spadkami albo CPU i GPU, albo samego GPU. Jak samego GPU to szedł bym dalej i odinstalował całkowicie sterowniki Nvidii po przez ten program DDU co Ci dałem linka. Potem instalujesz sterowniki tą wersje co Ci podalem w poprzednim posice. Przed ich instalacja ( w instalatorze Nvidii) zaznaczasz opcje czysta instalacja .Spowoduje to że sterownik usunie wszelkie zapisane (i ew. nie usunięte przez DDU) profile. Czyli wszelkie ustwienia sterownika, bo moze coś przypadkowo przełączyłeś. Wgra wtedy domyślne takie jakie masz na świeżo zainstalowanym systemie i gdy pierwszy raz instalujesz sterownik do karty graficznej. Jak to nie pomoże to skan jakimś antywirusem. Reset (Clear CMOS) biosu płyty głównej. Jak dalej nie to ew instalacja na nowo systemu i sterowników na innej partycji lub najlepiej dysku by nie usuwać obecnego. Edytowane 27 Grudnia 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eaglegb Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 Jestem w 100% pewny że to coś po stronie oprogramowania, parę dni temu bawiłem się podkręcaniem w msi afterburner z czego często dawałem opcje reset, także możliwe że to też afterburner zawiódł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 A nie masz punktu przywracana systemu sprzed kilku dni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eaglegb Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 A nie masz punktu przywracana systemu sprzed kilku dni? stety, niestety nie, też rozważałem tą opcje. Chcemy jakoś zlokalizowac problem. Może to być kwestia programowa (coś wymusza spadek użycia GPU i może też CPU bo dalej nie mam pewności) lub z samą kartą coś jest nie tak. Zaczynasz od włączenia MSI AfterBurner i menadżera zadań( zakładka wydajność). Masz tam wykresy w menadżerze zdań pracy procesora i użycia poszczególnych rdzeni. W MSI Afterburner masz prace użycia GPU. Ale to już pewnie wiesz. Po prostu otwórz te okna w tle. Odpal tego Crysis 3 i pograj z 5-10 minut. Jak będą spadki to możliwe że będzie się to objawiać spadkami albo CPU i GPU, albo samego GPU. Jak samego GPU to szedł bym dalej i odinstalował całkowicie sterowniki Nvidii po przez ten program DDU co Ci dałem linka. Potem instalujesz sterowniki tą wersje co Ci podalem w poprzednim posice. Przed ich instalacja ( w instalatorze Nvidii) zaznaczasz opcje czysta instalacja .Spowoduje to że sterownik usunie wszelkie zapisane (i ew. nie usunięte przez DDU) profile. Czyli wszelkie ustwienia sterownika, bo moze coś przypadkowo przełączyłeś. Wgra wtedy domyślne takie jakie masz na świeżo zainstalowanym systemie i gdy pierwszy raz instalujesz sterownik do karty graficznej. Jak to nie pomoże to skan jakimś antywirusem. Reset (Clear CMOS) biosu płyty głównej. Jak dalej nie to ew instalacja na nowo systemu i sterowników na innej partycji lub najlepiej dysku by nie usuwać obecnego. nie mam jak zdobyć tego crysisa, zrobiłem tak jak mówiłeś, gpu usage dalej jest na 50-60%. Chyba jedynym słusznym rozwiązaniem będzie reinstall systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 Chyba jedynym słusznym rozwiązaniem będzie reinstall systemu. Tak zrób, to będzie dla ciebie najlepsza opcja. Zapewniam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eaglegb Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 w takim razie dzięki wszystkim za pomoc, można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...