ChrisB Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 Witam Próbuje skompletować jakiś zestaw (płyta/procesor), na potrzeby: - serwera www do developerki (apache/mysql/php), prędkość jakoś specjalnie nie gra roli - ale będzie to odpalone 24h/7 - serwera NAS - 2 dyski + ssd na system - sterowanie różnymi bliżej nie określonymi urządzeniami w połączeniu z raspery pi albo innym cudem (pieśń przyszłości) - być może równocześnie w przyszłości do podłączenia do telewizora / projektora lub monitora (dodatkowy komputer do internetu) wszystko to raczej na 100% stanie na linuxie założenia: - bardzo ciche lub niesłyszalne - raczej sprzęt nowy - wydajność max - i3 ze zintegrowaną kartą graficzną, aczkolwiek to prawdopodobnie przekracza mój budżet - niskie zużycie prądu w idle - małe (itx?) - 2 sieciówki byłyby miłym dodatkiem i na koniec - szukam tylko kombinacji płyta/procesor, resztę dobiorę sobie sam (ram/dyski/zasilacz/obudowę) zastanawiałem się nad: Intel: Asrock Q1900-ITX - ale wydajność ma to niestety zbyt marną Intel Core i3-4130 - podbija cenę i TDP INTEL PENTIUM G3220 - chyba optymalne na start, zawsze mogę zmienić w ramach potrzeb AMD: - tutaj brak pomysłu całkowicie - kompletnie nie jestem w temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...