p3lar Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Witam,ostatnio pojawił się u mnie problem z routerem, tzn. jeśli podpinam internet przez router to na komputerze wyskakuje mi komunikat o ograniczonych usługach. Jeśli pomijam router i podpinam bezpośrednio internet do komputera to wszystko śmiga. . Internet sprawdzany na dwóch routerach. Na obydwóch wyskakuje to samo, podpinane były różne komputery. Skan z net-logu gdy router nie działanet-log.txtCzy to możliwe, aby problem pojawił się po stronie dostawcy internetu? Edytowane 28 Grudnia 2015 przez p3lar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2015 Klonowanie adresu mac? Jaki dostawca, masz jakiś modem u siebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelar120 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Dostawca to Krosoft, internet radiowy. Modemu mam podpiety do anteny z modemu idzie kabel lan do routera do gniazda wan Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Grudnia 2015 przez pelar120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2015 Do domu przychodzi ci kabel zakończony wtyczką rj45, którą wpinasz do kompa i net działa, wpinasz do routera i nie działa? Sklonuj mac na routerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelar120 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2015 Wpinam wtyczke rj45 do kompa dziala, a jak wpinam do routera to nie dziala. Sprawdzone na 3 kompach przez wifi i przez kabel. Klon MAC'a nie pomogl Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2015 Router wykrywa internet przychodzący? Dostaje konfigurację ip od dostawcy? Podłączasz go w WAN? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelar120 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Podlaczam go w Wan. Zalatwilem sobie inny router to juz przy konfiguracji routera wyskakuje mi blad zebym sprawdzil polaczenie wan Probowalem wszystkiego, resetowalem router, przywracalem do ustawien fabrycznych nic nie pomoglo Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Grudnia 2015 przez pelar120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...