Sin3hr Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 Witam. Pytanie takie jak w tytule tematu. W planach mam zmiane płyty głównej przy czym chce zachowac aktualny system. I pytanie takie czy po zmianie płyty głównej będzie potrzeba instalować system i sterowniki na nowo?. Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 Tak. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 Aczkolwiek niekoniecznie- zależy jaki system, jak poważna zmiana (z AMD na Intela lub odwrotnie), jak stary system, itp... Czasami wystarczy uruchomić windowsa w trybie awaryjnym, odinstalować sterowniki od chipsetu, sieciówki, dźwięku (wszystkiego co zintegrowane z płytą) oraz programów ze startupu odwołujących się bezpośrednio do sprzętu (np jakieś monitory temperatury, obrotów wentyli, itp), przełożenie bebechów i dopiero wtedy uruchomienie systemu. W idealnych warunkach da radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 Niby powinno się to zrobić, ale jakie było kiedyś moje zdziwienie jak po takiej operacji wszystko działało prawidłowo bez reinstalu! Także sam musisz sprawdzić swój przypadek, bo może nie będziesz musiał nic robić. U mnie to był intel->intel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin3hr Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 Witam. :D Chciałem poinformować że po zmianie chipsetu msi b85-g43 gaming na gigabyte z97x-gaming 3 nie było konieczności reinstalowania systemu. Wszystko śmiga jak ta lala. (Windows 10 Pro 64 bit). Jeszcze raz dziękuje za wszystkie pomocne odpowiedzi w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 To dobre wieści. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...