un_ix Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 :arrow: witam ponownie posiadam monitor firmy LG, model Flatron 775FT. mam pewien, spory problem. na rozdzielczosciach: - 1024x768 obraz lekko drga, mozna pracowac - 1152x864 obraz drga, nie mozna pracowac :cry: - 1280x1024 obraz bardzo drga, nie mozna pracowac :evil: :evil: - 1600x1200 obraz bardzo drga, nie mozna pracowac :evil: :evil: komputer mam ustawiony w pokoju od strony ruchliwej ulicy. za oknem biegna przewody niskiego napiecia i wisi satelita. probowalem przenosic kompa do kuchni i tam odziwo, wszystko cudownie chodzi. u kumpla w domu tez cudownie chodzi, zero drgan. dawalem monitor do servisu, a panowie nie umieli tego naprawic i dali mi zupelnie nowy, taki sam model monitora. problem jest ten sam. w pokoju drga, w kuchni ok. probowalem podlaczac lepsza grafike, dalej drgania. probowalem robic ekran przeciwzakluceniowy z aluminium, ktory byl uziemiony, dalej drgania. podlaczalem monitor do innego gniazdka, dalej to samo. uzywalem filtrow przeciwzakloceniowych, dalej drgania. moje pomysly sie wyczerpaly. prosze o wasza pomoc. skorzystam z kazdej rady, jezeli ma to pomoc mojemu monitorowi. za pomoc, z gory wielkie dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Rozwiazanie jest proste. Przenies kompa do kuchni :wink: Tak na serio to pewnioe od tych lini sa te drgania. Poprostu jest za duze zbiegowisko fal elektromagnetycznych. Jezeli ci to nie bedzie przeszkadzac to mozesz oslonic monitor cienka blacha stalowa (stal zatrzymuje fale elektromagnetyczne). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 dodaj jeszcze jakas oslone na kabel od monitora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Może spróbuj go rozmagnesować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Nadwrażliwość na zakłócenia. Mojego NEC-a nawet przejeżdżający tramwaj nie rusza, w przeciwieństwie do monitora kolesia (też 775FT). Ceną za niewrażliwość jest jego masa. Te blachy w środku powodują że waży grubo powyżej 20 kg. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Może spróbuj go rozmagnesować. ... o tym zapomnialem napisac. tez podejmowalem takie proby, i nic :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 1.zasilaj monitor konicznie z gniazdka z bolcem uziemiajacym 2.owin kabel karta graf > monitor folia aluminiowa i podlacz do masy kompa "obudowa" 3.no i jak juz wczesniej koledzy mowili jakis ekran na monitor zrob , musisz cos wymyslic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 1.zasilaj monitor konicznie z gniazdka z bolcem uziemiajacym 2.owin kabel karta graf > monitor folia aluminiowa i podlacz do masy kompa "obudowa" 3.no i jak juz wczesniej koledzy mowili jakis ekran na monitor zrob , musisz cos wymyslic :arrow: ... gnizadko z bolcem juz mam. teraz wezme sie za foliowanie kabla, a co do ekranu, to aluminiowy nic nie dal, a stalowym nie probowalem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Aluminium tlumi tylko sygnaly radiowe. Sprobuja zrobic ekran ze stali zarowno na kabel jak i na monitor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micias Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 :arrow: witam ponownie posiadam monitor firmy LG, model Flatron 775FT. mam pewien, spory problem. na rozdzielczosciach: - 1024x768 obraz lekko drga, mozna pracowac - 1152x864 obraz drga, nie mozna pracowac :cry: - 1280x1024 obraz bardzo drga, nie mozna pracowac :evil: :evil: - 1600x1200 obraz bardzo drga, nie mozna pracowac :evil: :evil: komputer mam ustawiony w pokoju od strony ruchliwej ulicy. za oknem biegna przewody niskiego napiecia i wisi satelita. probowalem przenosic kompa do kuchni i tam odziwo, wszystko cudownie chodzi. u kumpla w domu tez cudownie chodzi, zero drgan. dawalem monitor do servisu, a panowie nie umieli tego naprawic i dali mi zupelnie nowy, taki sam model monitora. problem jest ten sam. w pokoju drga, w kuchni ok. probowalem podlaczac lepsza grafike, dalej drgania. probowalem robic ekran przeciwzakluceniowy z aluminium, ktory byl uziemiony, dalej drgania. podlaczalem monitor do innego gniazdka, dalej to samo. uzywalem filtrow przeciwzakloceniowych, dalej drgania. moje pomysly sie wyczerpaly. prosze o wasza pomoc. skorzystam z kazdej rady, jezeli ma to pomoc mojemu monitorowi. za pomoc, z gory wielkie dzieki. Gdzie ty masz rozdzielczość 1600x1200 w tym monitorze, chyba oszalales albo pomylil ci sie model monitorka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 :arrow: witam ponownie posiadam monitor firmy LG, model Flatron 775FT. mam pewien, spory problem. na rozdzielczosciach: - 1024x768 obraz lekko drga, mozna pracowac - 1152x864 obraz drga, nie mozna pracowac :cry: - 1280x1024 obraz bardzo drga, nie mozna pracowac :evil: :evil: - 1600x1200 obraz bardzo drga, nie mozna pracowac :evil: :evil: komputer mam ustawiony w pokoju od strony ruchliwej ulicy. za oknem biegna przewody niskiego napiecia i wisi satelita. probowalem przenosic kompa do kuchni i tam odziwo, wszystko cudownie chodzi. u kumpla w domu tez cudownie chodzi, zero drgan. dawalem monitor do servisu, a panowie nie umieli tego naprawic i dali mi zupelnie nowy, taki sam model monitora. problem jest ten sam. w pokoju drga, w kuchni ok. probowalem podlaczac lepsza grafike, dalej drgania. probowalem robic ekran przeciwzakluceniowy z aluminium, ktory byl uziemiony, dalej drgania. podlaczalem monitor do innego gniazdka, dalej to samo. uzywalem filtrow przeciwzakloceniowych, dalej drgania. moje pomysly sie wyczerpaly. prosze o wasza pomoc. skorzystam z kazdej rady, jezeli ma to pomoc mojemu monitorowi. za pomoc, z gory wielkie dzieki. Gdzie ty masz rozdzielczość 1600x1200 w tym monitorze, chyba oszalales albo pomylil ci sie model monitorka. :arrow: ani nie oszalalem, ani nie pomylilem sie. sam w to nie moglem uwierzyc, jak mialem pentiuma II 400 mhz to tylko do 1280x1024, a w sobote kupilem Athlona XP i do tego zaczelem krecic karte graficzna PowerStrip'em no i jakos sie zrobila jeszcze 1600x1200. jak nie wierzysz to zapraszam do mnie do domu :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 a nie lepiej zajumać ze złomasa filtr z kabelkiem do zciągania fal,starsze monitory tak miały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 FLATRON 775FT PLUS - Auto-synchronous support from 640 x 480 up to 1280 x 1024 @ 60 Hz NI - Flicker-free up to 1024 x 768 @ 85 Hz - On-Screen digital microprocessor controls - Internal screen coatings further reduce reflection - The flat screen surface eliminates fatiguing glare - Innovative design offers more accurate color, better sharpness - No annoying horizontal tension wires, as seen on other flat screens to co mieszasz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 chociaz dziwne to z tym przenoszeniem do kuchni 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 :arrow: ... ja wiem swoje, ty wiesz swoje. jezeli ktos dalej nie wierzy to zapraszam do obejzenia na wlasne oczy... :D :D :D no i co dziwnego jest w tym przenoszeniu kompa do kuchni :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 heh sam mam tego 775 ft i nie ma w nim rozdziałki 1600x1200 przy (fabrycznych sterownikach) :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 heh kumplowi drga obraz jak mu pralka zaczyna wirowac... a monitor wcale nie stoi na pralce... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 mhm gdyby faktycznie dzialal ci 1600*1200 to jestem ciekaw jakie to ma odswiezania, bo to w ogule nie wiarygodne a moze sa dwa 1080*1024 tylko ten drugi inaczej sie nazywa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oven75 Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 A tak z ciekawości nie urzywałeś obok monitora jakiegoś wentylatora? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 A tak z ciekawości nie urzywałeś obok monitora jakiegoś wentylatora? :arrow: tak, uzywalem - myslalem ze moze z jakiegos przegrzania tak sie dzieje, ale to nic nie dawalo. obraz jak drga, tak drga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 U mnie jest to samo! :lol: Tylko na Samsung Sync Master 700 IFT i wydaje mi się, że to wina karty graficznej( kyro2- ci szmacciarze z Frazira mi ją sprzedali :evil: :evil: )Nie miałem takich jaj na MX400 :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 ....na jakiś czas starczało.....Podkręć trochę odświerzanie Power Stripem np. ze 100 na 107 Hz.....mi to trochę pomogło 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zrob sobie klatke faradaya w pokoju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Odsuń monitor jak najdalej od kabli i po kłopocie, chyba że coś zakłuca ci przez gniazdko prądowe :lol: to podłącz listwe z filtrem i spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Cos jakos mi sie nie chce wierzyc z tym 1600*1200, moze to sa dwa te same tryby 1280*1024 tylko ten drugi sie inaczej nazywa :PPPPPP Albo jesli faktycznie masz ta 1600*1200 to moze przez to sie monitor zjebal... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 rozwiązanie moze być dziecinnie proste / i podane wyżej / po prostu monit szaleje jak ktoś cosik co zapodaje moc bierną i/lub pozorną załaczy do sieci rozwiązaniem jest takie cuś jak ups albo stary dobry stabilizator napięcia / taki do tv typu rubin np/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Ja i tak zawsze uważałem że LG to kupa <span style="color:red;">[ciach!]</span>a. Nawiasem mówiąc przyczyną może być jakość prądu w gniazdku. Mieszkasz w bloku? albo na wsi? Ja mieszkam na wsi (właściwie to miasto ale ludzie mają krowy i kury i takie tam - wylewają szambo do rowu :evil: ) i jak sąsiad włączy szlifierki , betoniarki i spawarki to dzieją się cuda :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 :arrow: mieszkam w gliwicach (takie miasto na slasku :D ) w starym budownictwie. a co do rozdzielczosci to nadal ja mam. wlaczylem 1600x1200 i zeby kliknac na pasek zadan, musialem przesuwac kursor myszy w dol, cos podobnego do przewijania stron w necie. powerstrip'a wylaczylem i dalej tak jest, tzn. dalej mam ta rozdzielczosc. jak mialem starego pentiuma II 400 mhz to jej nie bylo, a na pozostalych i tak dzialo sie to co teraz, czyli drgania... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Ja i tak zawsze uważałem że LG to kupa <span style="color:red;">[ciach!]</span>a. Nawiasem mówiąc przyczyną może być jakość prądu w gniazdku. Mieszkasz w bloku? albo na wsi? Ja mieszkam na wsi (właściwie to miasto ale ludzie mają krowy i kury i takie tam - wylewają szambo do rowu :evil: ) i jak sąsiad włączy szlifierki , betoniarki i spawarki to dzieją się cuda :evil: Z nieba spadaly walizki z 2mln dolarow :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rave Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 to niemozliwe na tym monitorze, sam mam taki sam jak ty i przy 1280 na 1024 przy 60 hz sie nia da patrzec bo odswiezanie slabe a ty mi mowisz ze 1600 walnales??? ten monitor niejest w stanie wyswietlic takiej dzialki. i tu grafa niema nic do rzeczy, nawet jezeli masz wylaczone ukrycie trybow ktorych monitor niewyswietli to jak wlaczysz ta rozdzialke to bedziesz mial packe na ekranie, co do drgan to z monitorem jest wszystko git skoro w kuchni dziala, masz jakies wyladowania elektryczne zaklocenia w pokoju, , ta satelita moze cos mieszac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...