siwy_bos Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2015 Witam, Jakieś 2 dni temu przeprogramowałem sobie router. Nie były to wielkie zmiany. Z only b/g na mixed b/g/n i z kanału 1 na 5. Do tego przedłużyłem kabel antenowy z 1 metra na 3 metry. Od tego czasu router się zawiesza. Ma to miejsce po jakiś 4-5 godzinach, trudno powiedzieć dokładnie. Sieć wi-fi jest widoczna ale nie można się z nią połączyć. Po podłączeniu się do routera skrętką sytuacja jest podobna. Komputer nie może rozpoznać sieci. Nie można się zalogować do routera. Pomaga tylko wyłączenie i włączenie routerka. Router się raczej nie przegrzewa bo jest przeniesiony w bardziej przewiewne miejsce. Macie pomysł co może być nie tak? Ogólnie wróciłem do poprzednich ustawień i sprawdzam jak to się skończy tym razem. Po podłączeniu kablem do routera i pingowaniu jego "domeny" wyskakuje mi "general failure" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2015 Sprawdź zasilanie .. zasilacz impulsowy ( lekki ) czy klasyczny transformatorowy ( cieżki ) ... jak masz inny o podobnych parametraw i polaryzacji to podstaw.. Masz najnowsze firmware ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Ciekawostka. Na stronie inei przeczytałem, że przy powtarzającym się zawieszaniu się modemu/routera należy odkręcić kabel i przykręcić go ponownie. Z racji, że nie miałem zaufania do mojego kabla postanowiłem go wymienić na stary. Oczywiście okazało się, że problem znikł a modem/router znowu chodzi jak trzeba. Niestety w swoim starym położeniu. Czy jest mi ktoś wstanie to wytłumaczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...