Skocz do zawartości
marbo666

NVIDIA GeForce GTX 1000 / Titan X (Pascal) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy zestaw podzespołów wymieniony w tytule będzie wystarczający dla GTX 1060?

Procesor ustawiony na sztywno 3.9 GHz.

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie karta juz wybrana:)

Dzięki za szybką odpowiedź.

Pytanie jeszcze co do wersji...

Skłaniam sie ku msi gaming x, tylko czy 1499 to dobra cena za ten model?

Dodam też, że jestem estetą;)

A mam płytę b85-g43 gaming i ładnie by to współgrało...;)

Co myślicie?

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej.

Otóż mam problem z instalacją sterowników Nvidii na systemie Windows 10. Pokazuje mi błąd, że mam niekompatybilną wersję systemu. Dziwne. Pobrałem sterowniki ręcznie 64 bit - błąd, Geforce Experience pobrał jeszcze raz swoje - ten sam błąd.

Obecnie siedzę na Windowsie 7 gdzie problem nie występuje. Może to kwestia mojego obrazu systemu? Jako, że płyty oryginalnej nie miałem na stanie to musiałem pobrać obraz z internetu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem, który został poruszony w założonym przeze mnie temacie był powodowany prawdopodobnie przez sterowniki graficzne. Po zainstalowaniu nowszej wersji sterowników problem, jak na razie, nie wystąpił.

W przypadku ponownego wystąpienia błędu temat zostanie ponownie wznowiony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A spróbuj dedykowanym narzędziem do wykrywania sterowników czy da linka do tego samego sterownika.

Możesz też sprawdzić wersję angielską, a sterów na początku pozbyć się jakimś oprogramowaniem typu Driver Sweeper albo coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co  nawet dywagować. Ten CPU BARDZO ogranicza GTXa 1070.

Kumpel miał I7 2600K@4.5 ghz i wsadził GTXa 780Ti, wszystko chodziło fajnie no ale potem po przesiadce na I7 4790K@4.8 ghz, odczuł kopa.

W miejscach zależnych od CPU miał po prostu więcej fps.

Tego Phenoma nie ma co równać nawet do I7 2600K, tak samo jak i GTX 780Ti jest sporo wolniejszy od GTX 1070. Jeżeli masz środki, zmieniaj platformę bez wahania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mój pc to:

AMD Phenom 1090T Black Edition 6x 4000mhz voltage 1.45 , 2400nb@1.25v

16gb patriot Viper Extreme 1600mhz cl9 ram

2x ssd dyski i 1 zwykły

miałem GTX 660 OC 3GB ram od gigabyte i wymieniłem na 1070gtx gigabyte founders edition.

gry chodza świetnie wszędzie mam masakryczna ilość fps, w 3d marku fire strike wszystkie AMD procesory maja tragiczne wyniki np z i7 1070 ma 15-18.000pkt a z amd 12000 pkt , nawet fx 8350 8 rdzenie 4700mhz miał mniej o 200pkt niz ja , na starym phenomie...

nie wiem jak dokładnie zaobserwować czy mój cpu hamuje mnie w grach wszystkie testy w sieci sa na intelach , wiedźmin chodzi mi tak jak na youtube ludziom , full max 2560x1080 wszystko co sie da odpalić 60-90fps..

jest sens kupowania i7 6700k ? da to cos wiecej niz pkt w 3d markach?  czy w grach bedzie jakas znaczaca roznica czy bedzie to 5-10fps

Oczywiście, że jest sens kupowania I7-6700k , tylko jest to kosztowne, bo do OC przydała by się też dobra płyta  , oraz wysoko taktowany RAM DDR4.

1090T vs 6700K  TEST

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Benchmarki i recenzje to jest serio co innego niż realne zachowania. Trudno jest zrobić testy CPU które pokażą jak to w praktyce wygląda.

Także tutaj nie ma co dywagować za bardzo, jak ma kasę na zmianę to niech zmienia. Tylko na tym skorzysta.

Ja też kiedyś myślałem "a tam CPU" i na własne oczy zobaczyłem, że się myliłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myśle że już nadszedł czas wymiany Sandy Bridge na coś nowszego. W niektórych grach przyrost był spory. Ale to pod warunkiem że ma się wolną kasę bo na siłe jeszcze można przeczekać tą jedną generację. Pamiętajmy jednak że różnica w wydajnosci to nie jest 10% jak jeszcze ze 2-3 lata temu. Każda nowe generacja procków oddala się od Sandy Bridge i można zmieniać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myśle że już nadszedł czas wymiany Sandy Bridge na coś nowszego. W niektórych grach przyrost był spory. Ale to pod warunkiem że ma się wolną kasę bo na siłe jeszcze można przeczekać tą jedną generację. Pamiętajmy jednak że różnica w wydajnosci to nie jest 10% jak jeszcze ze 2-3 lata temu. Każda nowe generacja procków oddala się od Sandy Bridge i można zmieniać. 

Kaby Lake wychodzi we wrześniu. Ja bym poczekał.

Edytowane przez Passt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaby Lake wychodzi we wrześniu. Ja bym poczekał.

dokładnie

tym bardziej że będą nowe chipsety i płyty na nich oparte - więc komp starczy na dłuzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaby ma miec cache L4? W sumie to chyba ma byc nadal ten sam proces technologiczny, wiec czekalbym na cos w nizszym nowszym i z L4 :P

Tylko ceny beda z czapy znowu :/ Wydawanie 1k+ za jakas sensowna plyte to porazka po calej linii.

Edytowane przez Quave

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi