Klaus Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 W7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Ten typ tak ma:), a poważnie potrzeba teraz monitora w g-sync. I jak kolega wyżej zauważył win7 ma takie przycinki na win10 ten problem jest mniejszy. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez Setnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Tak W7 ... po za tym to nie wina monitora bez przesady :P Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez shakal84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Spróbuj przeinstalować stery Intela do płyty na nowsze, jak nie pomoże to pozostaje Ci Win10. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Efekt jest bardzo podobny to tego na filmie tylko u mnie dzwięk jest OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markfos Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 To jest częsty problem na Pascalach, dobrze znany, dotyczy DPC latency, w przyszłym tygodniu pojawią się nowe sterowniki częściowo to eliminujące ale sama NV na swoim forum pisze, że pracują cały czas nad tym, nie jest to podobno błahy problem i może to jeszcze zając kilka tygodni zanim to całkowicie naprawią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Sterowniki NVIDII do najnowszej serii kart GTX 1070 i 1080 są podobno maksymalnie niedopracowane w Windows 7. Użytkownik konkurencyjnego portalu miał ścinki na gtx 1070 na tym systemie w Wiedźminie 3. Po zmianie na Windows 10 problem całkowicie ustapił. Odnośnie filmiku, który podałeś. Silnik Frostbite 3 napędzający Battlefield 4 miał problemy z wielowątkowością procesora. Ja na core i7 miałem mikroprzycięcia, które zniknęły po wyłączeniu tej funkcji w biosie. Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Przymierzałem się do wymiany karty na 1080 i ten temat mnie trochę zmartwił bo nie miałem planów na razie przechodzić z w7 na w10;/ (gry, które mam do ogrania na chwilę obecną nie wymagają dx12 oraz nowe problemy windowsa w ostatnim buildzie skutecznie mnie odtrącają). Ktoś może coś więcej powiedzieć jak bardzo częsty jest ten problem czy dotyczy wybranych gier czy raczej większości. Lub z czym jeszcze to może mieć związek bo było tu wspomniane że problem też w wiedźminie się pojawiał u kogoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie wiem co jest nie tak może po prostu mam już zbyt mocno zasyfiony system i przydał by sie reinstal, na filmach z gier na YT ludzie mają GTX 1070 + Win 7 i wszystko śmiga jak należy. Więc problem nie dotyczy każdej konfiguracji. Z drugiej strony chodzą słuchy że winę za to ponoszą prawdopodobnie nie dopracowane sterowniki pod WIN 7. ze strony Nvidi. Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez shakal84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Próbowałeś hotfixów najnowszych? https://forums.geforce.com/default/topic/951723/announcing-geforce-hotfix-driver-368-95/ Wrzuciłem je na moją 1060tkę, ale i tak w grach nie zauważyłem przycinania. edit: Z tym, że pracuję na win10. Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez Meccaryn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Tak próbowałem już tych sterów i efekt jest tylko na wykresach :D, przed i po instalacji ==> ALE w grach dalej to samo po mimo dużego fpsu regularne ścinki. Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez shakal84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Mógłbyś powiedzieć czy problem u ciebie dotyczy wszystkich gier czy tylko niektórych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Niestety jak już pisałem, teraz trzeba monitor zmienić i windows na 10 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Mógłbyś powiedzieć czy problem u ciebie dotyczy wszystkich gier czy tylko niektórych? Tylko nie których najbardziej GTA V, Dyning Light, Fallout 4 identycznie jak DL, w najnowszym NFS też idealnie nie jest tak samo RIDE również od czasu do czasu przytnie. Natomiast przedostatni Tomb Raider, BF4, Asseto Corsa, Project Cars, StratCraft2, CS:GO, Dirt Rally wydają się OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Tak patrze teraz na sutter na gtx-ach i widac ze wprowadza go boost . Bo 60 katek przy stanie P8 wyglada inaczej niz 60 klatek na P0 .Dziwne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 I to jest sedno całej sprawy. Na AMD miałem to samo. Na 290'tce musiałem podziałać aby zawsze trzymał jednakowe taktowanie w 3d. Teraz brackiemu kupiłem 480'tke i bajzel taki sam. Kilka minut w ustawieniach i nawet mało wymagające gry płyną jak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 No ale 60 katek to przecież 60 latek .Skoro w grze starcza 135mhz zamiast 1500 to nie wiem o co kaman ..... Moze CL na Vram ? Nagrałbym to ale niestety shadow play działa w base clock a nie w idle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Wyszły nowe stery od NV 372.54 i [gluteus maximus] :( dalej to samo DL i Fallout 4 przycinają. Pora przygotować sie na reinstal "7" a jeżeli to nie pomoże przesiadka na "10". Bo już nie mam pomysłów co dalej robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 A jak właczysz shadow play to jakie masz mhz na gpi i vram ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) @shakal84 Shadowplay i experience wywal, jeśli używasz. Miałem przez to podobne przeboje, z tym że na gtx780 ;), pomimo że nic nigdy nie nagrywałem. Sama obecność shadowplaya w jakiś sposób powodowała mikroprzycięcia. Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez grzechotnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Nic nie pomaga przeinstalowałem sterownik już chyba z 15 raz, tym razem zainstalowałem sam sterownik bez "dodatków" i nadal to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 No te nowe stery wydaje mi sie sa mocno zmienione . Nawet omijaja bios :P Zbijaja MHZ pomimo ze sa zblokowane na GPC ale problemem jest Vram jednak tj jego czestotliwośc lub i Cl . Przy 810mhz jest potezny suter na 60 kalatkach a na 4000 mhz jest płynnie . A nie sorki jednak GPC nie było zblokowane .Tyle biosów już tam było . No ale jednak czestotliwośc vram to jest problemem . Jak działa pełna para to jest gicio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zainstalowałem system "7" od zera, i teraz Dynig Light śmiga bez problemowo. Na najnowszych sterownikach NV. Później sprawdzę resztę gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Daj znać jak sprawdzisz. Chociaż i tak najważniejsza informacją było by których sterowników czy softu nie instalowałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Tzn ? Po reinstalcji systemu po prostu instalowałem po kolei stery od MOBO później od GPU (372.54) przy instalacji sterów od GPU odznaczyłem nie które komponenty aby się nie instalowały po instalacji wygląda to tak ==> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 @shakal w innych grach też brak przycięć po reinstalacji Windowsa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Cóż zainstalowałem GTA V i dalej na samym początku rozgrywki (akcja w banku) ścina. Natomiast dalej jest już ok zetnie tylko raz na jakiś czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Ja bym zwrócił ta kartę i kupił od innego producenta Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 No to wyjątkowo słabe wieści że reinstalacja systemu nie pomaga. Robiłeś jeszcze jakieś testy poza gta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Hm na zwrot już chyba za późno :D jeśli już na gwarancje. Ale Dynig Light za to chodzi bez problemowo, bo wcześniej nie dąło się grać, więc reinstal jednak pomógł. W GTA V może to wina Windowsa 7 nie wiem już sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...