Jupek Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Hejka,mam pytanie - przesiadłem się z ciekawości na 10 i po swapie sprzętu jak w sygnaturce (pamięć w drodze) kiedy na Win7 wszystko latało ok (OC karty przy boost 2050MHz i procek 4,5GHz) tak w dziesiątce jeśli nie ustawie w Wieśku Vsync/ograniczenia klatek --> temperatury na procku lecą w okolice 70 stopni C a na karcie w okolice ~ 65 C i następuje zawieszka bądź blue screen. Jak ograniczę klatki wtedy wszystko jest ok ? Coś jest nie tak w 10 ze sterownikami czy może to ja coś spierdzieliłem tym razem przy podkręcaniu ? Jedyne co przychodzi mi do głowy to, że na 7 nie testowałem w Wieśku procka na 4,5 a na 4,2 GHz. Może to to ? Chciałbym pozbyć się tego problemu bo jutro mam zamiar testować jak zachowywać się będą nowe pamiątki i czy rzeczywiści eliminują spadki w "trudnych" miejscach w Wiedźminie 3 ale przy locku na fps to i tak nic nie sprawdzę. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) Hejka, mam pytanie - przesiadłem się z ciekawości na 10 i po swapie sprzętu jak w sygnaturce (pamięć w drodze) kiedy na Win7 wszystko latało ok (OC karty przy boost 2050MHz i procek 4,5GHz) tak w dziesiątce jeśli nie ustawie w Wieśku Vsync/ograniczenia klatek --> temperatury na procku lecą w okolice 70 stopni C a na karcie w okolice ~ 65 C i następuje zawieszka bądź blue screen. Jak ograniczę klatki wtedy wszystko jest ok ? Coś jest nie tak w 10 ze sterownikami czy może to ja coś spierdzieliłem tym razem przy podkręcaniu ? Jedyne co przychodzi mi do głowy to, że na 7 nie testowałem w Wieśku procka na 4,5 a na 4,2 GHz. Może to to ? Chciałbym pozbyć się tego problemu bo jutro mam zamiar testować jak zachowywać się będą nowe pamiątki i czy rzeczywiści eliminują spadki w "trudnych" miejscach w Wiedźminie 3 ale przy locku na fps to i tak nic nie sprawdzę. pozdrawiam Dwie opcje są według mnie. 1.CPU miałeś na 4.2 teraz masz na 4.5 to jest DUŻA różnica :) Odpal OCCT CPU test na 1h Obstawiam, że wykrzaczy Ci się szybciej niż możesz się spodziewać. Podaj mi potem napięcia. VCORE VCCIN System / Agent Zaznacz te opcje (screen poglądowy jak testy EK Predatora 360 robiłem) Rzecz jasna daj na 1h :) 2. Jeżeli robiłeś upgrede z WIN7 na WIN10, to możesz mieć różne problem. Lepiej walnij instalkę od nowa, sam około tydzień borykałem się z problemami po aktualizacji. teraz OS postawiony na świeżo i zero problemów. Jednak obstawiam opcję nr.1 :) Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jupek Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) Dwie opcje są według mnie. 1.CPU miałeś na 4.2 teraz masz na 4.5 to jest DUŻA różnica :) Odpal OCCT CPU test na 1h Obstawiam, że wykrzaczy Ci się szybciej niż możesz się spodziewać. Podaj mi potem napięcia. VCORE VCCIN System / Agent Zaznacz te opcje (screen poglądowy jak testy EK Predatora 360 robiłem) Rzecz jasna daj na 1h :) 2. Jeżeli robiłeś upgrede z WIN7 na WIN10, to możesz mieć różne problem. Lepiej walnij instalkę od nowa, sam około tydzień borykałem się z problemami po aktualizacji. teraz OS postawiony na świeżo i zero problemów. Jednak obstawiam opcję nr.1 :) Instalka Win 10 na czysto też coś czuję, że to przetaktowanie procka może być winne ale nie miałem aż tyle czasu żeby lepiej się temu przyjrzeć. Z tego co pamiętam VCORE 1.28 + ataptive i offset mod 0.02 a VCCIN 1.87. Co to System/Agent ? Jak wrócę z pracy to po testuję i wrzucę to o co prosiłeś. Dzięki za pomoc. Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez Jupek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) @Gosu Szkoda że pokazałeś tych przycięć na filmach było by odniesienie.@Jupek a może przeczytaj jaki Ci tam błąd wywala napewno masz zapis w logu. Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez Setnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 @Gosu Szkoda że pokazałeś tych przycięć na filmach było by odniesienie. Doskonale je widać :) Popatrz na użycie GPU przy GTX 1080 i przycinki. YT tego nie oddaje tak dobrze, jak to co widziałem na ekranie. Plus taki, że SLI z TX Pascali działało znacznie lepiej, no ale też TX P ma dedykowane stery TYLKO dla niego. Instalka Win 10 na czysto też coś czuję, że to przetaktowanie procka może być winne ale nie miałem aż tyle czasu żeby lepiej się temu przyjrzeć. Z tego co pamiętam VCORE 1.28 + ataptive i offset mod 0.02 a VCCIN 1.87. Co to System/Agent ? Jak wrócę z pracy to po testuję i wrzucę to o co prosiłeś. Dzięki za pomoc. Wyłącz adaptive póki co. Daj manual 1.30v a VCCIN na 1.92. Haswelle refresh lubią wyższe VCCIN, kwestia sztuki ale to napięcie jest odpowiedzialne za dystrybucje reszty napięć. HSW ma przetwornicę w sobie, duży plus . Skylake tego nie ma, przez co OC jest w znacznie większej mierze, zależne od mobasa. System/Agent to napięcie które pomaga ustabilizować OC pamięci , ponieważ kontroler pamięci masz w procku. Przydaje się też do uncore (podsystem pamięci) zwany również Ring Bus. Co ogólnie zwiększa wydajność . U mnie rdzenie latają na 4.6 przy 1.31v oraz uncore na 4.0 gdzie def to 3.5 oraz 3.0 (chociaż na X99 uncore jest mega problematyczny i obecnie testuje 3.8 na niższych napięciach, przy 4.0 nie zawsze mi mobas bootuje ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) Właśnie oto mi chodzi, że ludki tak grają i myślą, że tak ma być i się tym jarają jak dla mnie jest to na tyle denerwujące, nie grywalne.Szkoda że nie grasz w Hitmana. popatrzył bym jak to na Twoim sprzęcie hula. Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez Setnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Właśnie oto mi chodzi, że ludki tak grają i myślą, że tak ma być i się tym jarają jak dla mnie jest to na tyle denerwujące, że dla mnie nie grywalne. Szkoda że nie grasz w Hitmana. popatrzył bym jak to na Twoim sprzęcie hula. Niestety. SLI na Pascalach działa póki co bardzo słabo. TX P mimo tego, że ma mniej problemów od 1080. To jednak mnie to wkurzało na tyle, że się w cholerę Pascali pozbyłem. Można na nie zrobić przeskok, ale przed premierą VOLTY. Chociaż podejrzewam, że VOLTA już na starcie będzie bardziej dopracowana. No ale plus topowców jest taki, że na luzie można kolejną generację przeczekać. Mnie rozwalają do dziś goście, co posprzedawali 980Ti po 1700 zł i kupili 1070 dopłacając więcej, albo nadal na integrach siedzą :D Na pclolu jest typ, co sprzedał KOZACKĄ sztukę 980Ti, za grosze. I wziął kredyt na GTX 1080, realnie dopłacając ponad 2000 zł do karty :D No szok po prostu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Miałem okazje pograć w Deusa nowego na GTX1070 i powiem Ci załamany jestem szarpaniem w grze fps szarpie pomiędzy 70+ fps do 40+ fps w FHD takie sekundowe przycinki po prostu jakaś tragedia a na GTX980Ti chodzi płynnie nie ma czym tego tłumaczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laczek11111111 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) taki sam problem mam tylko 970msi i5 4690k Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez laczek11111111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 TX P vs TX M :) 1v1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) Miałem okazje pograć w Deusa nowego na GTX1070 i powiem Ci załamany jestem szarpaniem w grze fps szarpie pomiędzy 70+ fps do 40+ fps w FHD takie sekundowe przycinki po prostu jakaś tragedia a na GTX980Ti chodzi płynnie nie ma czym tego tłumaczyć. Tu jest rozwiązanie problemu .Problem problemu ze nvidia juz sama nie ogarnia boosta doprowadzając go do granic absurdu a skoro tak to powinna wrócić do zródła 2 , 3 stany oszczedzania energi i koniec . Pal licho jesli dbałaby o drzewka czy abyśmy mniej płacili za zużyty prąd tu widać pisze te boosty aby zostawić sobie wiecej kasy w kieszeniu zamiast dawać 10 finów wiecej na radiator i 4 mosfety , 2 kondensatory . Ok niech i tak bedzie ale jakoś słabo to wyglada w ich wydaniu xD Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez damian25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Wszystko na temat sutteru ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Lecimy dalej :) Slajdy na końcu zrobił @Rauf :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DreamerDream Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 (edytowane) Tak z ciekawości jakie macie temperatury przy domyślnych zegarach? Mam Palita (dual) i patrząc na takie modele od msi się zastanawiam jakie są zalecane (najlepsze temperatury) przy których karta może bez problemu pracować. Takie od MSI przy obciążeniu wiatraków 40% ma ~65C, moja ma 74C przy wiatrakach 63%. W niektórych stronach widziałem testy gdzie 1060 FE osiągało max 71C (na techspot 66C O.o). Edytowane 24 Sierpnia 2016 przez DreamerDream Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jupek Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 (edytowane) Wyłącz adaptive póki co. Daj manual 1.30v a VCCIN na 1.92. Haswelle refresh lubią wyższe VCCIN, kwestia sztuki ale to napięcie jest odpowiedzialne za dystrybucje reszty napięć. HSW ma przetwornicę w sobie, duży plus . Skylake tego nie ma, przez co OC jest w znacznie większej mierze, zależne od mobasa. System/Agent to napięcie które pomaga ustabilizować OC pamięci , ponieważ kontroler pamięci masz w procku. Przydaje się też do uncore (podsystem pamięci) zwany również Ring Bus. Co ogólnie zwiększa wydajność . U mnie rdzenie latają na 4.6 przy 1.31v oraz uncore na 4.0 gdzie def to 3.5 oraz 3.0 (chociaż na X99 uncore jest mega problematyczny i obecnie testuje 3.8 na niższych napięciach, przy 4.0 nie zawsze mi mobas bootuje ). Gosu dzięki za wczorajsze rady - ustawiłem napięcia zgodnie z Twoimi wytycznymi (VCORE 1,30 V a VCCIN 1,92) i procek przy 4,5 GHz stabilny jak skała - przeszedł godzinny test OCCT, kilka razy Firestrike i ponad 2 godziny grania w Wiedźmina na odblokowanych fpsach. Karta graficzna lata na boost 2050 MHz i pamiątki 8800 MHz. Mam tylko wątpliwości jak optymalnie ustawić krzywą wentylatorów (na auto karta łapie czasem ok 70~71 C i staje się niestabilna) - teraz mam 30% do 50 C od 50 C 50% a od 60C 60%, powyżej >70%. Karta przy takiej krzywej ładnie trzyma temperatury ale czasem staje się mocno słyszalna. Może coś pomożecie ? Druga sprawa to dziś dotrą do mnie pamiątki CORSAIR VENGEANCE PRO 16GB 2x8GB 2400MHz CL 11-13-13-31 i zastawiam czy oprzeć się po prostu na profilach XMP czy może próbować coś samemu ustawiać ? Jeszcze raz dzięki wielkie i jak możecie chętnie posłucham jeszcze Waszych rad. Edytowane 24 Sierpnia 2016 przez Jupek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Tak z ciekawości jakie macie temperatury przy domyślnych zegarach? Mam Palita (dual) i patrząc na takie modele od msi się zastanawiam jakie są zalecane (najlepsze temperatury) przy których karta może bez problemu pracować. Takie od MSI przy obciążeniu wiatraków 40% ma ~65C, moja ma 74C przy wiatrakach 63%. W niektórych stronach widziałem testy gdzie 1060 FE osiągało max 71C (na techspot 66C O.o). Wiele zależy od obudowy, w moim "kurduplu" mam max 79-81stC po kilku godzinach grania na 2000MHz+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 (edytowane) Dziś doszła do mnie 1070 palit sjs. Na szybko sprawdziłem gta5 w benchmarku i łażąc po ulicy Niestety muszę potwierdzić, że przy vsync off obraz potrafi przyciąć, gdy wyświetla więcej jak 150fps (mniej więcej), dobrze to widać również po ruchach myszą w menu gry. Z założonym kagańcem na 60 problem prawie znika, w ciągu 3-4 minut biegania po mieście szarpnęło mi ze dwa razy i to tylko przy skrzyżowaniach (może przypadek). Nie zauważyłem, żeby wtedy zegary nagle się obniżyły, może gapowaty jestem, tak to rdzeń chodzi najczęściej 1974-1987 pamięci 4007. Innych gier aż tak wymagających nie mam (jeszcze). Wyżej wspomniano o sterowniku ahci intela, tak sie składa, że mam ssd intela i zainstalowany od nich sterownik, tyle że jaki ja mam zainstalować na jego miejsce? :D I gdzie można zmieniać takty w określonych stanach energetycznych? :D W crimsonach jest chyba takie narzędzie, a w sterach nvidii? Anyway, problem istnieje tylko przy bardzo wysokich fpsach, ludzie mający 120 i 144hz monitory nie powinny mieć problemów win7 64b, 6600k non oc, palit sjs 1070 non oc, Edytowane 24 Sierpnia 2016 przez mrcszyman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Witaj problemy występują na różnych konfiguracjach. Tu można profile ustawić https://gaming.msi.com/features/afterburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 GTX 1060 + GTA V + Win 10 Anniversary + Vsync w grze = brak przycinek. Jakieś mikro przycięcia mam jak zmienię fullscreen na windowed. Gra odpalana z HDD. W sterowniku mam ustawione tryb zarządzania energią = preferuj maksymalną wydajność. Maksymalna liczba wstępnie renderowanych klatek = 1. Vsync = użyj ustawienia aplikacji 3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 (edytowane) Udało się w końcu uruchomić tego Wiedzmina 3 i chodzi bez problemowo na wysokich detalach, tak samo Crysis 3 również bez problemowo. GTA V scina jak cholera. @ damian25 u mnie nie ma strutteru to napewno nie strutter, GTA V po prostu ścina na żywca :D nie wiem jak to opisać coś podobnego jak na tym drugim filmiku z CoD-a który podałeś tylko trzy razy mocniej ! @ Elros Wszystkie sterowniki ściągłem stąd ==> http://www.asrock.com/mb/Intel/Z87%20Extreme4/index.pl.asp?cat=Download&os=Win764 I szczerze powiedziawszy nawet nie wiem który odpowiada za "AHCI" @ mrcszyman Monitor nie ma tu nic do rzeczy mam 144 Hz (bez Gsync) i mogę z nim robić cuda nie widy, fps-y ustawiać od 30 do 300, włanczać i wyłanczać V-sync a GTA V i tak ścina. Edytowane 24 Sierpnia 2016 przez shakal84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Ten spróbuj odinstalować on odpowiada za AHCI - intel Rapid Storage Technology and utility. możesz spróbować cofnąć się też do wersji 12.0 albo wcześniejszej ale widzę że na stronie asrocka jest tylko ten 12.8. Powinno ci wszystko działać po odinstalowaniu bo kontrole przejmie microsoftowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 @ damian25 u mnie nie ma strutteru to napewno nie strutter, GTA V po prostu ścina na żywca :D nie wiem jak to opisać coś podobnego jak na tym drugim filmiku z CoD-a który podałeś tylko trzy razy mocniej ! Jak widzisz mi sie udało pozbyć sutru w znaczacym stopniu .Mzoe nie wszedzie i zawsze ale tak z 99% na plus jest ;) Dziwi jednak ze dla paru ztoych wola nerwowac ludzi którzy kupuja ich karty .To samo z niepełną paletą kolorów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) @shakal może po prostu jakieś sterowniki gryzą się z grą. Ja miałem problem z przycięciami na poprzedniej karcie (MSI GTX 780) w Metro Last Light. W innych grach było OK. Na tej jeszcze nie sprawdzałem, ale jak ogram RotTR i Wiedźmina 3 ,to pewnie dla wiedzy ją uruchomię. Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidrut01 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Mam problem z podkręcaniem karty graficznej Gigabyte Gtx 1060. Podkręciłem ją +100 Mhz na rdzeniu i +210 Mhz na pamięci, w benchmarkach jest stabilnie i brak artefaktów. Jednak mam problem z grą Battlfield 4, raz toleruje OC i wszystko działa a o wiele częściej wyrzuca problem z DirectX podzczas dołączania do serwera. Mój zasilacz to SPC supremo l2, MOBO MSI h81m-pss v2, procek i5 4570. Nie wiem jak w inncyh grach, ponieważ jestem świeżo po formacie i wszystko pobieram. Dodam jeszcze, że zjeżdzałem z OC ale tego Bfa i tak wyrzuca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2016 No zycie .Zmniejsz oc na pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Szakal84 daj znać czy będziesz próbował usunąć ten driver oraz jak wiedźmin lub być może czy rozwiązałeś to w inny sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 WIn 10 rozwiąże Twoje problemy :) MIałem to samo na 2x TX Pascal, na jednej karcie również. Przesiadka na W10 i jak ręką odjął. Wcale mnie to nie dziwi, teraz taki rodzaj wymuszania przesiadki wymyślili. Niestety, trzeba mieć świadomość tego, że M$ będzie na wszelkie sposoby kombinował jak uprzykrzyć życie ludziom na W7/W8.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) Szakal84 daj znać czy będziesz próbował usunąć ten driver oraz jak wiedźmin lub być może czy rozwiązałeś to w inny sposób. Zainstalowałem i odinstalowałem ten sterownik intel Rapid Storage Technology and utility ale to niczego w GTA V nie zmieniło nadal to samo, natomiast po instalacji tegoż sterownika windows nie widzi jednego z dysków ciekawe :D ale to już inna historia. Udało się zainstalować Wiedzmina 3 i chodzi bez problemowo, chociaż jak galopuję na koniu, wtedy też przemierza się szybciej trasę, to widzę że dioda HDD często mruga i wtedy są śćinki. Tak jakbym miał za mało RAM-u czy coś. @ Gosu poczaruję i po kombinuję jeszcze trochę z tym Win 7 i sterownikami GPU, jeżeli efektu nie będzie pozostaje Win10. Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez shakal84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laczek11111111 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zainstalowałem i odinstalowałem ten sterownik intel Rapid Storage Technology and utility ale to niczego w GTA V nie zmieniło nadal to samo, natomiast po instalacji tegoż sterownika windows nie widzi jednego z dysków ciekawe :D ale to już inna historia. Udało się zainstalować Wiedzmina 3 i chodzi bez problemowo, chociaż jak galopuję na koniu, wtedy też przemierza się szybciej trasę, to widzę że dioda HDD często mruga i wtedy są śćinki. Tak jakbym miał za mało RAM-u czy coś. @ Gosu poczaruję i po kombinuję jeszcze trochę z tym Win 7 i sterownikami GPU, jeżeli efektu nie będzie pozostaje Win10. Typie piszesz na kazdym forum w koncu przeinstaluj tego windowsa na 10 bo ten windows 7 to w porownaniu z interfejsem z 10 to jest syf masz prawdopodobnie problem z latency dpc taki masz dowalony sprzet a siedzisz na jakims windows 7 bk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Windows 10 to jest syf a nie w7 zwłaszcza z tym co odwalili w anniversary update. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...