Elros Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Ten spróbuj odinstalować on odpowiada za AHCI - intel Rapid Storage Technology and utility. możesz spróbować cofnąć się też do wersji 12.0 albo wcześniejszej ale widzę że na stronie asrocka jest tylko ten 12.8. Powinno ci wszystko działać po odinstalowaniu bo kontrole przejmie microsoftowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 @ damian25 u mnie nie ma strutteru to napewno nie strutter, GTA V po prostu ścina na żywca :D nie wiem jak to opisać coś podobnego jak na tym drugim filmiku z CoD-a który podałeś tylko trzy razy mocniej ! Jak widzisz mi sie udało pozbyć sutru w znaczacym stopniu .Mzoe nie wszedzie i zawsze ale tak z 99% na plus jest ;) Dziwi jednak ze dla paru ztoych wola nerwowac ludzi którzy kupuja ich karty .To samo z niepełną paletą kolorów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) @shakal może po prostu jakieś sterowniki gryzą się z grą. Ja miałem problem z przycięciami na poprzedniej karcie (MSI GTX 780) w Metro Last Light. W innych grach było OK. Na tej jeszcze nie sprawdzałem, ale jak ogram RotTR i Wiedźmina 3 ,to pewnie dla wiedzy ją uruchomię. Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidrut01 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Mam problem z podkręcaniem karty graficznej Gigabyte Gtx 1060. Podkręciłem ją +100 Mhz na rdzeniu i +210 Mhz na pamięci, w benchmarkach jest stabilnie i brak artefaktów. Jednak mam problem z grą Battlfield 4, raz toleruje OC i wszystko działa a o wiele częściej wyrzuca problem z DirectX podzczas dołączania do serwera. Mój zasilacz to SPC supremo l2, MOBO MSI h81m-pss v2, procek i5 4570. Nie wiem jak w inncyh grach, ponieważ jestem świeżo po formacie i wszystko pobieram. Dodam jeszcze, że zjeżdzałem z OC ale tego Bfa i tak wyrzuca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2016 No zycie .Zmniejsz oc na pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Szakal84 daj znać czy będziesz próbował usunąć ten driver oraz jak wiedźmin lub być może czy rozwiązałeś to w inny sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 WIn 10 rozwiąże Twoje problemy :) MIałem to samo na 2x TX Pascal, na jednej karcie również. Przesiadka na W10 i jak ręką odjął. Wcale mnie to nie dziwi, teraz taki rodzaj wymuszania przesiadki wymyślili. Niestety, trzeba mieć świadomość tego, że M$ będzie na wszelkie sposoby kombinował jak uprzykrzyć życie ludziom na W7/W8.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) Szakal84 daj znać czy będziesz próbował usunąć ten driver oraz jak wiedźmin lub być może czy rozwiązałeś to w inny sposób. Zainstalowałem i odinstalowałem ten sterownik intel Rapid Storage Technology and utility ale to niczego w GTA V nie zmieniło nadal to samo, natomiast po instalacji tegoż sterownika windows nie widzi jednego z dysków ciekawe :D ale to już inna historia. Udało się zainstalować Wiedzmina 3 i chodzi bez problemowo, chociaż jak galopuję na koniu, wtedy też przemierza się szybciej trasę, to widzę że dioda HDD często mruga i wtedy są śćinki. Tak jakbym miał za mało RAM-u czy coś. @ Gosu poczaruję i po kombinuję jeszcze trochę z tym Win 7 i sterownikami GPU, jeżeli efektu nie będzie pozostaje Win10. Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez shakal84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laczek11111111 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zainstalowałem i odinstalowałem ten sterownik intel Rapid Storage Technology and utility ale to niczego w GTA V nie zmieniło nadal to samo, natomiast po instalacji tegoż sterownika windows nie widzi jednego z dysków ciekawe :D ale to już inna historia. Udało się zainstalować Wiedzmina 3 i chodzi bez problemowo, chociaż jak galopuję na koniu, wtedy też przemierza się szybciej trasę, to widzę że dioda HDD często mruga i wtedy są śćinki. Tak jakbym miał za mało RAM-u czy coś. @ Gosu poczaruję i po kombinuję jeszcze trochę z tym Win 7 i sterownikami GPU, jeżeli efektu nie będzie pozostaje Win10. Typie piszesz na kazdym forum w koncu przeinstaluj tego windowsa na 10 bo ten windows 7 to w porownaniu z interfejsem z 10 to jest syf masz prawdopodobnie problem z latency dpc taki masz dowalony sprzet a siedzisz na jakims windows 7 bk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Windows 10 to jest syf a nie w7 zwłaszcza z tym co odwalili w anniversary update. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 10 lata ładnie wiec nie wiem o co ci chodzi . Co innego ze koło na siłe próbują sprzedac drugi raz a nic wiecej nie wymysla niz jest to próbuja przymusic prze zbrak sterów i dx 12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Niektórzy od systemu wymagają trochę więcej niż aby się włączył uruchomił przeglądarkę oraz grę, bo nawet jeśli chodzi o stabilność to jest lipa, a co dopiero reszta wymagań. Ale już dosyć offtopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hvast87 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2016 A jeszcze inni wymagają aby gierki, filmy, muzyka i internet działały bezproblemowo. Mają wywalone na tych niektórych którzy wymagają od systemu ................... i są szczęśliwi. Kup licencje nie będziesz miał takich problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodolfo Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Zainstalowałem i odinstalowałem ten sterownik intel Rapid Storage Technology and utility ale to niczego w GTA V nie zmieniło nadal to samo, natomiast po instalacji tegoż sterownika windows nie widzi jednego z dysków ciekawe :D ale to już inna historia. Udało się zainstalować Wiedzmina 3 i chodzi bez problemowo, chociaż jak galopuję na koniu, wtedy też przemierza się szybciej trasę, to widzę że dioda HDD często mruga i wtedy są śćinki. Tak jakbym miał za mało RAM-u czy coś. @ Gosu poczaruję i po kombinuję jeszcze trochę z tym Win 7 i sterownikami GPU, jeżeli efektu nie będzie pozostaje Win10. A procesor i reszta podzespołów, jak wygląda? Może mógłbyś wkleić zrzuty z wykresów msi Afterburner.Może procek być za słaby, za mało ramu itp. Skoro miałaś poprzednio to co ja mam, więc zasilacz można wykluczyć ;-). Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez Rodolfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2016 A procesor i reszta podzespołów, jak wygląda? Może mógłbyś wkleić zrzuty z wykresów msi Afterburner. Może procek być za słaby, za mało ramu itp. Skoro miałaś poprzednio to co ja mam, więc zasilacz można wykluczyć ;-). A stopkę jego przeczytaj i potem zadaj jeszcze raz pytanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 A jeszcze inni wymagają aby gierki, filmy, muzyka i internet działały bezproblemowo. Mają wywalone na tych niektórych którzy wymagają od systemu ................... i są szczęśliwi. Kup licencje nie będziesz miał takich problemów. Nie będę wchodził w dyskusje bo musiałbym zejść do piwnicy, a i tak pewnie nie osiągnąłbym wystarczająco niskiego poziomu. Shakal wyszedł nowy sterownik 372.70 i na liście zmian jest info że coś poprawili. Daj znać jak zainstalujesz i sprawdzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) Mam problem z trybem IDLE czy jak to tam nazwać... Mianowicie w czasie przeglądania netu, żadnych wymagających aplikacji moja karta z tego co widzę cały czas pracuje w trybie jakby 3d. Rdzeń na 1582MHz i grzeje się do 40^C, wiatraki na ok 35% śmigają. W sterowniku jest włączony tryb zarządzania energią - adaptacyjny. WTF ? Ktoś coś ? EDIT: Samo odpalenie chrome'a skutkuje podbiciem zegarów. Odinstalowałem Geforce Experience i chyba się naprawiło bo teraz w IDLU zegary są na 215/405 czyli jakby tryb ekonomiczny. W pupe niech se wsadzą to geforce experience. Więcej z tym kłopotów niż pożytku. Jedyna zaleta to to, że łatwo się filmiki nagrywa. Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez logimen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Przeinstaluj stery w ddu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodolfo Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 A stopkę jego przeczytaj i potem zadaj jeszcze raz pytanie :) Niestety na smartfonie nie wyświetla się stopka, a pełną wersję się słabo przegląda. Mimo wszystko ciekawy jestem, jak to na wykresach wygląda. Użycie procka ramu, vramu i gpu podczas takiego mikroprzycięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meow89 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 Na swoim głównym kompie mam MSI 1070 Gaming X + Win 7 - GTA 5 normalnie działa, nic nie przycina, tak samo jak reszta gier Rise of Tomb Raider, Wiedźmin 3, Doom, Wolfenstein The Old Blood, BioShock Infinite, Shadow Of Mordor - Stery 372.70. Fakt, że jak kupiłem 15.08.2016 MSI 1070 Gaming X w Komputroniku to działała znakomicie ok 3 dni i jak włączyłem kompa następnego dnia to nagle BSOD wywaliło i jak się okazało to mostek północny padł na MSI Z97 MPower, kartę oddałem na serwis, po ok 2 tyg powiedzieli, że karta padnięta i oddali kasę, może to zbieg okoliczności, a może i nie :D Zawsze kupuje w x-kom, ale że tam było drożej o 100 pln to wybrałem komputronik, już druga rzecz jest walnięta z komputronika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MephistoS Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 Witam, Mój problem polega na tym ze karta działa lecz wiatraki wirują przez 2 sekundy i przestają i następnie znów wirują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 No zycie .Ustaw sobie mape wentylatora w msiafterburner a jak nic to daj na gw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juh Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 Kupiłem kartę od EVGA czy trzeba ją rejestrować na stronie producenta aby otrzymać przedłużenie gwarancji? Kilka lat temu czytałem że coś takiego jest. Jak to obecnie wygląda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 Kupiłem kartę od EVGA czy trzeba ją rejestrować na stronie producenta aby otrzymać przedłużenie gwarancji? Kilka lat temu czytałem że coś takiego jest. Jak to obecnie wygląda? Rejestracja daje Ci dodatkowe bonusy, nawet można wyrwać zniżki na różne sprzęty :) Po za tym możesz skorzystać z programu step-up. Co do przedłużonej gwary, ta jest płatna. No ale generalnie karty EVGA najłatwiej i najszybciej odsprzedać, ludzie je chętniej kupują, nawet dopłacają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Ten set up to moze obejmie 5% ludzi jak to 90 dni jest wazne a karty wychodza co 1.5 roku .A pozniej z wymiany gw dostajesz taka karte bo niby skad je biora xD Natomiast ten 3 rok tylko z powodu rejestracji i realizacja w centrali to niezły wałek .Słabe te warunki EVGA są .Nawet najsłabsi na rynku potrafia dac 3 rok od tak w sklepie 50m od ciebie .Zachwytu nie ma .Pomijam ze maja najgorsze chłodzenia na rynku .mało kto kupuje karty z wysokiej pólki na koniec ich zycia .Znam jednego z forum pclaba VSS dał coś koło 4-4.5 K za 980ti asusa jakies 2 miesiace prze premiera 1080-tki .Ale tą sa nieliczne wyjatki na forach Edytowane 2 Września 2016 przez damian25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josep23 Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 Ale możesz np. kupić 1070 do 90 dni skorzystać ze step-up i wymienić na 1080 a potem jeszcze na 1080 TI jak się pojawi do 90 dni . Evga kupuję od GTX 260 i nie zauważyłem żeby chłodzenie było słabe . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Równie dobrze mozna sprzedac taka karte np 1070-tke i dołozyć do tytana . Choć bym nie zrobił do karty za 6 k zreszta tak samo jak i na to co pisałeś xD . A na step up to podobno sie czeka wiele tygodni . Słabe to pojecie wzgledne .na maxwellu i pascalu EVGA obstawia tyły .Po 2100 rpm na 980ti i po 1900 na 1070/1080 . W roku 2105/1016 jak jest Twin frozrV /Vi i inno ichill x3/4 oraz gainward /palit 2.5 slota to jest bardzo słabo . trzeba szukać na prawde jakiejs egzotyki aby było słabiej NP TWOJEJ EVGA 1900 rpm jak palit deje 1000 i bez łaski 3 rok gw xD Edytowane 2 Września 2016 przez damian25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 Prosiłbym o informację posiadaczy pascali oraz windows 7 czy pascal działa u was bezproblemowo? Wiem że jest temat poruszający problemy i sam o nich tu pisałem. Ciekawi mnie natomiast jaka naprawdę jest skala problemów i czy jest jakaś grupa użytkowników którym wszystko działa. Proszę nie pisać o tym aby zainstalować w10 itp bo w7 to na chwilę obecną wpełni świadomy wybór. Zresztą problemy pascali na forum nvidii jak obserwuje nie ograniczają się do w7 tylko jest cały festiwal przeróżnych problemów związanych tylko z w10 albo niezależnych od systemu lub dotyczących konkretnych gier (nie jakiś niszowych tylko spore tytuły jak chociażby tomb rider czy fallout 4 lub wiedżmin 3). Co jest równie ciekawe ostatnio po aktualizacji sterowników zaczęła drastycznie rosnąć liczba skarg posiadaczy serii 900. Najczęstszym jest że wydajność w 3d marku i grach poleciała o blisko 50% w dół ale różne inne problemy również. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 U mnie Pascale działały lipnie na W7, niestety musiałem instalować W10, żeby było dobrze. Co ciekawe, SLI z TX Maxwell też lepiej lata na W10 niż na W7. Jednak na W7 Maxwelle też spoko działały, przy czym Pascale cięły tragicznie, nawet single GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2016 Mam model wyższy, ale chłodzenie identyczne. Wiatraki w SJS wirują po przekroczeniu temperatury 50 stopni Celsjusza. Jeśli znacząco temperatura nie wzrośnie, a będzie oscylowała w okolicach 50 stopni, to taka sytuacja jak opisałeś jest normalna i nie ma powodów do niepokoju. Jeśli jest inaczej, post wyżej wszystko wyjaśnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...