shakal84 Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2016 Zainstalowałem nowe stery GTA V nie grywalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josep23 Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) Na swoim głównym kompie mam MSI 1070 Gaming X + Win 7 - GTA 5 normalnie działa, nic nie przycina, tak samo jak reszta gier Rise of Tomb Raider, Wiedźmin 3, Doom, Wolfenstein The Old Blood, BioShock Infinite, Shadow Of Mordor - Stery 372.70. Fakt, że jak kupiłem 15.08.2016 MSI 1070 Gaming X w Komputroniku to działała znakomicie ok 3 dni i jak włączyłem kompa następnego dnia to nagle BSOD wywaliło i jak się okazało to mostek północny padł na MSI Z97 MPower, kartę oddałem na serwis, po ok 2 tyg powiedzieli, że karta padnięta i oddali kasę, może to zbieg okoliczności, a może i nie :D Zawsze kupuje w x-kom, ale że tam było drożej o 100 pln to wybrałem komputronik, już druga rzecz jest walnięta z komputronika. Co ma do tego Komputronik ? Kupujesz fabrycznie zapakowany sprzęt to wina MSI że złom produkują . Edytowane 4 Września 2016 przez josep23 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenfir Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2016 U mnie na gtx 1070, win7, sytuacja wygląda tak. Po zainstalowaniu gta V na ssd wszystko było fajnie, przez 3 dni rozegrałem kilka godzin i żadnych ścin, dropów fps nie było. Obciążenie w gpu-z dość równe na poziomie 80-90% przez większość czasu, tutaj mnie procesor ogranicza bo mam i5 2500k oc, ale dzielnie sobie daje rade. Po czym odpalam na czwarty dzień a tu lekkie dropy fps, ale mało przeszkadzające więc olałem. Na kolejny dzień gorzej, więc chwilę pograłem i wyłączyłem. Dzisiaj włączam a tu masakra. W gpu-z widać, że obciążenie grafiki non stop skacze, wygląda to jak wykres sejsmografu przy trzęsieniu ziemi :D Stery najnowsze, instalowane na czysto po zmianie grafiki. Przez te kilka dni nie instalowałem żadnego nowego oprogramowania, nie było aktualizacji systemu czy gry. Po prostu z dnia na dzień nagle zaczęło działać coraz gorzej. Co zrobiłem to wyłączyłem usługę nvidia streamer service co chyba nic nie dało, ale zostawiłem już wyłączone i zmniejszyłem kilka ustawień graficznych, te 3 paski z zagęszczeniem, zróżnicowaniem ludności itp, obniżyłem o 2 kliknięcia od maksa, trawę i teselację zmniejszyłem o 1 oczko i po restarcie ku mojemu zdziwieniu jest znowu prawie idealnie, lekko coś tam czasami szarpnie, ale procek jest do wymiany. Konkluzja jest taka, że cholera wie o co chodzi, w razie czego mogę podesłać konkretne ustawienia z gry. W przyszłym tygodniu przyjdzie mi trochę nowego sprzętu w tym większy ssd i na nim już postawię win 10 więc się przekonam jak na nim będzie działać gta V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meow89 Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2016 Ja gram w 1920x1080 (144Hz) wszystko jest ustawione na Full prócz - MSAA: x2, TXAA: OFF, Vsync: OFF, Refleksy MSAA: x2 i działa znakomicie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) U mnie na Windows 7 działa ok, gram w Wiedźmina 3 i nie ma najmniejszych problemów. Attila chodzi równie pięknie. Project Cars bez problemu. 3Dmark również :D Nic nie tnie, stabilnie jak skała. Pewnie mieliście zasyfione W7... Edytowane 7 Września 2016 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 . W przyszłym tygodniu przyjdzie mi trochę nowego sprzętu w tym większy ssd i na nim już postawię win 10 więc się przekonam jak na nim będzie działać gta V. Daj znać czy po instalacji Win 10 ścinki w GTA V ustąpiły całkowicie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 Mi na 1060 GTA V chodzi słabiej tylko w terenach górskich i pustynnych a w mieście ciągle p9nad 100 GPS Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HenriXxx Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 Witam Serdecznie czy do i3 6100, zasilacz Antec VP 500W, płyta MSI H110M PRO-VH, H110, DDR4 8GB opłaca się dołożyć gigabyte 1060 6GB windforce OC? Jak coś za grafikę mogę dać maks 1350 zł. Też komp składam kompletnie od nowa i chce żeby mi trochę lat posłużył ^^. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi ;))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 Jak na lata to musisz brać któregoś i5, 16gb RAM i lepszy zasilacz taki żeby chociaż był w bronzie. Do tego 1060 styknie wtedy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 Mi na 1060 GTA V chodzi słabiej tylko w terenach górskich i pustynnych a w mieście ciągle p9nad 100 GPS Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalk Jaki masz sprzet i na jakich detalach grasz ? U mnie z wszystkim na full MSAA x2, refleksy x2, tekstury wysokiej jakosci podczas latania i w miescie mam przewaznie 70-85fps podczas jazdy samochodem. Na pustynia potrafi spasc do 40fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 Wiatraki do 50c nie kręcą się. Na pulpicie karta w nieprzewiewnej budzie jest 99% czasu pasywna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daedalus Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 Nie mam 1070,ale znam ten ból miałem to samo na r9 380 (a gdzie tam 380 do 1070 xD nie ważne czy było nawet low/medium). Śmiesznie to zabrzmi,ale według supportu rockstara gta nie jest w 100% kompatybilne z win7/nawet na win10 są problemy (info znalazłem na oficjalnym ticket service- oczywiście było to dość dawno - wyszło kilkadziesiąt łatek i dalej nic) według gta jest tylko win 8.1 a reszta niech sobie radzi sama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenfir Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 Daj znać czy po instalacji Win 10 ścinki w GTA V ustąpiły całkowicie. Jak przyjdzie mi w końcu sprzęt to na pewno dam znać, sklep, w którym zamawiałem skaszanił moje zamówienie i teraz wyjaśniają z magazynem o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 Mam detale na max plus vsync a sprzęt mam 3570k@4.5 8gb ram i msi 1060 gaming z Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2016 (edytowane) High resolution shadows w momencie gdy jest dużo roślinności potrafi mi w pewnych lokacjach z 60FPS do 40 zrzucić. Po wyłączeniu tego i z trawą na High oraz z wyłączonym AA gra śmiga niezależnie od sytuacji 60FPS (Vsync) bez przycinek. Znalazłem nfo, że w przypadku NVIDIA PCSS którego używam high resolution shadows i tak nie poprawia jakości obrazu. Edytowane 10 Września 2016 przez epoxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BambOOs Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2016 Daj znać czy po instalacji Win 10 ścinki w GTA V ustąpiły całkowicie.Być może mój problem nie jest taki sam jak Twój ale... W kilku grach jak np. Dying Light, czy właśnie GTA 5 zauważylem pewną bardzo dziwną przypadłość - nie ma pełnej płynności, dopóki kilkukrotnie nie zminimalizuję gry i nie powrócę do niej z powrotem (alt+tab). Aktualnie gram w Wiedźmina 3 - miałem ogromne spadki FPS w wiosce Biały Sad i to niezależnie od ustawień. Problem znika w dwóch przypadkach: 1. Minimalizacja, a potem powrót (alt+tab) 2. Ustawienie trybu okienkowego bez ramek. Jak ręką odjął. Spróbuj może czegoś takiego. Również korzystam z win 7, tyle że gram na GTX 970. Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 Ostatnio sprawdziłem OC MSI 1060 Gaming X po dodaniu +100mV w Afterburner. Karta poleciała w boost 2152-2164, memki 9416. Wentyl na 60-65%. Zrobiłem małe porównanie wpływu OC na wydajność w benchmarku z gry Batman Arkham Knight FSP min / max / śr 1060 Founders nVidia: 1708/8000 - FPS 39 / 97 / 63 MSI Gaming X: 1936/8100 - FPS 42 / 101 / 68 MSI Gaming X OC: 2152/9416 - FPS 48 / 112 / 74 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubas246 Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 A to nie jest coś w stylu Fan Stop jak u Gigabyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonDo Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) mj Edytowane 11 Października 2016 przez DonDo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) Kolega wkrótce się przekona osobiście czy zrobił interes życia...wysyłka 21 dni. Edytowane 11 Września 2016 przez amp 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonDo Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) mj Edytowane 11 Października 2016 przez DonDo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) Najprościej udać się w miejsce rzekomej siedziby tej firmy, porozmawiać, wtedy będziesz wiedzieć, czy to wałek. To że jest NIP i REGON podany na stronie o niczym nie świadczy. Mi dałoby do myślenia, że sprzedający nie posiada własnej domeny tylko posługuje się gmail. Trochę niezbyt poważnie jak na firmę. Edytowane 11 Września 2016 przez grzechotnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonDo Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) jm Edytowane 11 Października 2016 przez DonDo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popmart Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) jeśli napisałeś ten wątek to sprzedawca, towar jak i cena wydały ci się podejrzane, dalej musisz sam sobie odpowiedzieć Edytowane 11 Września 2016 przez popmart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 Niestety nic nie pomaga, minimalizacja, a potem powrót (alt+tab) ani ustawienie trybu okienkowego bez ramek. W najbliższym czasie nagram filmik (Shadow Play) jak to wszystko wygląda u mnie, zobaczycie masakra heh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) Ten użytkownik Allegro sprzedaje także Windows 7 Professional po 120,00 zł i twierdzi w opisie, że to legalne wersje. Mało tego - do 10 Windowsów dodaje jedenasty gratis! Tak że jest jasne, że to jakiś straganiarz, a nie sklep. Z kartami jak najbardziej może być wszystko w porządku i pewnie jest, poza gwarancją. Wątpię aby były to karty z normalnej dystrybucji, a skąd spadły lub spadną w ciągu 21 dni to nie wiadomo. Ewentualny problem może wystąpić w przypadku próby realizacji gwarancji, która najwyraźniej jest na gmailu lub próby sprzedania tej karty, jako karty z gwarancją. :) Edytowane 11 Września 2016 przez adashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popmart Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) słuchaj, 3 strony wątku a stuacja jest prosta najpierw win 10 - nie podejrzewam osobiście potem jeśli rzeczywiście są jakieś mega ściny także na nieco obniżonych detalach goto 1 - uznajemy że mamy niekompatybilność zdarza się goto 2 - uznajesz kartę za uszkodzoną i wiadomo co jeśli już od dłuższego czasu robisz różne rzeczy i nic z tego then goto 1,2 nie ma innej możliwości end ps ja w takich przypadkach zazwyczaj rozbieram na części, czyszczę z kurzu itp potem grzecznie składam, deflautuje - często pomaga Edytowane 11 Września 2016 przez popmart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 Doprawdy interesujące. Sam tak twierdzi czy to czyjaś interpretacja? Twierdzi, że sprzedaje magazyn, a jednocześnie wysyła do 21 dni? To w tym momencie przedwstępnie zapachniało wałkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popmart Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 magazyn z 1070.....jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...