Skocz do zawartości
marbo666

NVIDIA GeForce GTX 1000 / Titan X (Pascal) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam 1070,ale znam ten ból miałem to samo na r9 380 (a gdzie tam 380 do 1070 xD nie ważne czy było nawet  low/medium). Śmiesznie to zabrzmi,ale według supportu rockstara gta nie jest w 100% kompatybilne z win7/nawet  na win10 są problemy  (info znalazłem na oficjalnym  ticket service- oczywiście było to dość dawno -  wyszło kilkadziesiąt łatek i dalej nic)  według gta jest tylko win 8.1 a reszta niech sobie radzi sama

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj znać czy po instalacji Win 10 ścinki w GTA V ustąpiły całkowicie.  

Jak przyjdzie mi w końcu sprzęt to na pewno dam znać, sklep, w którym zamawiałem skaszanił moje zamówienie i teraz wyjaśniają z magazynem o co chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

High resolution shadows w momencie gdy jest dużo roślinności potrafi mi w pewnych lokacjach z 60FPS do 40 zrzucić. Po wyłączeniu tego i z trawą na High oraz z wyłączonym AA gra śmiga niezależnie od sytuacji 60FPS (Vsync) bez przycinek.

Znalazłem nfo, że w przypadku NVIDIA PCSS którego używam high resolution shadows i tak nie poprawia jakości obrazu.

Edytowane przez epoxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj znać czy po instalacji Win 10 ścinki w GTA V ustąpiły całkowicie.

Być może mój problem nie jest taki sam jak Twój ale...

W kilku grach jak np. Dying Light, czy właśnie GTA 5 zauważylem pewną bardzo dziwną przypadłość - nie ma pełnej płynności, dopóki kilkukrotnie nie zminimalizuję gry i nie powrócę do niej z powrotem (alt+tab).

Aktualnie gram w Wiedźmina 3 - miałem ogromne spadki FPS w wiosce Biały Sad i to niezależnie od ustawień.

Problem znika w dwóch przypadkach:

1. Minimalizacja, a potem powrót (alt+tab)

2. Ustawienie trybu okienkowego bez ramek.

Jak ręką odjął.

Spróbuj może czegoś takiego. Również korzystam z win 7, tyle że gram na GTX 970.

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio sprawdziłem OC MSI 1060 Gaming X po dodaniu +100mV w Afterburner. Karta poleciała w boost 2152-2164, memki 9416. Wentyl na 60-65%. 

Zrobiłem małe porównanie wpływu OC na wydajność w benchmarku z gry Batman Arkham Knight

FSP min / max / śr

1060 Founders nVidia: 1708/8000 -  FPS 39 / 97 / 63

MSI Gaming X: 1936/8100 - FPS 42 / 101 / 68

MSI Gaming X OC: 2152/9416 - FPS 48 / 112 / 74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprościej udać się w miejsce rzekomej siedziby tej firmy, porozmawiać, wtedy będziesz wiedzieć, czy to wałek. To że jest NIP i REGON podany na stronie o niczym nie świadczy. Mi dałoby do myślenia, że sprzedający nie posiada własnej domeny tylko posługuje się gmail. Trochę niezbyt poważnie jak na firmę.

Edytowane przez grzechotnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra ogarniania już ostatnia odsłona. karta została spenetrowana do granic możliwości :)

takie trochę podsumowanie Palita SJS 1060GTX, zresztą jak admin to czyta to może skleić w jeden wątek 3 o SJS1060....część odpowiedzi padnie tu.

1.Z karty jestem bardzo zadowolony, choć dziś wybrałbym pewnie GamingX; jak kupowałem na początku sierpnia to wiadomo jak było, kupiłem kartę dostępną bo w perspektywie miałem dużo wolnego w domu bez VGA słabo....(270x poszło do ludzi w czerwcu). Z tego co wiadomo MSI to klasa sama dla siebie. Ale wiadomo 1060 to karty łatwe dla producentów, selekt Palita SJS okazał się wyborem co najmniej z podium. Tak naprawdę można śmiało wziąć taniego Palita/Gainwarda Duala i też będzie ok, wysoka kultura cieplna itp to cechy układu i pewnie wszystkie 1060 są co najmniej niezłe.

2. moja karta ma swój najlepszy moment pracy w moim przypadku dokładnie core=2088 ram=4590 (x2)  i żebym nie wiem co zrobił jak podniósł vcore, PL, nie przeskoczę, karta idzie na 2100 by po chwili mieć 2088 i tak zostaje nawet prze-pałowany Deus, i wiele godzin odwdzięcza się pełną stabilnością i brakiem jakichkolwiek spadków Mgz. ustawiłem PL na max (116) ale karta widziałem max pociągnęła 110%. W moim przypadku nawet nie ma co za bardzo zwiększać PL bo i tak jest 2088...

3.ustawienie chłodzenia. Niestety mam wrażenie że korzystanie z firmowego Thunder mastera to konieczność (afterburner Palita), mam prawie pewność że MSI AB nie potrafił prawidłowo regulować wiatraków, miałem problem wiecznego wzbudzania i stawania śmigieł, (opisany przez inną osobę w wątku obok)  taki tryb pasywny nieco upośledzony. TM ustawiłem wszystko szybko i bez bólu AB miałem problemy (mam najnowszą betę do nowych gtx). Karta jest pasywna w normalnym korzystaniu nawet przeglądarki i filmy etc. temp. waha się na ciepłym kompie 50-65 i ustawienie pasywności do 67st daje w moim przypadku rozwiązanie. Wreszcie układ chłodzenia pracuje prawidłowo. Krzywa chłodzenia ustawiona prawie pionowo, po przekroczeniu 67st do 75 mamy obroty na poziomie 50%. Karta pod pełnym obciążenie cpu i gpu dochodzi do 80st i 70% chłodzenia i koniec, w takiej sytuacji to moje scythe na cpu też już dobrze słychać. . Przeciętnie w grach obciążenie nie bywa cały czas 100% i tempy mam ok 74-77 i do 50-60% obrotów. Jest BARDZO OK!, po długiej grze karta w 1 minutę chłodzi do ok 65st. Ogólnie akustyczny kosmos (270X), muszę także przypomnieć że mam bodę chiefteca midi-tower bez żadnej dodatkowej wentylacji, mam w planach jakieś 120mm.

Ogólnie polecam Palita, choć dziś woziłbym MSI. zawsze parę stopni chłodniej. ... a tak naprawdę najtańszego 1060 6GB za 1200pln.

Edytowane przez popmart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten użytkownik Allegro sprzedaje także Windows 7 Professional po 120,00 zł i twierdzi w opisie, że to legalne wersje. Mało tego - do 10 Windowsów dodaje jedenasty gratis! Tak że jest jasne, że to jakiś straganiarz, a nie sklep.

Z kartami jak najbardziej może być wszystko w porządku i pewnie jest, poza gwarancją. Wątpię aby były to karty z normalnej dystrybucji, a skąd spadły lub spadną w ciągu 21 dni to nie wiadomo. Ewentualny problem może wystąpić w przypadku próby realizacji gwarancji, która najwyraźniej jest na gmailu lub próby sprzedania tej karty, jako karty z gwarancją. :)

Edytowane przez adashi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słuchaj, 3 strony wątku a stuacja jest prosta

najpierw win 10 - nie podejrzewam osobiście

potem jeśli rzeczywiście są jakieś mega ściny także na nieco obniżonych detalach

goto 1 - uznajemy że mamy niekompatybilność zdarza się

goto 2 - uznajesz kartę za uszkodzoną i wiadomo co

jeśli już od dłuższego czasu robisz różne rzeczy i nic z tego then goto 1,2

nie ma innej możliwości

end

ps ja w takich przypadkach zazwyczaj rozbieram na części, czyszczę z kurzu itp potem grzecznie składam, deflautuje - często pomaga

Edytowane przez popmart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałoby sie 1080 -tke ale czasami jak sie widzi taki fps szarpany to sie człowiek cieszy ze jednak został na maxwellu choć on w sumie praktuycznie jest tym samym.

hmm ? A próbowałeś nowe biosy ?

Edytowane przez damian25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbę o dodatkową informacje jak testujesz. Sprawdź jakimś programem obciążenie gpu podczas gry w gta 5 i jakiś tytuł który nie zacina czy w obu przypadkach wynosi maks czy w obu waha się gdzieś w okolicach 60-80% czy może raz tak raz tak. Widzę na forach nvidii, że problem z przycinaniem nie jest zarezerwowany tylko dla w7 ale w10 czasami również dotyczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sobie darował. Szkoda czasu na zabawę z Allegro i Policją. Karty pewnie ma ale realizacja gwarancji pewnie gdzieś w Chinach, wiec tak naprawdę jej nie ma.! Karty lubią paść bez względu na producenta.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi