Cantoro Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 Tu masz proste porównanie z Moreli, taktowaniem prowadzi ASUS: https://www.morele.net/wiadomosc/jaki-gtx-1070-wybrac-jaka-wersja-gtx-1070-najlepsza-polecane-modele/2786/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezza Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 Witam, Podczas grania w W3 na gtx 1080FE mam spadek fps-ow do magicznych 9 a czasami nawet 1-go. Normalnie srednia jest 45 bo gram w 4k (hairw off, reszta ustawien jest na "wysokie"), zdarzylo mi sie to po ostatniej aktualizacji Win10 I myslalem, ze to jest przyczyna. Zainstalowalem najnowsze sterowniki NV, ale I to nie pomoglo. Dziwne to jest bo jak wgrywam gre do lokacji Skellige to od razu mam 10-1 fps a jak wgrywam do Nowigradu to jest 45-60 wchodze do mapy, wychodze z niej I bam mam 10fps :zonk: Zrobilem "restore" z przed aktualizacji ale jest to samo. Myslalem, ze to problem W3 ale sprawdzilem Dark S.3 i z 60fps po krotkim czasie mam 30fps. Nie wiem czy to problem softu czy sprzetu. Karta osiaga 82c, wentylator chodzi na ok 60% jakies 2300rpm, zuzycie GPU to 100%, CPU 50% - normalne chyba przy wiedzminie w 4k. Na jakie wartosci mam zwrocic uwage w afterburnerze w OSD podzas grania? Jest jakis dobry sposob aby sprawdzic czy karta szwankuje, np. futuremark/firestrike, jakis inny benchmark? Mam Win10 64bit prof.,CPU to i5 6600k 4.5ghz, karta niekrecona PNY gtx1080 FE, 16GB ram, gra zainstalowana na 256GB SSD Samsung 850pro. Czy ktos z Was posiadaczy 1080 mial podobne problemy? Dzieki I Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slg Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 (edytowane) Potrzebuje porady , mam blok wodny ek do gtx1080 , teraz szukam karty. Na liscie kombatybilnosci ek zobaczylem ze blok pasuje poza wersja founders rowniez na msi aero. Mam wiec pytanie , czy msi aero nie ma lepszej plytki od referenta i czy nie warto jej kupic zamiast foundersa ? Edytowane 5 Listopada 2016 przez slg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezza Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) Przyczyna znaleziona Mam Thermaltake Core P5, które ma do pcie x16 riser aby GPU było w pionie, pierwszy był wadliwy. Wyslali mi 2-gi i jak się okazuje tez jest padniety. 3-go już od nich nie będę bral. Dziadostwo, niech zmienia lepiej dostawce. Edytowane 7 Listopada 2016 przez nezza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graczyk332 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2016 Witam, mam problem i nie wiem gdzie się mam udać żeby go rozwiązać więc napiszę tutaj. Jakieś dwa miesiące temu złożyłem sobie komputer w sensie wybrałem części a złożenie oddałem znajomemu, który się na tym zna. Problem polega na tym, że na ciemnych kolorach tak jakby matowych na monitorze przy grze czy też oglądaniu filmu pojawiają się białe kropki i od razu znikają pojawiając się w inny miejscu.Dzieje się to tylko na tych kolorach. Jest to dość irytujące i nie potrafie sobie z tym poradzić, odinstalowałem sterowniki ale gdy próbuje zainstalować je na nowo instalacja zatrzymuje się przy ściąganiu Microsoft Framework (coś takiego) i choćbym czekał 3 godziny nie ruszy się z tego miejsca. Jest to karta Nvidia GeFroce GTX 1060 Gigabyte G1 Gaming proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2016 A jak wygląda reszta sprzętu - zasilacz i monitor szczególnie ? Temperatury karty w porządku ? Sprawdzałeś czy identyczne objawy masz na innej karcie np. na integrze z CPU ( jak masz Intela lub AMD APU ) ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graczyk332 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2016 (edytowane) monitor to samsung T23B350EWzasilacz to XFX PRO550Wprocesor intel i5 4690K totalnie w tym nie siedzę i nie potrafię za wiele dobra już wszystko okej, dzięki Edytowane 9 Listopada 2016 przez Graczyk332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2016 monitor to samsung T23B350EW zasilacz to XFX PRO550W procesor intel i5 4690K totalnie w tym nie siedzę i nie potrafię za wiele dobra już wszystko okej, dzięki Czyli co, cud się zdarzył? Raczyłbyś napisać jak rozwiązałeś problem - dla potomnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Collt Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2016 Padłem jak zobaczyłem dzisiaj cenę polit-a gamerock z g-panel na morele z ceny 2899 złotych poszybowali tylko o 640 złotych w górę za takie coś to powinni dostać ostry kop w cztery litery xD - wersja tego samego polita kosztuje bez g-panelu 3069 złotych nieźle sobie liczą za ten panel przedni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
percioo Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Witam, czy moje podzespoly beda w stanie utrzymac karte GeForce GTX 1060 Windforce OC 6GB GDDR5 ?? Dodam ze nie jest to nowy komputer, chce wymienic karte graficzna. Specyfikacja: -Intel core i5 4570 -(plyta glowna) ASRock H87M Pro4 2 Pytanie czy napewno zmiesci sie do obudowy: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black AT X/SSD (BT-410) link: https://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-brutus-410-pure-black-at-x-ssd-bt-410-397103/?reviews_page=1&tech_page=1 Link do karty graf.: https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-1060-windforce-oc-6gb-gddr5-192-bit-2xdvi-d-hdmi-dp-box-gv-n1060wf2oc-6gd-974808/?reviews_page=1&tech_page=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Ja u siebie na 1080 fe wstawiłem morpheusa. Sterowanie wentylatorami bez ingerencji w bios obszedłem za pomocą starego dobrego programu speedfan.. co ciekawe asus w płycie za 1k, i oprogramowaniu ważącym gigabajty, oczywiście nie ma możliwości żeby sobie ustawić krzywą wentylatora podpiętego pod płytę, w zależności od gpu.. Speedfan sobie z tym radzi. Wydajność: 700-800RPM @ 65 stopni przy oc rdzenia ~2100 (temp otoczenia 21), wentylatory be quiet pure wings pwm Edytowane 16 Listopada 2016 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lws Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Nie bierz Windforce OC - plastykowy backplate jakieś nieporozumienie,to już lepiej go mogli nie dawać i ogólnie rzecz biorąc z firmą Gigabyte jest bardzo dużo zwrotów z powodu piszczących cewek i czasem z wentylatorami które nie pracują jak powinny.Jak chcesz ominąć wspomniane problemy a Palit wypada pod tym względem najlepiej to kup pewniaka https://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-1060-super-jetstream-6gb-gddr5-192-bit-3x-dp-hdmi-dvi-ne51060s15j9j-774579/?reviews_page=1&tech_page=1 albo https://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-1060-jetstream-6gb-gddr5-192-bit-dvi-hdmi-3xdp-box-ne51060015j9j-998793/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oktawian Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Ludzie wrzucają bios np od stix po to żeby mieć odblokowany power limit i większe napięcie(1,13V czy nawet 1,25V(jak się nie mylę tyle daje bios T4 aka XOC od strixa). To właśnie napięcie jest tak naprawdę przyczyną wyższej temperatury, no ale niektórym dzięki temu udaje się dojechać do 2300MHz(jaki z tego zysk to inna sprawa). FE nie jest wcale taka cicha, tzn bez obciążenia jest, ale po obciążeniu szum jest wyraźny i mi przeszkadza. Dokupię więc zapewne blok do swojej karty tyle że tym razem odpuszczę full cover i założę uniwersalny. Edytowane 16 Listopada 2016 przez Oktawian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MithrilWarior Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Co lepsze używana HD 7970 GHz Edition czy 1050Ti? Do procesora AMD fx-8320 @ 4,2 GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oktawian Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Na takie pytania jest topic "Co kupić?". Nie mniej jednak z uwagi na mniejszy narzut sterownika na procesor karty nvidii wydają się lepszym wyborem do procesora AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Da sie do FE wgrac tego biosa od strixa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oktawian Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Da się, ale chyba nie chcesz tego robić bez zmiany chłodzenia? Poza tym sens całej tej zabawy jest raczej nie wielki. Nawet na stronie zalinkowanej przez aerial ludzie piszą że wzrost wydajności jest minimalny. Edytowane 16 Listopada 2016 przez Oktawian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 myślałem nad blokiem pod 1080gtx tyle ,że mam plombę i się zastanawiam, czy nie przeczekać do 1080ti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizz Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Co lepsze używana HD 7970 GHz Edition czy 1050Ti? Do procesora AMD fx-8320 @ 4,2 GHz Najlepszym wyborem byłaby karta GTx 1060 lub używka GTx970.I jak wyżej do procesora AMD , brać nvidie.Ale 1050 to już tylko do biura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oktawian Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Też mam plombę w postaci okrągłej naklejki na śrubce od chłodzenia. Wydaje mi się że można to łatwo zdjąć np nożykiem i potem założyć bez śladu :). Wszędzie piszą że blok niewiele daje i jedynym poważnym argumentem za jest cisza. Osobiście jak widzę że po paru minutach obciążenia temperatura potrafi przekroczyć 80 stopni to nie czuję się komfortowo psychicznie. Edytowane 16 Listopada 2016 przez Oktawian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy111 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Witam wszystkich piszę ponieważ dziś zakupiłemsobie palita 1050 2 gb lecz po podłaczeniu do komputera monitor pokazuje czarny ekran i jakby sie wyłącza czy ktoś już miał podobny problem? Mój sprzęt to Gigabyte Q77m-d2h intel i3 3250 8 gb ramu zasilacz chiftec 400w Proszę o pomoc Edytowane 16 Listopada 2016 przez nowy111 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Monitor podłączony cyfrowo, bez przejściówek? Inna karta graficzna działa w tym kompie? Temat będzie przeniesiony do podstawowych zagadnień. Proszę doprecyzować tytuł tematu - pełna edycja pierwszego postu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy111 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 właśnie podłączony przez przejsciowke dvi dodam że przy próbie włozenia karty przy działającym kompie pc sie wyłącza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Taką? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy111 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Wkładasz kartę przy działającym komputerze? Litości... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy111 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 to już trochę desperacja ale właśnie od rana już się z tym męczę najpierw okazało się że nie mam takiej przejściówki tylko z 4 igłami co może być przyczyną przeszukałem google ale nie znalazłem odpowiedzi mam 2 kompa z amd 965 be i tam jest ten sam problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twardziel_psychopata Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Prawdopodobnie uwalona karta, jak jesteś z Poznania to możesz sobie u mnie podłączyć i sprawdzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 http://www.palit.com/palit/vgapro.php?id=2724&lang=en&pn=NE5105001841-1070F&tab=ga Gniazdo wygląda jak na powyższym zdjęciu? Tam nie ma sygnału analogowego, żadna tego typu przejściówka nie zadziała. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy111 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 http://www.palit.com/palit/vgapro.php?id=2724&lang=en&pn=NE5105001841-1070F&tab=ga Gniazdo wygląda jak na powyższym zdjęciu? Tam nie ma sygnału analogowego, żadna tego typu przejściówka nie zadziała. w sendo na kablu hdmi podlaczona do tv działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...