Setnik Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 Jak do a mnie to Core Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ellahtiel Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2017 Flachowcy! Czy mógłby ktoś wytłumaczyć krok po kroku na czym polega ten uV mod? Zakladajac ze mam PALIT 1080 JS? Co zrobic i jakie toole potrzebne krok po kroku prosze... Dzieki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janek20 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2017 W msi afterburner dajesz ctrl+ f i masz tablice Zaznaczasz np 931mv i suwakiem dajesz na 2000mhz ,reszte napiec ustawiasz ponizej wartosci 931 mv i zatwierdzasz . Testuj w grze siedzacej na gpu typu wiedzmin 3 w 4 k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DesoloAnimus Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zastanawiam się nad zakupem GTX1080.Niereferent od Zotaca był jeszcze te parę miesięcy temu bardzo chwalony.Zastanawia mnie jednak jego oznaczenie w EURO RTV AGD ( https://www.euro.com.pl/karty-graficzne/zotac-geforce-cuda-gtx-1080-8gb-ddr5-256bit.bhtml)." CUDA"? Przejrzałem produkty na stronie Zotaca i jedyny który pasuje wg. kodu producenta podanego na stronie EURO (ZT-P10800C-10P) to wersja "AMP!" To zwykły błąd na stronie czy może jakaś starsza, nieprodukowana już wersja?Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janek20 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2017 Słabiusie chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2017 chłodzenie da sobie radę z gtx1080 ale od lepszych niereferentów to odstaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcio10 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2017 Czy wiadomo już coś na temat nowych kart graficznych nvidia ampere, dla graczy?Następcy np. gtx 1070? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2017 (edytowane) Tyle wiadomo , że niewiele wiadomo... Nvidia wydała niedawno GTX1070Ti by "uatrakcyjnić" swoją ofertę w stosunku do AMD. Nie sądzę by bardzo im się "paliło" wydawać nowe karty, jak najszybciej.... W sieci są różne informacje, niektóre wskazują ,że dopiero pod koniec marca nastąpi szczegółowa/oficjalna zapowiedź nowych układów, więc raczej szybko karty nie będą dostępne. https://wccftech.com/nvidia-pascal-volta-gpu-leaked-2017-2018/ https://www.pcgamesn.com/nvidia/nvidia-volta-gpu-specifications http://www.benchmark.pl/aktualnosci/nvidia-ampere-nowa-generacja-kart-graficznych-geforce.html https://www.nvidia.com/en-us/gtc/ MARCH 26-29, 2018 Edytowane 13 Grudnia 2017 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2017 Panowie (a może i panie) - Polsce brakuje ledwie punkciku do przeskoczenia o dwa miejsca w rankingu. Pilnie potrzeba wyniku 1050Ti w 3DMark Time Spy. Kto pomoże? http://oc-esports.io/#!/round/country_cup_2017/3992/3s-30p_|_3dmark_time_spy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Witam. Od nie dawna mam PC z dwoma kartami 1070Ti asus rog strix, spiętymi mostkiem podwójnym SLI, i za równo w grze World of Warcraft, jak i w 3D marku występuje dziwne migotanie obrazu kolor przechodzi w różowy. Gdy wyłączę SLI w ustawieniach Nvidi wszystko zdaje się być ok. Niestety na screenach tego nie widać więc nawet ich tu nie zamieszczam. Dodam ,że karty w slotach siedzą ok, sprawdzałem na dwóch mostkach, zasilacz jest z zapasem mocy. Sterowniki najnowsze, Płyta główna to Asus rog z 370 h Gaming , Cpu i5 8600k. Ram G skill 3000 mhz 2 x 8 gb, OS Win 10 HP. Ktoś może spotkał się z takim przypadkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Wyłącz g-sync na próbę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Bez efektu...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Panowie, tak tylko zapytam, warto jeszcze rozważać zakup 1080/ti czy poczekać? Topki nv widzę chodzą po 670E jakoś a nowa generacja zapewne będzie oznaczać wyższe ceny startowe, no i suszarki na początek... W sensie i tak będę kupować dopiero za około miesiąc, jak kasa wpadnie, i rozważam coś z MSI(duke, gaming x trio) lub EVGA(FTW3 lub SC2/SC) Ceny jakoś się na razie ustabilizowały, a widzę że starsze modele powoli znikają z rynku. Ostatnio gram w AAPG głównie(dx11), choć czasem odpalam też coś na nowszym silniku i po spróbowaniu rx64 które sypało prawie non stop 180-200FPS fury już mnie troche wkurza. Myślałem że proc mnie ogranicza ale to jednak karta i to sporo. Klatek mam na niej 70-100 mniej... No i pozbyłem się ostatnio w10 bo mnie wkurzał i wróciłem do 7, więc problem dx12 które kuleje ostro jak dla mnie, nie istnieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Przez pierwszy miesiąc to wiadomo, jeśli znowu ubzdurają sobie wydanie wersji FE droższych o 33% niż niereferenty Zgaduje że 2070 będzie mieć po OC wydajność 1080Ti tylko z mniejszą ilością Vram bo 8-10GB ale jak wyjdą modele niereferencyjne to moze być nawet 40% tańsza Albo za te 3-3,5k będzie można kupić 2080 który wydajnością już znacznie przewyższy 1080Ti co będzie świetną opcją w połączeniu z tym i7 R9 Fury działa słabo ale działa, ja bym te pół roku jeszcze przeczekał bo bez sensu kupować topową kartę pod koniec jej życia Edytowane 6 Stycznia 2018 przez Crescendo1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Ja zdecydowanie bym dołożył do ASUSA Strix w przypadku 1080Ti. Różnica między MSI Gaming w zależności od sklepu nie była taka duża, ale że teraz ceny są jakie są to trzeba czekać. Sama firma może nie jest tej kondycji co była. Głównie laptopy i ich płyty główne bywają że tak to powiem różne. Ale karty graficzne to inny segment. Ostatnie chłodzenie w Ti wypadło dobrze dlatego sam kupiłem i nie żałuję. Karta nie tylko ładnie się kręci 2025-2050 na rdzeniu, ale nie trze przy tym jej zbyt mocno chłodzić. Spokojnie można ustawić 60% wentylatory jako max i przy tym nie jest głośna. Oczywiście w nocy słychać ją, ale nie jest to wycie czy nawet mocniejszy szum powietrza. Zdecydowanie polecam Strix. Wg. opinii wypada lepiej od MSI Gaming. No i karta jest cichsza wg mnie od mojej poprzedniej 980Ti MSI Gaming właśnie. Więc to by się zgadzało. W przypadku zwykłego 1080 tu ponoć jest jakieś starsze chłodzenie od Asusa (Strix) i wypada podobnie do MSI. Tak przynajmniej gdzieś czytałem w necie. Więc dopiero wersje Ti ma lepsze chłodzenie od Asusa żeby nie było ;) Ale to mogę się też mylić, bo zwykłą 1080 Asus Strix nie widziałem (nie słyszałem ;) ) w akcji i jaką ma realną głośność względem jej mocniejszej wersji Ti. Ale ponoć Ti cichsza w przypadku ASUSA. Edytowane 6 Stycznia 2018 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 A w innych grach jest wszystko ok? Nic nie miga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2018 (edytowane) Wow, ale posucha sie zrobiła, wszystko co ostatnio oglądałem w dobrej cenie wykupione...no nic, i tak czekam, to te parę miesięcy mnie nie zbawi. Może se całkiem odpuszczę w tym roku i zamiast karty wezme na wakacjach po prostu kurs nurkowania czy coś, bo postępu za bardzo nie widać...dx12 przeważnie ssie ostro(różnicy w obrazie nie widać, wydajność do -30%) a Vulkana raptem w paru grach mamy... Edit Ostatecznie zamówiłem jednak 1080 msi gaming x. Do ti musiałbym dopłacić 250e około, szkoda kasy Edytowane 15 Stycznia 2018 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2018 W Heroes VI zanikają niektóre tekstury.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2018 Sprzedaj obie i zakup GTX 1080TI i będzie po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2018 A wydajnościowo jak to będzie wyglądało np. przy wydobywaniu kryptowalut przez nicehash? Aktualnie wyciągam na dwóch 1070ti 1100 zł miesięcznie. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 Nie masz platformy która nadaje się do SLI to raz, dwa mostek HB to MUS na Pascalach. Tutaj masz wiedzę w pigułce jak SLI robić, na czym i z jakich kart. A, kiedy nie ma to ŻADNEGO sensu. Sprzedaj te 2x 1070Ti i weź 1x 1080Ti. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) W dniu 12.01.2018 o 09:36, brolly666 napisał: A wydajnościowo jak to będzie wyglądało np. przy wydobywaniu kryptowalut przez nicehash? Aktualnie wyciągam na dwóch 1070ti 1100 zł miesięcznie. Jesteś pewien, że tyle wyciągasz? Kurde, to ciekawe ile ja wyciąne na tym co u mnie siedzi :D 4x TITAN Xp , do tego TITAN V /2x TITAN X Pascal + TITAN Kepler w pudłach. Jeszcze GTX 680 :D Chyba sobie super koparkę zrobię... Edytowane 9 Lutego 2018 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 Teraz jest to zdecydowanie mniejsza suma ze względu na cenę BTC, no ale trzymam wszystko na portfelu sprzedam w odpowiednim momencie.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2018 Wg. whattomine 2x 1070Ti zrobią co najwyżej połowę z podanej przez ciebie kwoty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jewgienij Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 Po 9 miesiącach używania Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti Gaming wiatraki zaczęły być koszmarnie głośne. Czy mogę to reklamować z tytułu rękojmi czy też musi być to gwarancja, skoro wada nie występowała w momencie sprzedaży? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pburzik Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2018 Uszanowanko, na wstepie sprzęt jaki posiadam co by nie było niedomówień że zasilacz niedomaga. Mobo: Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7 CPU: Intel Core i7 8700k@4,7GHz - 1,24V PSU: Corsair RM750 GPU: Gigabyte AORUS 1080TI EE RAM: Corsair Veng... LPX 2x8GB (not oced) OS: Windows 10 Pro :( I tak mam problem z kartą graficzną ( a raczej tak mi się wydaje). Otóż podczas sporego obciążenia czyli giercowanie w 4K np. Dark Souls 3, Wiedźmin 3 etc. Karta (tak mi się wydaje) dostaje zwiechy i przez co wywala się sterownik, w sys-logu widnieje informacja o niedostępności nvvdlk. Pogrzebałem trochę po zagramanicznych forach na XS/TH etc. i jedyne co znalazłem na ten temat to infomarcja o tym że może nie do końca działać poprawnie funkcja Tdr (chyba nic nie pomyliłem), wiec zgodnie z instrukcjami zmieniłem wartości TdrDelay na 8, a później jak nie pomogło to w ogóle wyłączyłem tą funkcję systemu Windows 10 i mimo tych zmian nadal karta po ok. 3-4 minutach frajdy wywalała się. Idąc za ciosem zrobiłem kilka testów karty np. w Furmarku na "presecie" 4k i co dziwne w Furmarku nie widziałem już takiego zachowania. Jakiekolwiek inne syntentyki nie powodowały takiego problemu. Co zauważyłem że podczas grania Zegary ostro idą do góry nawet na 2GHz przez Boost nvidii. Ta ostania informacja dała mi do myślenia więc w Afterburnerze zmniejszyłem skoki częstotliowści. Na próżno. Sama zabawa polega na tym że np. w takim World of Warcraft@4k problemu nie uświadczyłem ale mam tam w sumie ilość klatek zlimitowaną i jest tam bardziej nacisk an CPU niż na GPU, zdarzyło mi się też czasem kartę graficzną wykrzaczyć w CS:GO. Ja nie mam pojęcia co może być przyczyną takiego stanu rzeczy, dla informacji dodam że karta wylądowała już dwa razy w serwisie po czym magicznie otrzymywałem ją z informacją że naprawione bez żadnego raportu naprawy. W skrócie co zrobiłem do tej pory by zdebugować problem: - czysta instalka Windowsa; - czysta instalka sterowników co wersje używając DDU; - czyszczenie ustawień UEFI by wszystko działało na parametrach domyslnych; - "underclocking GPU"; I to wszystko niestety na nic. Ja szczerze jestem w kropce. Spotkaliście się już z czymś takim, i czy ktoś miał już problemy z serwisem sklepu na M? :/ PS. Co dziwne w GPU-Z nie pokazuje mi w ogóle CUDA tylko PhysX, mimo włączonego CUDA. Help? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anunaki Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Witam serdecznie, chciałbym spróbować przedstawić za pomocą filmu mój nietypowy problem. Spoiler Nie jestem pewny czy to będzie zauważalne, ale chodzi mi o to, że obraz się zacina w równej poziomej linii. Akurat w tym filmie dzieje się to mniej więcej w tym miejscu: Spoiler Generalnie to równe poziome zacinanie się dzieje podczas szybkiego ruszania myszką. podczas gry, gdy chcę się np odwrócić, albo jak szybko biegam to w różnych losowych miejscach się pojawia taki nierówny obraz. Chciałem zapytać, czy to jest wina oprogramowania, czy może monitora, czy jest to wina karty graficznej? Jestem posiadaczem tej karty: https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-1060-windforce-oc-6gb-gddr5-192-bit-2xdvi-d-hdmi-dp-box-gv-n1060wf2oc-6gd-974808/ oraz tego monitora: https://www.morele.net/monitor-iiyama-g-master-black-hawk-ge2288hs-774551/ gra w której to się dzieje to między innymi Far Cry 5. Zdarza się to również w innych grach. W windowsie często to zdarza się podczas szybkiego scrollowania strony internetowej. np kwejk.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Włącz V-Sync i sprawdz czy dalej sie to dzieje. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anunaki Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2018 jestem w ciężkim szoku :O Dzięki wielkie :D włączyłem synchronizację pionową, jak wygooglowałem to znaczy po polsku V-Sync? gra się zmieniła nie do poznania! wreszcie przestało mnie to irytować. Spoiler Z czystej ciekawości chciałbym zapytać, czy jest jeszcze coś co warto włączyć/wyłączyć? mówiąc szczerze, jestem kompletnie zielony w tych technologiach nvidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Po polsku to sie nazywa synchronizacja pionowa. To nie technologia Nvidii i nic wiecej nie musisz zmieniac, upewnij sie tylko ze masz poprawnie ustawione odswiezanie ekranu w grach gdzie mozna to zmienic. (w przypadku twojego monitora to 75Hz) "Artefakt" ktory widzisz na ekranie z wylaczona synchronizacja pionowa opisany w 1 poscie to "screen tearing". Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez kelcior 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...