Kronan Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2018 Mi się wydaje że to różnica około 100 złotych więc biorąc po uwagę na przykładzie takiej podstawowej GTX 1050 Ti za normalnych czasów chodzące za 600 złotych jakoś dojdziesz ile kosztowała GTX 1060 3 GAMING X GB za normalnych czasów.Powodzenia z obliczeniami :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2018 Poniżej 900PLN można było wersje 3 GB kiedyś kupić. To były czasy. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2018 Dzięki za pomoc 8 godzin temu, radiergummi napisał: Ale rób jak tam uważasz. Zresztą nie podałeś reszty kompa, a tam pewnie i tak czeka więcej wąskich gardeł niż VRAM. i5-8400 | Gigabyte Z370 AORUS ULTRA GAMING | GOODRAM 2x4GB 2800MHz | SSD SAMSUNG 860 EVO 250GB | 1TB HDD WD BLUE | SilentiumPC RG4TF | FERA 3 V2 Powodzenia w szukaniu wąskiego gardła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2018 Jakbyś nie wydał bez sensu kasy na tego Gigaszita to byś teraz przebierał w normalnych kartach. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2018 (edytowane) 2 godziny temu, radiergummi napisał: Jakbyś nie wydał bez sensu kasy na tego Gigaszita to byś teraz przebierał w normalnych kartach. Ty to się do wszystkiego czepiasz... A tę płytę kupiłem za 500zł Edytowane 13 Lipca 2018 przez M.Mountain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 To nie to że się Radier czepia tylko stwierdza fakty. Kupowanie 3GB GTX 1060 nie ma większego sensu. Samo to że o nim wspomniałeś mogło sugerować, że resztę sprzętu raczej masz leciwą. Ale jednak nie. No i tu z kolei w drugą stronę, bo branie karty z tak małą ilością VRAM do takiego sprzętu to też nie jest rozsądna inwestycja. Nawet jak dla paru gier, które uważasz, że nie pobiorą wiecej VRAM. Odkładaj i kup coś konkretnego z m.in 4 GB VRAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 (edytowane) Chciałbym zaznaczyć, że ten temat nie miał na celu analizy jaką kartę mam wybrać. Dlatego też nie omawiałem moich przyszłych planów związanych ze sprzętem... Aktualnie nie posiadam ŻADNEJ karty graficznej. Dlatego chciałem kupić GTX 1060 3GB ( nie przepłacając przy tym), który jeśli zadowoliłby mnie, to zostałby ze mną dłużej, jeśli nie przesiadłbym się na lepszy model, bądź nową generację. 13 godzin temu, radiergummi napisał: Jakbyś nie wydał bez sensu kasy na tego Gigaszita to byś teraz przebierał w normalnych kartach. Po tej wypowiedzi po prostu odczułem, że Radier chce doszukać się dziury w całym, aby wyjaśnić mi w jakikolwiek sposób, że dokonuję złego wyboru. W temacie jestem już trochę czasu, ponieważ tak się złożyło, że kiedy postanowiłem zmodernizować swój komputer i na poważnie zainteresować się sprzętem zaczął się szał kryptowalut. I naprawdę, wierzcie mi, jestem w stanie dobrać sprzęt do swoich potrzeb i możliwości. Edytowane 14 Lipca 2018 przez M.Mountain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 Młody jesteś to ci wybaczę. A piłem do drogiej płyty głównej połączonej z CPU non-K. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 (edytowane) Do autora tematu: nie ma co się cisnąć, bo Ci ludzie dobrze radzą. Do tego sprzętu naprawdę warto wsadzić minimum 1060 6GB lub RX580. Wtedy będzie w miarę zrównoważony. No ale Twój sprzęt, Twoja kasa. :) A jeżeli chodzi o przepłacanie, to w tym momencie przepłacisz praktycznie za każdą, może poza najniższym segmentem. Edytowane 14 Lipca 2018 przez goral2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 (edytowane) A ty jesteś zwykłym gimbusem. Z tego szybko się nie wyrasta nawet majac 22 lata. Przekonałem się nie raz np w pracy wśród młodych zapewne z twojego pokolenia jacy są po prostu głupi... Miałem okazję poznać Radier'a osobiście i zapewniam cie, że nie jest on żadnym fanbojem co dostaje od kogoś za to kasę. Takich to szukaj w dziale laptopy. Dużo tam partnerów X-koma... Co do GIGABYTE - TO BYŁ DOBRY KIEDYŚ... Tak jak ASUS zresztą, SEAGATE... i jeszcze parę innych firm z branży komputerowej. ASRock, MSI z tych firm głównie bym brał na dzień dzisiejszy. Ale nie znaczy to, że Gigabyte jest złą firmą. I że nie warto od nich kupować. Owszem można, ale są lepsze modele i firmy. Autor tematu nie może zrozumieć, że kartę graficzną trzeba kupować raz a porządnie z zamiarem jej ew. odsprzedaży. Tak by to było najbardziej opłacalne w DANEJ CHWILI. A GTX 1060 w wersji 3GB nie jest obecnie opłacalne. Nie wiem czy dobrze doradzam. Staram się. Podobnie jak inni użytkownicy co skończyli już dawno po 30 lat... Pozdrawiam. Edytowane 14 Lipca 2018 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 10 minut temu, Devil napisał: Autor tematu nie może zrozumieć, że kartę graficzną trzeba kupować raz a porządnie z zamiarem jej ew. odsprzedaży. Tak by to było najbardziej opłacalne w DANEJ CHWILI. To co poleciłbyś mi zrobić przy aktualnej sytuacji na rynku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 (edytowane) Za dużo się nie zmieni. A przynajmniej nie od razu. Możesz ew. poczekać na premierę nowych kart od Nvidii i przemęczyć się na integrze. Ale kiedy one się pojawią (realnie w sklepach) to nie wiadomo. I jak to wpłynie na ceny obecnych kart od GTX 1060 6GB w górę. Możesz też po prostu szukać okazji na GTX 1060 w wersji 6GB, ale używaną. Ja tam 3GB bym nie brał, ale to już Twoja decyzja. Edytowane 14 Lipca 2018 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 Z używką taki problem, że nigdy nie wiesz ile podziała :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 Ale na gwarancji trzeba szukać. Możesz odesłać bezpośrednio do sklepu mając fakturę. Niestety ceny nowych kart są jakie są. Ale popyt na kryptowaluty raczej spadł i nie zanosi się na taki boom jaki był. Więc ceny raczej nie wzrosną, ale też niekoniecznie muszą spaść. Nawet po premierze nowych kart. Nvidia na początek może wypuścić tylko odpowiedniki GTX 1070 i 1080. Podejrzewam, że najpierw wyjdzie GTX 1180, a chwile potem GTX 1170. Dopiero potem wyjdzie GTX 1160 i np GTX 1180Ti. Ale tego nie jestem pewien oczywiście. Tak tylko zgaduje sugerując się wcześniejszymi premierami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 https://allegro.pl/inno3d-geforce-gtx-1060-x2-6gb-gddr5-gwarancja-i7443896799.html Znalazłem taką ofertę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 Oryginalnie zapakowana i od blisko roku..przeleżała sobie... w dodatku sprawna....jak sprawdził skoro "oryginalnie zapakowana" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 Z tym oryginalnym zapakowaniem, to chyba chodzi o to że jest pudełko. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2018 Mam pytanie do Was, czy ktoś posiada GeForce®GTX 1050 Ti Dual OC (albo innego Palita GTX 10X0 Ti z takim zestawem wyjść) http://eu.palit.com/palit/vgapro.php?id=2709&lang=pl&pn=NE5105TS18G1-1071D&tab=sp z zapiętym do niej monitorem na DisplayPort oraz podłączonym TV pod HDMI i jest mi w stanie odpowiedzieć jak identyfikowane są wtedy wyjścia ? Przy podpięciu DVI-D pod monitor to wyjście identyfikowane jest jako 2, natomiast HDMI podpięte pod TV to wyjście 1, co jest kompletnie bez sensu no ale tak jest. Interesuje mnie również czy podpięcie do tej karty DP + HDMI nie spowoduje problemów z rozdzielczością na obu. Od biedy kupię przejściówkę żeby to sprawdzić ale to znowu czas .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) Z zakupem i tak wstrzymam się do końca sierpnia, ale w przypadku żadnych nowości od Nvidia wybiorę tę kartę :) Najmocniejsze z gier, w które grać będę to: Dark Souls 3, Dishonored 2, Just Cause 3, Deus Ex: Mankind Divided i Hitman ( ale to epizody, które były za free :) ) Nie wiem jak w przyszłości będzie wyglądać sprawa nowych tytułów, ale na granie spędzam tyle czasu, że trochę mi zajmie ukończenie tych gier ;) Czy patrząc konkretnie na te gry warto doinwestować w 6GB? Edytowane 6 Sierpnia 2018 przez M.Mountain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2018 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Sprawa klucz to gry w które będzie grał i w jakiej podziałce.Dark Souls 3, Dishonored 2, Just Cause 3, Deus Ex: Mankind Divided i Hitman i z tych gier to tylko Hitman może wołać więcej ramu z GPU na najwyższych ustawieniach.Na ustawieniach średnich problem ramu 3 gb nie wysępuje praktycznie choć bywa już blisko limitu vramu.Ale to na dzisiaj.Jak będzie w przyszłości to raczej widoki są takie że 6 gb ram na GPU jednak jest lepszym wyborem.Oczywiście mam na myśli minimum GPU 1060.1050 Ti z 4 gb ramu nie ma startu do 1060 3 gb.Nowe gpu nvidii to wróżenie z fusów jeśli o mnie chodzi ale prawie na pewno na początku będzie drogo a już dzisiaj tanio w segmencie gpu nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) Dnia 6.08.2018 o 22:46, M.Mountain napisał: Z zakupem i tak wstrzymam się do końca sierpnia, ale w przypadku żadnych nowości od Nvidia wybiorę tę kartę :) Najmocniejsze z gier, w które grać będę to: Dark Souls 3, Dishonored 2, Just Cause 3, Deus Ex: Mankind Divided i Hitman ( ale to epizody, które były za free :) ) Nie wiem jak w przyszłości będzie wyglądać sprawa nowych tytułów, ale na granie spędzam tyle czasu, że trochę mi zajmie ukończenie tych gier ;) Czy patrząc konkretnie na te gry warto doinwestować w 6GB? Warto. Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Cześć, Posiadam kartę MSI gtx 1050ti Aero ITX OCV1 (jeden wentylator). Mam problem z ustawieniem wentylatora. Posiadam program MSI afterburner. Sprawa wygląda tak : Podczas windowsa wentylator namiętnie próbuje schłodzić karte do minimum (teraz ma 26 stopni) przez co wentylator uruchamia się co chwile na pełnych obrotach na parę sekund - nie muszę chyba mówić jak irytujące jest to. W msi afterburner ustawiłem krzywą wentylatora, że do 50 stopni ma być pasywny- jednak bez obciążenia 3d wentylator żyje własnym życiem. Odpalam coś w 3D - jak makiem zasiał, wentylator odpala się dopiero przy zadanej w msi afterburner temperaturze. Miał ktoś taki przypadek ? Wyrzuciłem wszystkie bzdety gigabyte od regulacji wentylatorów (płyta gigabyte b360N wifi). Sterowniki 375.63 prosto ze strony Nvidii. Macie pomysł co może kolidować z ustawieniami MSI afterburner albo co należy zmienić w tym programie aby bez obciążenia wentylator ucichł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 Cześć wszystkim, Jak teraz karty realnie osiągają ceny, czy 1700zł za lekko używanego Zotaca GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition 8GB FV jest ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 Większość to pokoparkowy złom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 Karty po UV, często z jeszcze długą gwarancją nazywasz złomem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 A ile pracują karty w koparkach a ile u normalnego gracza ? Typowa koparka to z reguły praca 24 h , mało graczy gra przez 12h w ciągu dnia , niektórzy nawet mniej chodzą . Więc patrząc na to , to taka pokoparkowa karta ma przebieg jak kilka razy starsza karta z normalnego PC . W sumie jedyny plus to gwara , jak coś padnie to można od razu odesłać , kultura pracy takiej karty może już nie być za dobra . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jewgienij Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) 7 hours ago, reyden said: A ile pracują karty w koparkach a ile u normalnego gracza ? Typowa koparka to z reguły praca 24 h , mało graczy gra przez 12h w ciągu dnia , niektórzy nawet mniej chodzą. Nie wiedziałem, że karty graficzne to jak noże w tokarkach i ich stan się określa po liczbie roboczogodzin. Po 10000h na liczniku czasu pracy wyrabiają mniej klatek na sekundę czy co? Edytowane 15 Września 2018 przez jewgienij 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek11100 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2018 Czy firma Inno3D to dobra firma jeżeli chodzi o kart graficzne (konkretnie GTX 1080Ti) ? czy lepsza jest Gigabyte lub Palit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizzoo Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 Witam. Posiadam obecnie i5-2500k @ 4,2GHz, 16gb ddr3 1600mhz oraz gtx 1050 2gb. Wszystko to jest oparte na MSI Z77A-G43 z zasilaczem Thermaltake TR2 450W. Zastanawiałem się nad zakupem do owego zestawu GTX 1060 6gb i z tego co widziałem nie powinno być bottlenecku, a czasem może delikatny. Oczywiście nie zamierzam wyciskać siódmych potów z kompa i odpalać co tylko można na ultra, wygładzanie itd. Spokojne High, 1080p i 60fps (stałe jak komp da) dla mnie wystarcza. Pytanie jest właśnie czy pojawi się jakiś bottleneck jednak i czy zasilacz jest wystarczający? A może lepiej zainwestować w 500-600W, że był na przyszłość przy zmianie kompa na lepszy, bo gpu pewnie zostanie jak zmienię socket? P.S. Kartę zamierzam kupić i tak w połowie lub poczekam na to co pokaże seria 1660 i 1660Ti, ale wtedy boję się o jeszcze większy bottleneck. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...