goral2099 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 Z tym oryginalnym zapakowaniem, to chyba chodzi o to że jest pudełko. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2018 Mam pytanie do Was, czy ktoś posiada GeForce®GTX 1050 Ti Dual OC (albo innego Palita GTX 10X0 Ti z takim zestawem wyjść) http://eu.palit.com/palit/vgapro.php?id=2709&lang=pl&pn=NE5105TS18G1-1071D&tab=sp z zapiętym do niej monitorem na DisplayPort oraz podłączonym TV pod HDMI i jest mi w stanie odpowiedzieć jak identyfikowane są wtedy wyjścia ? Przy podpięciu DVI-D pod monitor to wyjście identyfikowane jest jako 2, natomiast HDMI podpięte pod TV to wyjście 1, co jest kompletnie bez sensu no ale tak jest. Interesuje mnie również czy podpięcie do tej karty DP + HDMI nie spowoduje problemów z rozdzielczością na obu. Od biedy kupię przejściówkę żeby to sprawdzić ale to znowu czas .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) Z zakupem i tak wstrzymam się do końca sierpnia, ale w przypadku żadnych nowości od Nvidia wybiorę tę kartę :) Najmocniejsze z gier, w które grać będę to: Dark Souls 3, Dishonored 2, Just Cause 3, Deus Ex: Mankind Divided i Hitman ( ale to epizody, które były za free :) ) Nie wiem jak w przyszłości będzie wyglądać sprawa nowych tytułów, ale na granie spędzam tyle czasu, że trochę mi zajmie ukończenie tych gier ;) Czy patrząc konkretnie na te gry warto doinwestować w 6GB? Edytowane 6 Sierpnia 2018 przez M.Mountain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2018 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Sprawa klucz to gry w które będzie grał i w jakiej podziałce.Dark Souls 3, Dishonored 2, Just Cause 3, Deus Ex: Mankind Divided i Hitman i z tych gier to tylko Hitman może wołać więcej ramu z GPU na najwyższych ustawieniach.Na ustawieniach średnich problem ramu 3 gb nie wysępuje praktycznie choć bywa już blisko limitu vramu.Ale to na dzisiaj.Jak będzie w przyszłości to raczej widoki są takie że 6 gb ram na GPU jednak jest lepszym wyborem.Oczywiście mam na myśli minimum GPU 1060.1050 Ti z 4 gb ramu nie ma startu do 1060 3 gb.Nowe gpu nvidii to wróżenie z fusów jeśli o mnie chodzi ale prawie na pewno na początku będzie drogo a już dzisiaj tanio w segmencie gpu nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) Dnia 6.08.2018 o 22:46, M.Mountain napisał: Z zakupem i tak wstrzymam się do końca sierpnia, ale w przypadku żadnych nowości od Nvidia wybiorę tę kartę :) Najmocniejsze z gier, w które grać będę to: Dark Souls 3, Dishonored 2, Just Cause 3, Deus Ex: Mankind Divided i Hitman ( ale to epizody, które były za free :) ) Nie wiem jak w przyszłości będzie wyglądać sprawa nowych tytułów, ale na granie spędzam tyle czasu, że trochę mi zajmie ukończenie tych gier ;) Czy patrząc konkretnie na te gry warto doinwestować w 6GB? Warto. Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek11100 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Mam taki sprzęt i7 8700 3,2GHZ 16 GB Ram 3000Mhz zasilacz XFX 550W GTX 1070 Palit ganerock i tutaj pytanie. Czy opłaca się wymienić tę kartę na 1080ti? gram w rozdzielczości 2560x1440 (144hz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) To zależy jaka cena za tego 1080Ti i ile dostaniesz za 1700. Sens brania 1080Ti do tej rozdzielczości jest.. Procek tez dobry, bo 6 rdzeni dosć wysoko taktowanych w trybie Turbo. Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) Do tego monitora jak najbardziej, ale wstrzymał bym się do czasu co pokaże seria RTX 2xxx. Może RTX 2080 wystarczy, a będzie szybszy od 1080Ti. Dodatkowo 1080Ti powinno wtedy potanieć. Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez barwniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek11100 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) Oczywiście, jak najbardziej. Zamierzam jeszcze trochę poczekać z zakupem. Zobaczę jak wypadną testy nowych kart no i też liczę na spadek (przynajmniej trochę) cen 1080Ti. Po prostu chciałem wiedzieć czy do tej rozdzielczości jest sens zakupu takiej karty. Monitora 4K na razie nie planuję ten mój AOC AG271QGG całkiem mi pasuje :) Przy wymianie karty graficznej Win 10 Home nie powinien chyba robić problemu, bo z tego co czytałem to tylko przy wymianie płyty głównej. Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez Bartek11100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2018 REALNA wydajność GTX 1070 vs GTX 1080Ti, to nawet około 80+ % różnicy na korzyść 1080Ti, jak nie ma bottlenecka w postaci CPU, czy zbyt wolnych memek. Tutaj masz dokładnie czarno na białym jak to lata w 1080p/1440p oraz 4k Jak masz okazję zmiany na 1080Ti w dobrej cenie, to warto. Ewentualnie bierz RTX 2080Ti ;-) Ale wiadomo, swoje kosztuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek11100 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Poszukam jakiegoś 1080Ti jakoś nie powala mnie ta nowa seria kart NV i nowa technologia. Poczekam jednak trochę, aż się zadomowią w sklepach i pokażą testy. I wtedy zobaczę. Może i ceny 1080Ti w=trochę chociaż spadną :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xprt7 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Czy do monitora Samsung SyncMaster 223BW (kupiony w 2008 roku) warto kupować GTX'a 1080 bądź lepszą kartę? Czy będzie to marnowanie potencjału karty, gdyż nie jest to monitor fullhd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xprt7 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zastanawiam się nad wymianą monitora na 1920x1080 fullhd. Pytanie czy warto, czy różnica jest duża? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Cześć, Posiadam kartę MSI gtx 1050ti Aero ITX OCV1 (jeden wentylator). Mam problem z ustawieniem wentylatora. Posiadam program MSI afterburner. Sprawa wygląda tak : Podczas windowsa wentylator namiętnie próbuje schłodzić karte do minimum (teraz ma 26 stopni) przez co wentylator uruchamia się co chwile na pełnych obrotach na parę sekund - nie muszę chyba mówić jak irytujące jest to. W msi afterburner ustawiłem krzywą wentylatora, że do 50 stopni ma być pasywny- jednak bez obciążenia 3d wentylator żyje własnym życiem. Odpalam coś w 3D - jak makiem zasiał, wentylator odpala się dopiero przy zadanej w msi afterburner temperaturze. Miał ktoś taki przypadek ? Wyrzuciłem wszystkie bzdety gigabyte od regulacji wentylatorów (płyta gigabyte b360N wifi). Sterowniki 375.63 prosto ze strony Nvidii. Macie pomysł co może kolidować z ustawieniami MSI afterburner albo co należy zmienić w tym programie aby bez obciążenia wentylator ucichł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk663099 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Witam. Mam problem z grafiką w wyświetlanych filmach mianowicie występują szumy oraz rozmycia, najbardziej widoczne w ciemnych scenach oraz czarnych punktach wyświetlanego obrazu. Screen z widocznym problemem zostanie załączony poniżej. W niektórych grach jakość wyświetlanego obrazu jest także niezadowalająca. Karta kupiona pół roku temu, specyfikacja sprzętu poniżej: ASRock Z370M PRO4 MSI GeForce GTX 1060 6GT OCV1 Intel Core i5-8400, 2.80GHz, 9MB RAM Ballistix Sport LT DDR4, 8GB, 2400MHz, CL16 Corsair VS 550W Z góry dzięki za pomoc, jeżeli założone w złym miejscu proszę o przeniesienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) Sprawdź na innym kablu niż masz. Czyli jak DisplayPort to spróbuj na HDMI, albo DVI. Ale przed tym usuń obecne sterowniki za pomocą DDU (google) i wgraj inną wersję (o numer nowszą lub starszą) z opcja czystej instalacji. Tak by zostały przywrócone domyślne ustawienia sterowników Nvidii i zobacz jak będzie. Na pierwszy rzut oka to wygląda na słabej jakości film z niską rozdzielczością do tego. To że jest wybrana opcja HD nic nie znaczy. Niski Bitrate + kompresja mogłyby dawać podobny efekt. To zdaje się filmik z FB ? A te mają zwykle marną jakość. No ale skoro w grach jest źle. Wrzuć jakiś screen z najnowszej gry z ustawieniami na max i rozdzielczością jak najwyższą. Podaj model monitora. Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk663099 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Używam cały czas HDI, sprawdzę na displayport. Sterowniki wgrane najnowsze. Problem występuje także na yt przy wysokej jakości. Dzisiaj dodam jeszcze screen lub film z jakieś gry. Np. przy Gta v ustawienia wysokie/ultra krawędzie tekstur są w niektórych momentach poszarpane i migają. Monitor: iiyama G-Master Black Hawk G2530HSU podłączony na orginalnym kablu HDMI. Podłącze jeszcze pod telewizor i sprawdzę jak to wygląda może faktycznie problem tkwi w uszkodzonym kablu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk663099 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Obecne sterowniki usunąłem za pomocą DDU i zainstalowałem starszą wersje jednak brak poprawy. Zostaje mi sprawdzenie na innym kablu później tylko chyba reklamowanie karty. Zrzut z GTA V oraz optymalne ustawienia przez GeForce Experience. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind789 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Witam. Od zakupu komputera (2 tyg.) kolega ma problem z samowolnym restartem komputera podczas gry. Kilka minut po włączeniu wybranej gry, następuje ścięcie dźwięku i ekranu. Następnie komputer uruchamia się ponownie. Co zastanawiające problem nie pojawia się w każdej grze. Po każdym restarcie, w dzienniku zdarzeń, w zakładce krytyczne zdarzenia, pojawiły się wpisy: Źródło: Kernel Power Identyfikator zdarzenia: 41 Dla pewności sprawdziliśmy temperatury podzespołów komputera. Wszystkie były w normie z wyjątkiem temperatury rdzeni procesora - od 75C do 85C w stresie. Procesor: Intel Core i7-8700K Płyta główna: Asus STRIX Z370-F GAMING Karta graficzna: Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11GB Pamięci RAM: 2x Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 CL15 Dysk SSD: Dysk SSD ADATA SU800 512GB SATA 3 Dysk twardy: Seagate BarraCuda 1TB 6Gb/s SATA Zasilacz: SilentiumPC Supremo FM2 Gold 750W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 AMD Free-sync i nvidia to = [gluteus maximus] ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) Wyjmij GPU i zobacz na zintegrowanej grafice. Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez barwniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garen Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Hej, mam podobny sprzęt: Intel Core i7-8700K Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme 11GB Corsair 16GB 3200MHz Vengeance LPX Black CL16 (2x8GB) MSI Z370 GAMING M5 (PCI-E DDR4 USB 3.1/M.2) ADATA 128GB SATA SSD Ultimate SU800 M.2 2280 Toshiba 2TB 7200obr. 64MB P300 OEM SilentiumPC AQUARIUS AQ-X70W Pure Black NZXT Kraken X62 v.2 be quiet! 850W Power Zone BOX i też zdarzało mi się, ze podczas gierki pojawiały mi się różne zielone kreski i potem czarny ekran i miałem restart kompa. Zwykle wynikało to ze zbyt mocno podkręconej karty graficznej (szczególnie trzeba uważać na temp oraz power). Jak coś to pisz, PC mam od stycznia, to doradzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Furmark zapuść i jak tam cię wywali to możesz działać z grafą...problemem też mogą być stery od grafiki...najlepiej będzie jak je odinstalujesz i użyjesz DDU a później przy instalacji dajesz na czysto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aratorrn Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 11 godzin temu, Garen napisał: Hej, mam podobny sprzęt: Intel Core i7-8700K Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme 11GB Corsair 16GB 3200MHz Vengeance LPX Black CL16 (2x8GB) MSI Z370 GAMING M5 (PCI-E DDR4 USB 3.1/M.2) ADATA 128GB SATA SSD Ultimate SU800 M.2 2280 Toshiba 2TB 7200obr. 64MB P300 OEM SilentiumPC AQUARIUS AQ-X70W Pure Black NZXT Kraken X62 v.2 be quiet! 850W Power Zone BOX i też zdarzało mi się, ze podczas gierki pojawiały mi się różne zielone kreski i potem czarny ekran i miałem restart kompa. Zwykle wynikało to ze zbyt mocno podkręconej karty graficznej (szczególnie trzeba uważać na temp oraz power). Jak coś to pisz, PC mam od stycznia, to doradzę. Karty nie podkręcałem w zasadzie to nic z nią nie robiłem. Dziś sformatowałem komputer, zainstalowałem sterowniki i tak samo jak przed formatem przy jednej grze nie było problemu natomiast przy innej problem się pojawił. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aratorrn Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 9 godzin temu, amp napisał: Furmark zapuść i jak tam cię wywali to możesz działać z grafą...problemem też mogą być stery od grafiki...najlepiej będzie jak je odinstalujesz i użyjesz DDU a później przy instalacji dajesz na czysto. Furmark odpaliłem wrzucam wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 Ile działał ten test? Sterowniki odinstalowane przez DDU i zainstalowane na czysto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk663099 Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 Podłączyłem tym samym kablem pod telewizor i wszystko było ok wiec prawdopodobnie wejście HDMI w monitorze jest uszkodzone. A co do GTA będę musiał coś pozmieniać w ustawieniach grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garen Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 (edytowane) 3 godziny temu, aratorrn napisał: Furmark odpaliłem wrzucam wyniki. A to moje z tym że: - test trwał 60s - mam program AORUS Engine, w którym mam stworzony profil, w którym mam określone limity temp, szybkość wentylatorów w zależności od temp itp. - podczas testu jedynym limitem, który się pojawiał to był to "limit power" - min. FPS trochę wyższy, bo ten test robiłem bezpośrednio po poprzednim i już karta była "nagrzana" Po aktualizacji sterowników: Wniosek: nowe wersje sterowników mają na celu dać lepsze wyniki w benchmarkach a nie w grach :D Edytowane 1 Września 2018 przez Garen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aratorrn Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 (edytowane) Rozmontowałem obudowę oraz śruby trzymające kartę graficzną po czym docisnąłem ją(jakieś 2, 3 minimetry docisnęły się z tyłu karty) jak na chwilę obecną problem zniknął mam nadzieję, że w tym tkwił problem. Komputer ten nie był składany przeze mnie tylko przez stronę morele.net podejrzewam, że podczas montowania śrub trzymających kartę została odpięta jej część co powodowało wykrywalność karty i częściową sprawność, lecz przy większym wysiłku problem ten powodował reset. Komputer jeszcze będę testować przez najbliższe dni i dam znać. Dziękuję wszystkim za pomoc. Edytowane 1 Września 2018 przez aratorrn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...