Firedash Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 (edytowane) Zasilacz powinien spokojnie wystarczyć. Prockiem się nie martw, to tylko gtx 1060, ta karta nie jest jakimś potworem. Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 (edytowane) a widzieliście pokoparkowe(lub nie, bo nie zdążyły być użyte jak padł szał na kopanie) 1060 od chińczyka? Bez wyjść VGA ale zmodowany ster i działa toto ala optimus, podłączasz do wyjścia na płycie głównej i leci przez iGPU intela. Cena jakoś poniżej 100dolarów, fakt, cza pogrzebać troche ale pobawić sie można i pograć z wynikami może 1-3% gorszymi od standardowych 1060 6gb Linus ostatnio na kanale opisał sytuację Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Jakiś link ? Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 https://www.youtube.com/watch?v=TY4s35uULg4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 Dnia 25.01.2019 o 14:34, Firedash napisał: Zasilacz powinien spokojnie wystarczyć. Prockiem się nie martw, to tylko gtx 1060, ta karta nie jest jakimś potworem. Zgoda potworem nie jest, ale i7 też nie zaszkodzi. U siebie w różnych grach w miejscach "procesorowych" obserwowałem znaczny wzrost FPS po przesiadce z i5 3570 na i7 3770. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizzoo Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2019 Dnia 25.01.2019 o 14:34, Firedash napisał: Zasilacz powinien spokojnie wystarczyć. Prockiem się nie martw, to tylko gtx 1060, ta karta nie jest jakimś potworem. To fajnie, jednak myślę czy ograniczyć się do 1060 6gb. Chodzi mi o to, że czekam też na wieści o 1660/ti, ponieważ planowałem przebudowę swojego PC na nowszy standard. Otóż myślałem z końcem roku kupić takiego 1660/ti, jeżeli będzie wart swojej ceny lub 1060/1070, a następnie przez następny rok czyt. 2020 kupować po kolei części brakujące, czyli mobo, ram i nowy cpu (Ryzen 5 2600 lub z serii 3xxx jeżeli już będą). Czy takie rozwiązanie ma sens? Mam już obudowę, hdd, ssd, kupię nowe gpu, więc zostają wspomniane trzy części. Ewentualnie dodatkowo mocniejszy zasilacz zakupię przy gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghjkg Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 (edytowane) Hejka. Niedawno złożyłem pierwszego PC i pomału odkrywam cały ten komputerowy świat. Stąd ten wątek odnośnie softwaru jaki dostałem wraz z kartą Nvidii 1060 6GB od Gigabyte'a. Są predefiniowane trzy tryby karty w tym OC, który oczywiście ma kartę przestawić tak żeby dawała jak najwięcej. Problem jest taki, że nie jestem pewny tego czy program do końca dobrze działa. Na różnych filmach o tej karcie zegar zawsze w grach wskakiwał na te >1900Mhz i tak samo jest u mnie według tego screena ale aplikacja pokazuje, że w booscie mam w trybie OC 1798Mhz. Dlatego mam dwa pytania. Czy maksymalna wartość, którą pokazuje mi CPUID jest kompletnie czym innym od tej z aplikacji Gigabyte czy to kwestia właśnie tej aplikacji, która wyświetla złe wartości. A drugie pytanie jest o użyteczność tej aplikacji w momencie, w którym nie zamierzam podkręcać karty. Czy jakbym powiedzmy odinstalował ten software to czy sterowniki Nvidii same by ogarnęły przestawianie się w odpowiednią moc do warunków? ( same kontrolowały szybkość wiatraków, zegary ) Przepraszam jeśli źle wybrałem dział i robie spam (: Edytowane 14 Lutego 2019 przez ghjkg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Bo to co widzisz to jest zegar gwarantowany przez aplikację. Minimalny po przekroczeniu pewnych temperatur. Wywal tą chorą aplikację i zainstaluje msi afterburner o niebo lepszy. Zapraszam tutaj: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Hej. Chciałbym Was prosić o poradę. Czy możecie doradzić, która z tych kart jest mocniejsza/lepsza i jak bardzo? Gigabyte GeForce GTX 1080 WindForce III / Gigabyte GeForce RTX 2070 GAMING 8GB Wydaje mi się, że obie mają bardzo podobne osiągi, ale nie jestem pewny. Planuję jedną z tych dwóch kupić używkę ale nie wiem, która bardziej się opłaca. Chyba, że coś do 2100 (górna granica ostateczna) znajdzie się lepszego i nowego ale to tak przy okazji. Z góry dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Poczekaj parę dni, a w sklepach pojawią się autorskie wersje RX 5700 XT, akurat powinny być w takim przedziale cenowym który cię interesuje - do 2100zł. Przynajmniej kupisz nową kartę na długiej gwarancji. Co do RTXa 2070 to warto by było wysupłać więcej kasy i kupić kartę w wersji Super - ale te stoją po ok. 2400zł. Natomiast jak chcesz coś z wysokim zegarem to RTX 2060 Super, czyli karta która "remisuje" z RTXem 2070 w wersji od Aorusa jest spoko. https://www.x-kom.pl/p/504445-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-rtx-2060-super-aorus-8gb-gddr6.html 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Ok, dzięki za info. To w takim razie, jeśli jeszcze mogę zapytać :) https://www.x-kom.pl/p/456600-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-rtx-2070-gaming-8g-gddr6.html https://www.x-kom.pl/p/505287-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-rtx-2070-super-gaming-oc-white-8gb-gddr6.html Czy różnica 300 zł naprawdę jest tego warta w przypadku tych kart? Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez GloriaValesti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Płacisz za zdecydowanie więcej FPSów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 41 minut temu, Michikun napisał: Płacisz za zdecydowanie więcej FPSów Super. Przekonałeś mnie. Odkładam jeszcze trochę kasy i biorę wersję super. Dzięki jeszcze raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 Witam. W lipcu kupiłem GTX 1070 od MSI Gaming X za 950zł. Po obejrzeniu wielu porównań wydajności w grach, uznałem ją za lepszy wybór od ciut droższego 1660. Niestety karta długo nie popracowała i padła - prawdopodobnie któraś z kości. Na szczęście przy zakupie brałem wariant jedynie z gwarancją. Ku mojemu zdziwieniu kartę mi wymienili na drugą, ale używaną... Czy to jest zgodne z prawem? Bo jeszcze nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Wymieniona karta ma zaskakująco niskie temperatury. Podczas grania nie przekracza 60 stopni, a w idle jest 27 stopni. Myślę, żeby spróbować ją podkręcić. I teraz moje pytanie... Ile realnie można podnieść taktowania i czy warto zaktualizować bios karty, gdyż ten wgrany jest około 2 lata starszy od najnowszego biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 Nie babrałbym się w biosie skoro karta chodzi tak dobrze pod obciążeniem. Może dostałeś używkę z wymienioną pastą na jakąś topową? A co do OC to próbuj w MSI Afterburner :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 Tzn w programie MSI ustawiłem minimalną prędkość wiatraków na 30%, bo bałem się, że karta będzie się bardzo grzać, jak ta poprzednia, która padła. Podczas gry aż parzyła i ten gorąc leciał tylko niepotrzebnie na chodzenie procesora. Czy regulacja napięcia w MSI Afterburner coś faktycznie daje przy OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 Daje i przy undervoltingu i przy oc, zależy oczywiście od modelu. Poczytaj na stronach ile "idzie" ta karta w OC albo pooglądaj na youtube bo pewnie ktoś kręcił i dawał jakieś filmiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2019 Powtórzę to to raz jeszcze - MSI/ASUS/Gigabyte - w razie awarii, zazwyczaj naprawiają karty do skutku lub ostatecznie wymieniają na "inną sprawną" i przedłużają gwarancję o czas naprawy. Najgorzej tu wypada MSI. Kupujcie Palita/Zotaca/Inno3D/EVGA - tu praktycznie zawsze jest wymiana na fabrycznie nową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TalRash Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2019 (edytowane) Witam. Zakupiłem używkę Gigabyte Aorus 1080Ti w wersji Extreme. Grafika ma bios: 86.02.39.00.9E Taki podaje GPU-Z. Natomiast AORUS ENGINE podaje F20. Na stronie aorus pobrałem bios najnowszy F3. Niestety nie mogę nic zrobić. Po włączeniu pobranego widzę bios does not match. Nie bardzo rozumiem dlaczego. Innych na stronie nie ma. Do tej karty jest al;bo F3 albo F3P. Próbowałem obu. I ciagle does not match. Skąd zatem pobiorę najnowszy? Na stronie napisane że mając F20 mogę zrobić update powyżej. Natomiast innych niż F3 i F3P nie ma. Ami zależy na main boot monitor po hdmi/dp a nie dvi. Edytowane 13 Października 2019 przez TalRash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2019 A masz jakieś problemy z grafiką że chcesz zmienić? Pamiętaj że jedna i ta sama karta może mieć różne rewizje lub na inne kraje ta sama karta ale bios dostosowany pod ten kraj stąd też te inne biosyWysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antari801 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 Dzien dobry, mam problem z wysokimi temperaturami MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB na pulpicie. Podczas np. przeglądania internetu czy oglądania filmów temperatura karty dochodzi do 60 stopni celsjusza, a wtedy zwykle karta włącza wentylatory na około 20-29% procent mocy i temperatura spada do 57-58 stopni. Po kilku minutach cykl się powtarza. Czy takie temperatury na pulpicie są normalne? Moja obudowa to be quiet pure base 600, kurzu mało, temperatura w pokoju nie przekracza 19 stopni. Dodam, że przed osiągnięciem 60 stopni wentylatory karty nie pracują. Dlaczego tak dzieje ? Kupiłem rok temu, nawet procesor jest w porzadku ma srednio 30 stopni. Czy to normalne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 Karta pewnie już nie ma gwarancji... A jeśli ma to gwarancja :) wyślą ci pewnie 2070 a jeśli nie ma to kupić nowe termopady pastę Grizzly i rozkręcić kartę przedmuchsc założyć nowe pady i pastę powinno pomóc Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 Sprawdź system antywirusem i antymalware. Może masz jakiegoś wirusa kopiącego kryptowalutę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antari801 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 Karta była kupiona, kupiłem od x-kom rok temu. Nie mam wirusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 Zainstaluj MSI Afterburner i tam ręcznie ustaw odpowiednie obroty wiatraków przy odpowiedniej temperaturze. Wiatraki przecież mogą się cały czas kręcić, a tego i tak nie będzie słychać, a karta nie będzie się tak grzać. To rozwiązanie MSI jest chyba do idealnie cichych komputerów, gdzie mnie na żadnego wiatraka. U mnie na poprzedniej MSI 1070 miałem również takie wysokie temperatury. Ustawiłem j.w. i było trochę lepiej. Ale w końcu poszła któraś z kości pamięci i wymienili mi na inną kartę - taką samą, lecz używaną. I tutaj przeżyłem szok, bo karta w IDLE ma tylko 28 stopni przy OC i wiatrakach ustawionych na 30%, a w czasie gry nie przekracza 65 stopni. Nie czuć też żaru, który poprzednio wydobywał się z górnej części obudowy, gdzie mam dwa wiatraki. Skąd taka różnica, tego nie wiem. Kolegi 1060 MSI też jest gorąca jak diabli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryllex Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2019 (edytowane) Opłacą mi się wymiana aorus gtx 1060 6 gb xtreme edition 9 gbps + gtx 1050 2 gb na gtx 1070 8 gb evga ftw gaming acx 3.0 za te 2 karty + 100 zł z gwarancją producenta 6 miesięcy. gtx 1060 6 gb ma 12 miesięcy producenta. gtx 1070 8 gb na, który chcę się wymienić ma 6 miesięcy producenta. Edytowane 5 Grudnia 2019 przez Kryllex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2019 1060 + max 200 zł, ale 1050 i jeszcze 100 zł to do wersji przynajmniej Ti. Sprawdź sobie ceny tych używanych kart i sam dokładnie będziesz wiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TearfulRhino Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 Cześć, Od ok. miesiąca posiadam kartę graficzną GTX 1080. Początkowo było wszystko OK, ale od kilku dni mam problem - kilka minut po uruchomieniu bardziej obciążającej gry dostaje czarny ekran. Na monitorze jest "Brak sygnału", komputer dalej działa, słychać dźwięki z gry, ale nie pozostaje nic innego jak twardy reset, aby ekran powrócił. Specyfikacja: Ryzen 5 3600, MSI B450M PRO-VDH MAX, 2x8GB G.skill Aegis 3000MHz, GTX 1080 od HP (z komputera HP Omen). Long story short: wymieniłem zasilacz na nowy (beQuiet 600W), przeinstalowałem system, przeinstalowałem sterowniki, zmieniłem kabel DisplayPort na HDMI, ponownie podłączyłem kartę graficzną (testowane na dwóch zasilaczach od beQuiet, jeden 530W, drugi 600W), sprawdzałem zarówno na nowych sterownikach jak i na czystym systemie ze sterami z Windows Update. Zawsze to samo - zarówno w grach jak i w benchu Unigine Heaven po paru minutach czarny ekran. Temperatury: w spoczynku 26-29 stopni, pod obciążeniem 60-65 stopni. Boost zegara podbijał do ok. 1940-1975MHz. Zawsze jak dochodziło do tych 65 stopni i najwyższego boosta, to wywalało. Aż przypomniałem sobie o jednej rzeczy... Ja przez całe życie na kartach NVIDIA ustawiałem opcje zasilania na "Preferuj maksymalną wydajność". W ostatnim tygodniu reinstalowałem sterownik na czysto więc moje ustawienia były zresetowane. I faktycznie, w ustawieniach NVIDIA tryb zasilania był na "Optymalny". Gdzieś w sieci wyczytałem, że niektórym zmiana na "Preferuj maksymalną wydajność" pomogła na problem czarnego ekranu. Jako że i ja zawsze tak miałem to ustawione, to zmieniłem, zrestartowałem komputera, jeszcze upewniłem się, że Windows też mam w trybie "Wysoka wydajność" i... działa. 30-40 minut w Unigine bez zająknięcia, temperatura maksymalnie 68 stopni, natomiast boost zegara nie przekracza 1885MHz (jest więc niższy niż w trybie "Optymalna moc". Okazuje się, że przyczyną czarnych ekranów jest tryb "Optymalny" w ustawieniach NVIDIA. I tu moje pytania: 1. Jakim cudem w trybie "Preferuj maksymalną wydajność" karta boostuje niżej niż w trybie "Optymalna moc"? Na trybie maksymalnej wydajności mam przez większość czasu stabilne 1873MHz z okazjonalnym wzrostem do 1885MHz, natomiast w trybie optymalnym leci grubo powyżej 1940-50MHz, co prawdopodobnie powoduje czarny ekran i być może przegrzanie sekcji VRM, ale nie mam jak tego zmierzyć. 2. Czy moje rozwiązanie w postaci trzymania tej karty w trybie maksymalnej wydajności jest słuszne, poprawnie obchodzi ono błędny boost z trybu "Optymalna moc", czy raczej karta jest uszkodzona i powinna być zwrócona sprzedawcy? 3. Jak na moje oko, to NVIDIA w trybie "Optymalnej mocy" próbuje tą moją kartę za mocno boostować, prawdopodobnie ze względu na to, że temperatury mają jeszcze zapas, więc próbuje cisnąć dalej, żeby było jak "najoptymalnej" - stąd wzrost nawet do 1975MHz. Z jakiegoś powodu tryb "preferuj maksymalną wydajność" tego nie robi i trzyma raczej stabilny boost, przeskakując między bazowym 1607 MHz a 1873/1885MHz, nigdy nawet na sekundę więcej. Co ciekawe, te wartości z trybu maksymalnej wydajności są bardziej zgodne z tym, co widzę np. u innych osób w testach kart na YouTube czy też w specyfikacji różnych modeli GTX 1080 na stronach producentów. Na czym polega różnica między tymi trybami? Czy dobrze rozumiem, że tryb "Optymalny" działa bardziej dynamicznie, opiera się na temperaturze i po prostu dopóki nie dostaje czerwonego światła próbuje boostować znacznie wyżej niż fabryka dała, natomiast tryb maksymalnej wydajności odczytuje z VBIOSU lub czegoś innego sugerowane wartości producenta i trzyma się ich, nigdy wyżej? Bo taki efekt u mnie właśnie występuje, i ewidentnie podwyższone taktowanie z trybu optymalnego wykrzacza moją kartę. Pytanie, czy jest to podstawa do zwrotu i obaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 Nigdy nie zawracałem sobie głowy tymi trybami w ustawieniach NVIDIA. Jeśli jednak ilość MHz wykracza ponad to, co powinno być standardowo, to może ktoś wcześniej bawił się biosem karty i go edytował podwyższając taktowanie? Ja bym ustawił tak, jak jest domyślnie w sterowniku NVIDIA i ustawił w programie MSI Afterburner poprawne taktowanie. Tym programem możesz kontrolować kartę najlepiej, a nie opcjami w ustawieniach sterownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszu Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 Mam pewien problem z moim komputerem otóż to zakupiłem 2 dni temu kartę graficzną Asus GTX 1070 dual OC z pamięciami Samsunga i zauważyłem że podczas benchmarku jak i grach klatki strasznie skaczą od 100 do 5. Dotarłem również do tego że gdy port pcie jest ustawiony na 3 generacji to karta przy obciążeniu nie przełącza się na 3 generację tylko stoi na 1.1 gdy ręcznie przełączę w biosie na 2 generację ten błąd nie występuje lecz od czasu do czasu częstotliwości pamięci wideo karty graficznej blokuje się na 404 MHz (gdy w tym momencie częstotliwość rdzenia jest prawidłowa 1800MHz) i fps'y spadają. Po chwili się odblokowują i wszystko wraca do normy. Czy to jest wina portu płyty głównej czy raczej karty? Pozostała specyfikacja Procesor I5 9400f Płyta Gigabyte H310M DS2 2.0 Ram HyperX Fury 12 GB 2666MHz Zasilacz chiftec 550W 80plus Dodam jeszcze że na tej specyfikacji działały takie karty jak MSI Armor GTX 1060 6GB Asus strix RX 570 4GB i GTX 660 2GB i z żadną nie było problemu i jeszcze jeśli tego było mało to GTX 1070 włożyłem do komputera brata i u nie go żadnych problemów z tą kartą nie było Sterowniki instalowałem najnowsze jak i starsze z miesiąca jak i z 6 miesięcy Windows 10 64bity po formacie CMOS czyszczony Płyta główna ram i procesor na gwarancji. Karta niestety nie. Dziękuję bardzo i pozdrawiam liczę na szybką pomoc. Przesyłam 4 zrzuty ekranu na drugiej generacji z obciążeniem i bez jak i na 3 generacji z obciążeniem i bez. Jak widać pod obciązeniem na 3 generacji port nie przełącza się na 3 generacje tylko zostaje na 1.1. Czym to może być spowodowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...