P3ch Opublikowano 3 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2023 Wylutować, sprawdzić czy nie występuje gdzieś dalej zwarcie w obwodzie, to że jeden element uszkodzony warto zadać sobie pytanie czy " coś go nie uszkodziło ". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snajper1977 Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2023 Witam Wpadła mi w rączki ta właśnie karta NVidia Geforce 3d inno GTX 1080 a płyta główna to Gigabyte GA-890GPA-UD3H ver2.1 Podpowiedzcie mi fachowcy proszę, czy ta karta będzie działać na tej płycie głównej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2023 Witam tak będzie działać, ale tylko od zmierzchu do świtu , taki żarcik XD a jaki ty tam posiadasz procesor ? jakiegoś chociaż FX ?, bo wedle informacji jakie procesory obsługuje ta płyta główna to obojętnie co tam posiadasz, ale będzie bardzo mocno ograniczać wydajność tego GTX 1080. https://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-890gpa-ud3hrev_21#support-cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2023 Karta powinna działać , ludzie wstawiali GTX1080Ti do zestawów gdzie płyta miała PCI-E 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snajper1977 Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2023 (edytowane) Procesor mam AMD Phenom II X4 955, RAM 16GB 1333 DDR3 W tej chwili mam tu kartę 1GB, to powinienem chyba zauważyć jakiś wzrost wydajności? 🙂 Kartę udało mi się kupić bardzo okazyjnie, stąd moje pytanie. Dziękuję za odpowiedzi. Edytowane 5 Lutego 2023 przez snajper1977 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2023 3 minuty temu, snajper1977 napisał: Procesor mam AMD Phenom II X4 955, RAM 16GB 1333 DDR3 W tej chwili mam tu kartę 1GB, to powinienem chyba zauważyć jakiś wzrost wydajności? 🙂 Kartę udało mi się kupić bardzo okazyjnie, stąd moje pytanie. Dziękuję za odpowiedzi. tak będzie zauważalna różnica, a zasilacz to jaki posiadasz ?, bo ten GTX 1080 to już swoje musi zjeść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snajper1977 Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2023 Tak już czytałem, że z 600W musi być. Dzięki za przypomnienie. 🙂 A możecie polecić jakiś soft/benchmark, który teraz bym zapuścił i ewentualnie po dołożeniu tej lepszej karty, by zobaczyć wzrost? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2023 15 minut temu, snajper1977 napisał: A możecie polecić jakiś soft/benchmark, który teraz bym zapuścił i ewentualnie po dołożeniu tej lepszej karty, by zobaczyć wzrost? msi afterburner - dowolna gra pobrać z https://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards lub https://www.guru3d.com/files-details/msi-afterburner-beta-download.html jak ustawić program https://www.youtube.com/watch?v=WjzCxAR6gh4&t=38s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snajper1977 Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2023 Dzięki jeszcze raz! 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quickfeet Opublikowano 2 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2023 (edytowane) Hi there! I assume it is super that you constructed your first PC! I'm positive you are excited to get the first-class overall performance out of your vibrant new GPU. Regarding your questions, I assume the CPUID values and the values displayed by way of the Gigabyte app are exceedingly similar. I mean, they ought to supply you a precise thinking of your GPU's performance, however they may fluctuate a bit. The CPUID values are based totally on the hardware's proper performance, while the app's values are based totally on the manufacturer's specifications. So, it is viable that the app is displaying you the most viable frequency for the GPU, whilst CPUID is displaying you the proper frequency that the GPU is strolling at. Personally, I checked out your 2nd query at Andersen. The Gigabyte app does offer some beneficial features, such as monitoring the GPU's temperature, voltage, and fan speed. But if you are no longer planning to overclock your GPU, you can safely uninstall the app and let the Nvidia drivers manage the clock speeds and fan control. I assume the Nvidia drivers have built-in algorithms that regulate the clock speeds and fan speeds based totally on the system's workload and temperature. Edytowane 2 Października 2023 przez Quickfeet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zq777 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 Witam, od kiedy przesiadłem się ze swojego GTXa 1070 OC, na używaną 1080ti borykam się z pewnym problemem, mianowicie komputer podczas gierki która zjada dużo zasobów lubi się albo wyłączyć, albo odciąć obraz, ostatnio grywam w cyberpunka 2077, gra po ok.10 minutach wywala mi czarny ekran oraz przez chwilę widoczną zieloną kreskę, wbijając jednocześnie wentylatory karty na najwyższe obroty. Grałem też w wiedźmina 3 na Uber i sytuacja jest taka sama, niżej specyfikację : mbo: B450 Aorus Elite ram: ddr4 16gb 2933mhz GPU: 1080ti MSI gaming X psu: Lc-Powet Arkangel 3 850w 80+gold CPU: R5 2600 w biosie mam tylko nabity xmp dla ramu, ale to raczej nie jest problem bo bez tego dzieje się to samo, sterowniki do gpu zainstalowane po parę razy ( te najnowsze), robiłem kilkakrotnie godzinne testy każdego podeszpolu w OCCT i wygląda na git, temperatury karty dochodzą do max 71c, w furmarku to samo, przechodzi cały w 2k, karta nie z koparki, z plombą na śrubach. pomocyyyy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 Witam o ile GTX 1080Ti jest faktycznie sprawny i temperatury CPU/GPU są ok , to pozostaje tylko zasilacz, a Twój do du...py nie urywa, a taki GTX 1080ti swoje musie "zjeść". czy GTX 1080ti jest podłączony dwoma osobnymi liniami zasilania z zasilacza ? np. GPU-Z i odczyt sensors https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-gpu-z/ jaka jest wartość przy pozycji PCIe Slot Voltage - 8-Pin # 1 Voltage - PCIe Slot 1 Voltage - 8-Pin # 2 Voltage - Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zq777 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 1 godzinę temu, Mr.T... napisał(a): Witam o ile GTX 1080Ti jest faktycznie sprawny i temperatury CPU/GPU są ok , to pozostaje tylko zasilacz, a Twój do du...py nie urywa, a taki GTX 1080ti swoje musie "zjeść". czy GTX 1080ti jest podłączony dwoma osobnymi liniami zasilania z zasilacza ? np. GPU-Z i odczyt sensors https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-gpu-z/ jaka jest wartość przy pozycji PCIe Slot Voltage - 8-Pin # 1 Voltage - PCIe Slot 1 Voltage - 8-Pin # 2 Voltage - właśnie sam się metodą prób i błędów ogarnąłem że ja kur** nie mam nawet PCIE na dwa kanały..., mam jedno wejście w zasilaczu 6+2 i kabel 6+2 X2 na rozdzialce, myślisz że to może mieć wpływ ? kupię poprostu kabel 2x 8pin, podłącze na dwa kanały i dam znać, bo narazie ten mostek z 8 pin na 6+2 x 2 może być przyczyną.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 Godzinę temu, zq777 napisał: właśnie sam się metodą prób i błędów ogarnąłem że ja kur** nie mam nawet PCIE na dwa kanały..., mam jedno wejście w zasilaczu 6+2 i kabel 6+2 X2 na rozdzialce, myślisz że to może mieć wpływ ? kupię poprostu kabel 2x 8pin, podłącze na dwa kanały i dam znać, bo narazie ten mostek z 8 pin na 6+2 x 2 może być przyczyną.. a powinien mieć 2x700mm 2xPCIe 2x 6+2 pin https://www.lc-power.com/en/product/archive/pc-notebook-psus/lc8850iii-v23-arkangel-3/ i jak nie chcesz zaliczyć "zonka" to dobrze się zorientuj co chcesz kupić, bo nie wiem czy wiesz ale producenci nie stosują standaryzacji wejście/wyjście z zasilacza i potem albo zadziała zabezpieczenie i zasilacz się nie włączy, może też dojść do uszkodzenia zasilanego podzespołu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zq777 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 13 godzin temu, Mr.T... napisał(a): a powinien mieć 2x700mm 2xPCIe 2x 6+2 pin https://www.lc-power.com/en/product/archive/pc-notebook-psus/lc8850iii-v23-arkangel-3/ i jak nie chcesz zaliczyć "zonka" to dobrze się zorientuj co chcesz kupić, bo nie wiem czy wiesz ale producenci nie stosują standaryzacji wejście/wyjście z zasilacza i potem albo zadziała zabezpieczenie i zasilacz się nie włączy, może też dojść do uszkodzenia zasilanego podzespołu... miałem gdzieś kiedyś 2x6+2 ale jeden oddałem koledze, zostałem tylko z tym jednym na mostku właśnie, orientujesz się gdzie ma szybko mogę kupić taki kabel ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 16 minut temu, zq777 napisał: orientujesz się gdzie ma szybko mogę kupić taki kabel ? nie , bo np. nie wiem jak "wychodzą" wyprowadzenia z Twojego zasilacza który posiadasz , to trzeba sprawdzić po zakupie zwykłym miernikiem cyfrowym, czy na właściwych pniach po podłączeniu do zasilacza i zakupionego przewodu jest wszędzie po 12v. potrzebujesz takie coś , ale wedle opisu "cechy produktu" Zgodne ze wszystkimi nowszymi zasilaczami be quiet! https://www.morele.net/be-quiet-12-pin-pcie-6-pin-x2-0-6m-czarny-bc071-6450229/ do poszukania w MM , ME, Euro ADG, czy innych sklepach stacjonarnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zq777 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 2 godziny temu, Mr.T... napisał(a): nie , bo np. nie wiem jak "wychodzą" wyprowadzenia z Twojego zasilacza który posiadasz , to trzeba sprawdzić po zakupie zwykłym miernikiem cyfrowym, czy na właściwych pniach po podłączeniu do zasilacza i zakupionego przewodu jest wszędzie po 12v. potrzebujesz takie coś , ale wedle opisu "cechy produktu" Zgodne ze wszystkimi nowszymi zasilaczami be quiet! https://www.morele.net/be-quiet-12-pin-pcie-6-pin-x2-0-6m-czarny-bc071-6450229/ do poszukania w MM , ME, Euro ADG, czy innych sklepach stacjonarnych. dobra, dzieki za pomoc, kupie kabelek lub wezme z drugiego zasilacza bo kupilem kolejny do innego PC, tez modular wiec powinien miec takie cos - a raczej sie nie przyda bo w drugim pc mam RX'a, ktory potrzebuje tylko 6 pin. odezwe sie z rezultatem 🙂 co do napiec, to mam dwa wyjscia PCIE w zasilaczu, oba na 8 pin wiec nie widze chyba problemu z polaczeniem 6+2 x 2 na pelne dwa kanaly zasilacza 19 godzin temu, Mr.T... napisał(a): Witam o ile GTX 1080Ti jest faktycznie sprawny i temperatury CPU/GPU są ok , to pozostaje tylko zasilacz, a Twój do du...py nie urywa, a taki GTX 1080ti swoje musie "zjeść". czy GTX 1080ti jest podłączony dwoma osobnymi liniami zasilania z zasilacza ? np. GPU-Z i odczyt sensors https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-gpu-z/ jaka jest wartość przy pozycji PCIe Slot Voltage - 8-Pin # 1 Voltage - PCIe Slot 1 Voltage - 8-Pin # 2 Voltage - bez obciazenia z obciazeniem w furmarku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zq777 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 (edytowane) OCCT pod obciazeniem - 5 min +- cos ci to mowi? mnie sie wydaje w porzadku wszystko z wyjatkiem nierownego rozkladu na 8pinach tak wogole to chcialem tylko zaznaczyc, bo nie wiem czy pisalem, ze ją pociłem w furmarku do limitów i przeszła wszystko, a temperatury w zamknietej budzie zamykaly sie w +- 71 max, tylko w grach wyrzuca wyzej wymieniony blad teraz mam otwarta bude bo czekam na drugi zasilacz, jutro mi przyjdzie to sobie kabelek wezme i dam znaka co i jak Edytowane 20 Grudnia 2023 przez zq777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zq777 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 tak wyglada tzw All In, czyli cpu+gpu razem w stress tescie OCCT "Power" , pokazalem tylko 5 min bo jak wspomnialem robilem wczesniej dluzsze i pokazywaly takie same wartosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2023 4 godziny temu, zq777 napisał: dobra, dzieki za pomoc, kupie kabelek lub wezme z drugiego zasilacza bo kupilem kolejny do innego PC, tez modular wiec powinien miec takie cos - a raczej sie nie przyda bo w drugim pc mam RX'a, ktory potrzebuje tylko 6 pin. odezwe sie z rezultatem 🙂 co do napiec, to mam dwa wyjscia PCIE w zasilaczu, oba na 8 pin wiec nie widze chyba problemu z polaczeniem 6+2 x 2 na pelne dwa kanaly zasilacza bez obciazenia z obciazeniem w furmarku wypasik zasilacz, na liniach PCIe 11.5v i 11.4V... 4 godziny temu, zq777 napisał: tak wyglada tzw All In, czyli cpu+gpu razem w stress tescie OCCT "Power" , pokazalem tylko 5 min bo jak wspomnialem robilem wczesniej dluzsze i pokazywaly takie same wartosci w OOCT jeszcze lepiej xD PCIe 11.288v i 11.32v no nic zobaczymy czy cos się poprawi po rozłożeniu obciążenia na dwie osobne linie , bo na razie to ten zasilacz to się nadaje aby np. lampki choinkowe zasilać a nie tego "potwora" GTX 1080Ti , na liniach pod pełnym obciążeniem nie powinno być mniej jak 12v, owszem jest norma ATX i tolerancja, ale obecnie procesory czy karty graficzne w ciągu sekundy potrafią ileś razy zmienić stan pracy , obciążenie- brak obciążenia - i ponownie obciążenie - brak obciążenia, itd. i taki zasilacz musi szybko reagować na zmieniające się warunki pracy a taki który dodatkowo taki jak Twój który nie dostarcza odpowiedniego napięcia to myślę ze i z tym parametrem pracy słabo sobie radzi. ps. sterowniki od karty graficznej nie są jakieś przesadnie stare (537.13) , ale mógł byś je zaktualizować. 546.33 z 12 grudnia https://www.nvidia.com/pl-pl/geforce/drivers/results/217028/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zq777 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2023 4 godziny temu, Mr.T... napisał(a): wypasik zasilacz, na liniach PCIe 11.5v i 11.4V... w OOCT jeszcze lepiej xD PCIe 11.288v i 11.32v no nic zobaczymy czy cos się poprawi po rozłożeniu obciążenia na dwie osobne linie , bo na razie to ten zasilacz to się nadaje aby np. lampki choinkowe zasilać a nie tego "potwora" GTX 1080Ti , na liniach pod pełnym obciążeniem nie powinno być mniej jak 12v, owszem jest norma ATX i tolerancja, ale obecnie procesory czy karty graficzne w ciągu sekundy potrafią ileś razy zmienić stan pracy , obciążenie- brak obciążenia - i ponownie obciążenie - brak obciążenia, itd. i taki zasilacz musi szybko reagować na zmieniające się warunki pracy a taki który dodatkowo taki jak Twój który nie dostarcza odpowiedniego napięcia to myślę ze i z tym parametrem pracy słabo sobie radzi. ps. sterowniki od karty graficznej nie są jakieś przesadnie stare (537.13) , ale mógł byś je zaktualizować. 546.33 z 12 grudnia https://www.nvidia.com/pl-pl/geforce/drivers/results/217028/ dzieki za sprawdzenie, co do sterownikow - tak, sa starsze bo probowalem roznych, nowsze generuja o pare klatek wiecej w furmarku jedynie. Dzieki! juz wiem czym zasile swoje opadajace sople na balkonie XD, a tak juz calkiem serio to polecasz jakis zasilacz do tej karty? ufam ze raczej nie bede upgradeowal na mocniejsza, bo nowsze zuzywaja podobnie pradu jak nawet mniej. dzieki jeszcze raz za pomoc, nie znam sie za bardzo na poszczegolnych napieciach na tych liniach, skladalem kiedys pare pctow i sie udaly, niedawno zas zlozylem tego i nie zwrocilem uwagi na te zasilacze, kiedys zasilacz to byl zasilacz - bez zadnych certyfikatow ani innych dupereli, wzialem poprostu taki bo mi ktos powiedzial ze sie nada moca i przelozeniem. dam znac jeszcze co z tym kablem, odebralem wlasnie zasilacz do drugiego PC wiec podlacze druga linie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zq777 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2023 update: jestem w domu, tak wygląda drugi zasilacz : wejścia ma takie same jak mój wziąłem kabelek 8pin na 6+2 z niego i wpialem w mój, teraz leci na dwie linie teraz jest git? na dwoch liniach w po ST Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zq777 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2023 occt: pogram chwile i dam znaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zq777 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2023 dobra, pogralem 30 minut okolo, zadnej scinki czy bledu, gra chodzi nawet plynniej - bynajmniej mam takie wrazenie, dodalo mi troche tych fps. W kazdym razie narazie dluzej nie moge wiec uznam ze dolozenie drugiej lini PCIE rozwiazalo problem, chociaz nie jestem pewien, jak ogarne swoje sprawy wroce pograc jak najdluzej i napisze rezultat, nie zamykam na razie tematu bo zaraz sie moze okazac ze poprostu mam szczesliwy start, dlatego wszystko smiga haha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zq777 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2023 okazało się że nie mam jak pożyczyć kabla z tamtego komputera bo jednak grafika potrzebuje 8 pin, a mam tylko jeden więc pojechałem kupić, wziąłem taki i niepokoją mnie te piny, dla porownania: czarne to oryginał, czerwony dokupiłem dziś https://ibb.co/yBvWrJf a tu złącze zasilacza https://ibb.co/YhfL02P kabel jest do PCIE z 8 pin na 6+2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2023 5 godzin temu, zq777 napisał: okazało się że nie mam jak pożyczyć kabla z tamtego komputera bo jednak grafika potrzebuje 8 pin, a mam tylko jeden więc pojechałem kupić, wziąłem taki i niepokoją mnie te piny, dla porownania: czarne to oryginał, czerwony dokupiłem dziś https://ibb.co/yBvWrJf a tu złącze zasilacza https://ibb.co/YhfL02P kabel jest do PCIE z 8 pin na 6+2 przecież ta czarna wtyczka to złom ... na drugim zdjęciu w gnieździe zasilacza widać ze pin z lewej strony jest obklejony stopionym plastikiem z wtyczki to trzeba było by oczyścić ... i ta czerwona to nie wim czy będzie pasować do zasilacza. a może zamiast kombinować to odżałować i zakupić nowy zasilacz ? ale trzeba uwzględnić ze GTX 1080ti w szczycie potrafi i 320W pożreć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zq777 Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 W dniu 22.12.2023 o 17:44, Mr.T... napisał(a): przecież ta czarna wtyczka to złom ... na drugim zdjęciu w gnieździe zasilacza widać ze pin z lewej strony jest obklejony stopionym plastikiem z wtyczki to trzeba było by oczyścić ... i ta czerwona to nie wim czy będzie pasować do zasilacza. a może zamiast kombinować to odżałować i zakupić nowy zasilacz ? ale trzeba uwzględnić ze GTX 1080ti w szczycie potrafi i 320W pożreć. słuszna uwaga, sam sie zaniepokoiłem stanem tego pinu, ale myśle że ten plastik sie stopił dosyć niedawno właśnie przy tej karcie od kiedy ją zmieniłem i zaczeło brakować jej mocy, poprostu ona nie może chodzić na jednej lini bo ją za bardzo obciąża. sugerujesz żeby wyjebać ten stary czarny kabel i zastapic go nowym, tym co podeslales? narazie oczyscilem wtyki, podlaczylem ten nowy kupiony i wszystko hula, sprawdzilem napiecia multimetrem - maja takie same| apropo nowego zasilacza, jaki bys polecil? do 400zl najlepiej, moze byc uzywka z olx, fajnie by bylo modularny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 53 minuty temu, zq777 napisał: sugerujesz żeby wyjebać ten stary czarny kabel i zastapic go nowym takie trochę "Januszowanie" ... , trzeba by do tematu podejść z podejściem dłubacza majsterkowicza, jeśli po oczyszczeniu metalowe piny w wtyczce sprawdzając organoleptycznie nie będą zdeformowane, ich kolor nie będzie wskazywał że są przegrzane, oraz podczas testów napięcia będą ok , to nie ma co sobie robić kosztów, ale to trzeba wykonać dokładnie i porządnie , co by temat nie wracał i nie zaczął się odbijać czkawka xD Godzinę temu, zq777 napisał: sprawdzilem napiecia multimetrem - maja takie same uuu Panie zasilaczy impulsowych (czyli kompiuterowych), np. podczas obciążenia nie sprawdza i nie testuje się miernikiem cyfrowym, który odcina górne i dolne piki napięcia, taki pomiar może być bardzo mylący ,czyli taki pomiar powiedzmy orientacyjny a nie że jest ok , a co pokazuje podczas obciążenia GPU-Z czy OCCT na liniach zasilania PCIe ? Godzinę temu, zq777 napisał: apropo nowego zasilacza, jaki bys polecil? do 400zl najlepiej, moze byc uzywka z olx, fajnie by bylo modularny zakup zasilacza, to nie wydatek o czym człowieki często zapominają , tylko inwestycja w bezpieczeństwo zasilanych podzespołów Listwa zasilająca APC Essential przeciwprzepięciowa 5 gniazd 1.8 m biała (PM5-FR) widzę nowe zasilacze, ceny podskoczyły, trzeba szukać i rozglądać się za promocjami i albo Outlet, albo jak sam zauważyłeś OLX ale, tylko i wyłącznie jak sprzedający posiada komplet, czyli opakowanie i dowód zakupu. nowy z owocowego sklepu Zasilacz Chieftronic PowerUp 850W (GPX-850FC) gwarancja 60 miesięcy , aktualnie mi pokazuje cenę 376pln https://www.morele.net/zasilacz-chieftronic-powerup-850w-gpx-850fc-8191744/ patrzam w Outlet, warte uwagi, na to ze gwarancja nie została pomniejszona tylko nadal jest 10 lat to np. https://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-toughpower-grand-rgb-750w-ps-tpg-0750fpcgeu-r-1111106/?sekcja=outlet https://www.morele.net/zasilacz-msi-mpg-a750gf-750w-306-7zp0b11-ce0-5945127/?sekcja=outlet OLX gdybym potrzebował to bym się po niego przejechał (taki jestem xD) https://www.olx.pl/d/oferta/seasonic-focus-gx-1000-CID99-IDXFcnc.html a w cenie do 400pln to jest sporo ofert https://www.olx.pl/d/oferta/zasilacze-be-quiet-850w-CID99-IDXs8OK.html hmmm ale czy to nie jest sprzęt po koparce ? inne ciekawe ogłoszenia https://www.olx.pl/d/oferta/zasilacz-pc-850w-80-plus-gold-modularny-CID99-IDXx5cG.html https://www.olx.pl/d/oferta/zasilacz-seasonic-focus-gx-750w-ssr-750fx-CID99-IDViBni.html https://www.olx.pl/d/oferta/zasilacz-modularny-seasonic-focus-gx-850w-80-plus-gold-CID99-IDXXiC8.html https://www.olx.pl/d/oferta/zasilacz-msi-mpg-a850gf-850w-80-plus-gold-CID99-IDXXR0k.html https://www.olx.pl/d/oferta/zasilacz-msi-mpg-a850gf-850w-80-plus-gold-CID99-IDXx0EM.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ben1225 Opublikowano 27 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2023 (edytowane) Witam chciałem odpalić grę w którą grałem kiedyś i nie miałem z nią problemów z fps, natomiast dziś zauważyłem że mam ich strasznie mało w porównaniu do kiedyś. Przeczytałem że gra może się odpalać na karcie zintegrowanej a nie na dedykowanej i wszystko to wyjaśnia. Próbowałem to jakoś zmienić ale zauważyłem że nie działa mi panel sterowania nividia nie widać go także gdy kliknę prawy przycisk myszy na pulpicie. Próbowałem też wielokrotnie aktualizować sterowniki ale na marne po aktualizacji nic sie nie zmieniało gry chodziły tak samo. A więc przejdę do sprzętu. POSIADAM LAPTOPA model lenovo legion Y530-15ICH procesor intel core i5-8300 karta graficzna dedykowana nividia geforce gtx 1050 i integre intel UHD Graphic 630 ma ktoś pomysł jak to rozwiązać ? Edytowane 27 Grudnia 2023 przez ben1225 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia Odłącz internet, odinstaluj sterowniki za pomocą DDU, zainstaluj sterowniki w wersji 537.58, uruchom ponownie, podłącz internet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...