Jabar83 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Jest lepiej niż było kiedyś. Ale jak z chłodzeniem to Ci nie powiem bo nie testowałem osobiście by ocenić, ale opinie zbiera dobre. Co do ceny to w paru sklepach można dostać za ok 1750 zł. Więc jak z Allegro to od jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy lub brać z któryś z tych sklepów: http://www.ceneo.pl/46582093 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Jest lepiej niż było kiedyś. Ale jak z chłodzeniem to Ci nie powiem bo nie testowałem osobiście by ocenić, ale opinie zbiera dobre. Co do ceny to w paru sklepach można dostać za ok 1750 zł. Więc jak z Allegro to od jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy lub brać z któryś z tych sklepów: http://www.ceneo.pl/46582093 Na allegro sprzedaje oficjalny sklep allegro za 1699, więc chyba ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Do 1080p i 1440p starczy spokojnie. No może nieco trzeba detale ciąć czasem w przypadku 2.5K (2560x1440). Chociaż ja grałem w 4K na 980Ti i nie było tragedii nawet na wysokich detalach w niektórych grach. A 1070 to przecież prawie że to samo co 980Ti i do tego więcej pamięci RAM. Jak sklep Allegro to można wziąć czemu nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Nie chcę tworzyć nowego tematu więc zapytam tutaj. Czy zasilacz XFX Black Edition 550W Gold uciągnie 1080 TI ? Konfig: I7-7700k, 16Gb Ram , 2x SSD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Jak grasz w 2K to CPU starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Nie chcę tworzyć nowego tematu więc zapytam tutaj. Czy zasilacz XFX Black Edition 550W Gold uciągnie 1080 TI ? Konfig: I7-7700k, 16Gb Ram , 2x SSD. powinien dać radę, chociaż może być gorąco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Ok, a jaki ew kupić do tej karty ? Cenię sobie modularne okablowanie i ciszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Wyszła wersja GTX 1060 Gigabyte 6GB w wersji Extreme: https://www.purepc.pl/karty_graficzne/gigabyte_przedstawia_karte_aorus_gtx_1060_xtreme_9_gbps Proszę mających taką kartę podzielić się biosem. Dzięki. p.s. mam mini itx gigabyte 1060 6gb i wgrany bios z karty extreme: Ten model extreme: https://www.techpowerup.com/vgabios/186364/gigabyte-gtx1060-6144-160815 Chciałbym wgrać bios nowej karty... jak się nie uda, to moja wina będzie. Bez użytkownika , który podzieli się biosem nie przekonam się co do możliwości wgrania biosu "uleprzonej" wersji karty, do jej starszej wersji. Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Przeciez gpu-z umozliwia zgranie romu. Na prawo nawet chyba przycisk od tego jest xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Ja mam starą kartę i poprosiłem o nowy bios. Wiem, jak się wgrywa bios :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Nie ma na stronie producenta? ew. gpu-z mial chyba baze biosow. Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez Małpożer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Ja poszedłem w overkill i dałem rm850x ... mam 4 talerzowe dyski twarde i na 500 w i gtx 760 cały czas któryś się wyłączał. teraz nawet w obciążeniu wentylator na zasilaczu nie startuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Ja myśle, że wymiana jest zbędnia i ten XFX 550 powinien starczyć. Ew kup coś lepszego od XFX już z większą mocą np: https://www.morele.net/zasilacz-corsair-rm650x-80plus-gold-650w-cp-9020091-eu-779366/?gclid=CL-RiN-vwdMCFRFfGQodOAADPg&gclsrc=aw.ds Co do procka i GTX 1080Ti to raczej można być spokojnym. Chociaż wczoraj przeszedłem ostatnią misję w nowym Tomb Raider i podczas walki z Bossem gdzie trzeba było rzucać wybuchające hmm "puszki" gdy gościu zbierał siły podbiegłem do niego i w momencie gdy Lara się z nim szamotała to miałem dropy do 8 FPS, a w tym czasie CPU 1 rdzeń był na 100%, ale GPU też był na 100% w tym momencie. Więc możliwe, ze albo coś w tym czasie mieliło w komputerze lub wina sterowników/gry. W innych grach nie miałem takiego problemu by jeden rdzeń się "zapychał". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shencross Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Witam serdecznie, Z góry przepraszam za zbyt ogólny temat, ale nie wiedziałem co napisać... Mam pewien problem. Złożyłem komputer składający się z następujących podzespołów: Płyta Główna: MSI Mortar b250m Procesor: I5-7400 Pamięć ram: Crosair Vengeance 2400mhz 8gb dysk ssd: Adata SU800 Zasilacz: Antec VP-PC 500W No i właśnie karta graficzna Asus GTX 1050ti STRIX 4gb Po wielu problemach, przede wszystkim z migracją systemu na ssd, udało się i komputer działa, ale bez karty graficznej. Przy podłączeniu karty najpierw dioda "zasilania", bo chyba za to odpowiada, świeci się na czerwono, po czym po podpięciu kabla PCIE zapala się na biało co jak dla mnie sugeruje "ok". Po uruchomieniu komputera logo ROG na karcie zapala się na biało po czym przechodzi w wolno pulsujący kolor czerwony. Wentylatory z karty uruchamiają się na kilka sekund. Na monitorze pozostaje czarny ekran i nie pojawia się nawet możliwość wejścia do BIOSa. Próbowałem najpierw zainstalować sterowniki, ale nie da się ze względu na to że komputer nie wykrywa urządzenia. BIOS jest auktualniony do najnowszej wersji z lutego tego roku. Przeszukałem różne fora, zarówno polskie jak i zagraniczne, i niestety problem w dalszym ciągu nie został rozwiązany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszek Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 (edytowane) Z tego co mi sie wydaje logo na karcie nie ma znaczenia do stanu karty. Pulsuje na czerwono bo to sa podstawowe ustawienia ROG. Sprobuj podlaczyc monitor do plyty glownej (majac grafe zamontowana i moze wtedy wejsc do biosu ), albo do innego wyjscia na karcie graficznej. Moze tak naprawde wszystko dziala tylko sygnal wychodzi gdzies indziej. Edytowane 1 Maja 2017 przez haszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shencross Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 (edytowane) Cały czas mam podpięty monitor do płyty głównej. Gdy podłączyłem do karty graficznej wtedy nie było żadnej różnicy, dalej to samo. Poza tym wentylatory z karty przestają działać po paru sekundach stąd mój wniosek, że coś może być nie tak. Edytowane 1 Maja 2017 przez shencross Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszek Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 (edytowane) Wentylatory nie działają bo jest taki profil ustawiony, pewnie włączają się dopiero około 55C Jak masz możliwość spróbuj użyć innego wyjscia na karcie graficznej Edytowane 1 Maja 2017 przez haszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Jaki monitor? łączony dvi? hdmi? dp? Przejściówki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shencross Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Monitor Samsung 24E390HL (czy jakoś tak), podłączony bezpośrednio za pomocą HDMI. Wszystko sprawne bo bez wpiętej karty graficznej wszystko działa i właśnie piszę z tego komputera na tym monitorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Monitor podłączony do integry, karta włożona. Masz normalnie obraz na integrze? W menadżerze urządzeń gtx jest wykrywany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shencross Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Wyciągnąłem wszystko i podłączyłem po raz kolejny i wygląda na to że działa. Przepraszam za zamieszanie, można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2017 Kupiłem Aorus 1080ti: Czynić jakieś ruchy z platformą typu wymiana cpu z 4790k na i7 5775C lub wymienić całość na i7 7700k pod kątem gtx1080ti? Gram w 1440p i 4k. 4790k przy tych rozdzielczości chyba nie będzie mi karty ograniczać? I pytanie na marginesie. Nowe procki intela następcy 7700k na kiedy są planowane? W tym roku jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaslav Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 Witam Niedawno zakupiłem GTX`a 1060 od MSI w wersji Gaming X i zauważyłem duże problemy z użyciem GPU. Najbardziej widoczne jest to w GTA V gdzie użycie GPU jest na poziomie 50-70 % Ustawiłem w Panelu Sterowania NVIDII "Preferuj Maksymalną Wydajność" lecz nie pomogło. Specyfikacja : Procesor : I5 4460 Płyta Główna : MSI H97 PC mate Zasilacz: SilentiumPC Vero l1 500W Pamięci RAM : HyperX 2x4GB 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 A jak w tym czasie wygląda użycie CPU. No i pytanie brakuje ci FPS? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 Włączony VSync? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaslav Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 Użycie GPU na poziomie 89%-98% i Vsync mam włączony Przykładowo w GTA V użycie gpu wacha się między 40%-70% przez co podczas jazdy samochodem po mieście następują straszne spadki FPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 (edytowane) Jeśli miałeś na myśli użycie CPU a nie GPU na poziomie 90-100% to procesor się dławi, i5-tki a szczególnie te zablokowane są do [gluteus maximus] do nowych gier które obciążają mocno CPU. Na tę płytę wsadzisz już 4790K, 4 rdzenie + HT, taktowany 4.2Ghz z fabryki i powinno być już bardzo płynnie bez spadków.Nawet zablokowany 4790 @4GHz spokojnie da radę. 8GB RAMu to też takie absolutne minimum. Edytowane 1 Czerwca 2017 przez Novice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaslav Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 (edytowane) Pogrzebałem coś w opcjach , wyłączyłem Synchronizacje Pionową i w GTA V GPU Usage stoi na poziomie 99% więc jest ok , brak już jakichkolwiek przycinek. Testowałem jeszcze w BF1 i w ME:Andromeda i tam także użycie GPU na poziomie 99% W Conan Exiles mimo wszelkich starań tylko 60-80 % użycia Mam jeszcze jedno pytanie , otóż jak to jest iż w jednej grze taktowanie rdzenia jest na poziomie 1911 MHz a w drugiej 1936 czy 1974 MHz ? Edytowane 1 Czerwca 2017 przez Zaslav Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2017 (edytowane) Temperatura rdzenia musi by trochę inna i GPU boost 3.0 inaczej dostosowuje zegary. Zdarza się nawet że na 1080 mam 50 stopni w 1 grze i boostuje do 2101MHz a w drugiej przy 50 stopniach nawet do 2152MHz, widocznie musi być wrażliwe nie tylko na temperaturę ale też i napięcie i obciążenie. Tak działa boost na kartach nvidii, jak zmianiałem R9 na GTX-a to trochę trudno mi się było przyzwyczaić że zegary skaczą ale koniec końców nic to nie przeszkadza. Edytowane 2 Czerwca 2017 przez Novice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2017 (edytowane) Temperatura rdzenia musi by trochę inna i GPU boost 3.0 inaczej dostosowuje zegary. Zdarza się nawet że na 1080 mam 50 stopni w 1 grze i boostuje do 2101MHz a w drugiej przy 50 stopniach nawet do 2152MHz, widocznie musi być wrażliwe nie tylko na temperaturę ale też i napięcie i obciążenie. Tak działa boost na kartach nvidii, jak zmianiałem R9 na GTX-a to trochę trudno mi się było przyzwyczaić że zegary skaczą ale koniec końców nic to nie przeszkadza.A to który R9 niby trzymał zegary? Bo na pewno nie 290/290x czy 390/390x, tam to dopiero pływało chyba że jechałeś na power limit +50 na standardowych zegarach i "200" stopniach na sekcji zasilania, a jeszcze lepiej na CoreBlocker. Tapatapatap Xperia X Edytowane 2 Czerwca 2017 przez Gemtin1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...