Gregu Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 120 czy 144hz tak, warto. W innym przypadku strata kasy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xprt7 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 Ok dzięki w takim wypadku zostaje przy starym monitorze. Jestem laikiem w związku z tym jeszcze jedno pytanie: czy będzie potrzebna przejściówka, aby mój monitor był kompatybilny z 1080 bądź 2070 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hhh7899 Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 (edytowane) Witam, niedawno kupilem uzywana karte asus dual 1060 6gb i mam dziwny problem z zamrazaniem sie obrazu. Mój config: Psu Cit 750w Mb Asus h61m 2x 4gb ram Windows 10 64bit I5 4530(3ghz) Monitor 4k polaczony dp portem. Mialem wczesniej gtx 750 ti i nie bylo zadnych problemow. Otóż najczesciej w trybie desktopowym obraz sie zamraza na kilka sekund , odmraza i potem znow zamraza na stale az pojawia sie czarmy ekran i chyba resetuje komputer, wtedy pojawia sie blad 43 na karcie(windows ja wylacza), probowalem z najnowszymi sterownikami nvidii jak i tymi z 2017 roku i dalej to samo. Co ciekawe testowalem najnowszym 3dmarkiem i unigine valley jak rowniez gralem w pare gier na max ustawieniach w 4k i bylo ok, natomiast pare razy podczas zmian ustawien graficznych w grze zawiesilo sie. Sprzedawca zaproponowal mi vezplatmy zwrot , ale czy to problem karty czy czegos innego? Edytowane 7 Września 2018 przez Hhh7899 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 Nawet na 2560x1440p wymień monitor zamiast na 720p się kisić czy w 1080p iść. Po za tym, napisz jaką masz resztę konfigu bo to podstawa, przy tego typu dylematach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 Cześć wszystkim, Jak teraz karty realnie osiągają ceny, czy 1700zł za lekko używanego Zotaca GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition 8GB FV jest ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 Większość to pokoparkowy złom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 Karty po UV, często z jeszcze długą gwarancją nazywasz złomem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 A ile pracują karty w koparkach a ile u normalnego gracza ? Typowa koparka to z reguły praca 24 h , mało graczy gra przez 12h w ciągu dnia , niektórzy nawet mniej chodzą . Więc patrząc na to , to taka pokoparkowa karta ma przebieg jak kilka razy starsza karta z normalnego PC . W sumie jedyny plus to gwara , jak coś padnie to można od razu odesłać , kultura pracy takiej karty może już nie być za dobra . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jewgienij Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) 7 hours ago, reyden said: A ile pracują karty w koparkach a ile u normalnego gracza ? Typowa koparka to z reguły praca 24 h , mało graczy gra przez 12h w ciągu dnia , niektórzy nawet mniej chodzą. Nie wiedziałem, że karty graficzne to jak noże w tokarkach i ich stan się określa po liczbie roboczogodzin. Po 10000h na liczniku czasu pracy wyrabiają mniej klatek na sekundę czy co? Edytowane 15 Września 2018 przez jewgienij 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 Podkręciłem swojego GTX-a do clock +210 memory +750 Przy tych wartościach w benchmarku nie pokazywało już artefaktów i wszystko działa ok. Będą to bezpieczne wartości, czy lepiej trochę odpuścić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 Pytanie jaki dokładnie model karty . Co innego referent a co innego konstrukcja z autorskim pcb , chłodzeniem i ubermocną sekcją zasilania ( oraz dobrze chłodzoną ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 (edytowane) @reyden https://pl.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1060-3GT-OC.html Edytowane 18 Września 2018 przez M.Mountain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) Witam, kupiłem sobie kartę jak wyżej, model gigabyte https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N1070WF2OC-8GD-rev-20#sp Zaraz po podłączeniu wszystko elegancko, minęły 2 dni i już raz miałem artefakty w PUBG, na normalnej scenie wszystko było ok, tylko przy efektach jak np. ognisko czy zamykająca się strefa karta renderowała jakby kwadratowe pikselehttps://imgur.com/a/eUxXfvx Po restarcie kompa problem wczoraj zniknął, nie wiem na jak długo. Chciałbym sprawdzić czy karta jest na wszystkich ustawieniach standardowych, czy może jednak coś było modyfikowane przez koparkowicza. Narazie jedyne co mogę podać to screen z GPU-Z podczas odpalonego PUBG Proszę o odpowiedź jakie dane z jakich programów trzeba podać, żeby to rozwikłać i ewentualnie przywrócić do wartości fabrycznych. Edytowane 21 Września 2018 przez Kamil_NN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Wygląda na to, że rdzeń jest nieco podkręcony. Możesz uzyć MSI Afterburner i zmniejszyć taktowania w trybie Boost lub ustawić na sztywno tak by górna granica to była max 1650 mhz np. Obecnie GPU-z pokazuje taktowanie rdzenia 1923 mhz u Ciebie, a to jest wiecej niż daje producent docelowo. Pewnie BIOS wgrany. Może pomóc wgranie na nowo oryginalnego Biosu. Co i jak to na necie. Ale jakakolwiek zmiana BIosu to wiadomo na własną odpowiedzialność. Nie jesteśmy pewni swoich umiejętności to nie flashujemy. Sam raz uwaliłem kartę i trzeba było nieco kombinować. Na szczęście (przeważnie) idzie taką "ucegloną" kartę podnieść wgraniem biosu. Wystarczy ingegra lub dodatkowa karta pod PCI-ex. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Możliwe że ktoś sie bawił ustawieniami w biosie karty i na sztywno zapisał nowe , możliwe że też był robiony undervolting . Tak jak Devil radzi najlepsza opcja to wgranie czystego biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Nie jestem w stanie znaleźć oryginalnego biosu, na techpower są jedynie biosy do rev 1.0 znalazłem jeden do mojej kart, ale jest ponoć niezweryfikowany https://www.techpowerup.com/vgabios/196524/196524 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) I jest to niby ten sam bios który aktualnie posiadam (przynajmniej po numerach?) Czy karta może być podkręcona bez modyfikowania biosu? Czy musiałbym mieć program, żeby była? Kartę kupiłem z niby 27 miesięczną gwarancją i jeśli ma ona się okazać fikcją ponieważ BIOS był modowany to będzie problem. Jak to wygląda? Edytowane 21 Września 2018 przez Kamil_NN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deton24 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Od kiedy to istnieje możliwość edytowania biosów Pascali? Raczej nadal jest to niemożliwe. Karta może być nieznacznie podkręcona, ale przez producenta, w porównaniu do referenta. Zobacz czy na artefakty pomoże podniesienie napięcia, ew. downlock. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek11100 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2018 Czy firma Inno3D to dobra firma jeżeli chodzi o kart graficzne (konkretnie GTX 1080Ti) ? czy lepsza jest Gigabyte lub Palit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszimaru Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Miesiąc temu złożyłem swój komputer i wszystko działa oprócz tego że niektóre gry w różnym momencie się zacinają na jednej klatce, w tle słyszę dźwięki z gry oraz np. z Discorda i nie mogę nic zrobić oprócz Ctrl+Alt+Del. Gdy pokazuję mi się ekran po Ctrl+Alt+Del to wszystko działa ale niestety jak klikam na menedżer zadań to dalej widzę tylko klatkę z gry i nic nie mogę zrobić. Przy przytrzymaniu Alt+Tab widzę okienka z innymi programami, ale po wybraniu jednego z nich dalej widzę klatkę z gry. Jedyne co mogę zrobić to wylogować się i zalogować na nowo. Raz zaczekałem trochę dłużej i wyskoczyło okienko z brakiem odpowiedzi gry. Ten błąd występuje u mnie w LoL'u, Bf1, CS:GO lecz przy graniu w GTA V nic się nie dzieje. Kartę podkręcałem w oprogramowaniu Aorus Engine który dostałem wraz z kartą graficzną. Sprzęt: Intel Core i3-8100, Nvidia Geforce GTX 1050Ti OC Gigabyte, Ballistix DDR4 Sport LT 8GB/2400, Corsair VS550 550W, ASRock H310M-HDV Windows 10 64x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Witam serdecznie! Od 4 dni zauważyłem, że z moim GTX co się dzieje nie tak. A mianowicie kilka minut po włączeniu kompa, osiąga temperaturę 63-65C i cały czas kręcą się wentylatory. Dodam, ze takie temperatury osiągał przy wymagających grach, zaraz po wyłączeniu gry temeratury spadały do 40-45C i przechodzila w tryb pasywny lub wentyle na minimum. A teraz tak się robi przegladając neta i cały czas się utrzymuje. Co to może być za problem i czy takie coś ewentualnie nadaje się na reklamację? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycyn Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Masz wirusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Bardzo możliwe coś mi kiedyś, wyskoczyło w avg jak kliknąłem na coś przeglądając neta. Zrobię dzisiaj formata i napisze jaki będzie tego efekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Format nie jest konieczny. Wystarczy wejść w Menadżera Zadań "procesy" i tam sprawdzić, co jest aktywne dla grafiki. Pewnie bitcoin się zagnieździł. Można go usunąć ręcznie, po co od razu format ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Nie rób formata ! Pobierz sobie roguekiller x64 i zeskanuj. Miałem takich już kilka,trojan kopiący kryptowaluty,wszędzie pełno tego gówna. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 tak jak pisaliście Panowie, to chyba był jakiś bitcoin. Problem rozwiązany, karta pracuje tak jak przedtem. Temat do zamknięcia. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pxo Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 Cześć, Chciałem zapytać tych, którzy się trochę interesują rynkiem GPU, jakie są wasze prognozy. Planowałem zakupić Zotaca 1070 Ti AMP! Extreme, ale w pewnym momencie uświadomiłem sobie, że chyba wolę dołożyć i złożyć komputer, który pociągnie trochę dłużej z nowymi grami. Ale nie jest tak kolorowo z ich dostępnością. I tu pytanie. Myślicie, że jeszcze zobaczymy w naszych sklepach internetowych jakieś egzemplarze nowych 1080 Ti? Pzdr! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 Jedno to jest to: https://www.purepc.pl/karty_graficzne/nvidia_konczy_produkcje_gtx_1080_ti_ceny_topowego_pascala_rosna a drugie, że w sklepach są dostępne 1080ti, choć nie aż tyle wersji, co wcześniej. Rozejrzyj się albo za nówkami: https://www.ceneo.pl/Karty_graficzne;szukaj-gtx+1080+ti https://www.skapiec.pl/szukaj/w_kategorii_karty-graficzne/gtx+1080+ti https://cenowarka.pl/?cat=gra16_512&xf=9810_7+10609+-+GTX+1080+Ti albo za kartami z drugiej ręki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 Kup 2080 i tyle, np. 2070 jest czasami tańsza niż 1080 a wydajność ta samo albo lekko większa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriand1 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Hej, zakupiłem używaną kartę graficzną z 2 - letnią gwarancją. Zainstalowałem sobie Shadow of the Tomb Raider i ustawiłem wszystko na full. Monitor FHD. W testach na YT widzę osiągi na poziomie 60FPS, u mnie średnie wychodzi 45FPS co wydaje mi się mało... Gdzie mogę szukać przyczyny? Odsyłać ją? Procek 9600k i 16GB szybkiego ramu do tego SSD pod m2. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...