MadaFakaYo Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 18 minut temu, Mr.T... napisał(a): Wisz jak to sie nazywa ? nauka i zdobywanie wiedzy życiowej przez portfel pierwej mogłeś założyć temat na forum a dopiero potem serwis , teraz to "musztarda po obiedzie" skoro po wymianie płyty głównej problem nadal występuje , to moze reklamacja usługi ? bez cwanej "papugi" raczej nic w tym serwisie nie wskórasz nic nie odzyskasz , oprócz zrobienia im kryptoreklamy. Anom, z tą reklamacją będę musiał coś pokombinować, myślałem, że to 15 letnie doświadczenie mnie jakoś uchroni. Niewidzialna ręka rynku co? tylko najlepsi utrzymają się na powierzchni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca To że jakiś punkt działa ileś czasu nie świadczy ani o uczciwości ani o rzetelności, tylko jest spora cześć osób, gdzie tylko jak nadarza sie okazja (czasami wystarczy z kimś zamienić dwa, trzy zdania aby wybadać że potencjalna ofiara ma znikomą wiedze ) to trzeba od razu wykorzystać okazje i klienta naciągnąć na koszty, brzmi znajomo ? skoro dogadywałeś sie na gębę to mogę Tobie jedynie życzyć powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadaFakaYo Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca Pewnie tak będzie ale dla samego doświadczenia warto odbyć taką rozmowę. Swoją drogą myślicie, że jest sens bawienia się z tą kartą? czy całkowicie spisać ją na straty? nie wiem jak w serwisach podchodzą do tych kwestii, czy będą próbowali naprawić kartę. Domyślam się, że naprawa może kosztować 400-500 zł w takim wypadku to nie miałoby sensu, jeśli za 900 miałbym 3070... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca masz program occt i 4 moduły Sprawdz wszystkie po 1H 11 minut temu, MadaFakaYo napisał(a): czy całkowicie spisać ją na straty? musisz ją wytestowac aby podjać decyzje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca Uważam że nie warto pompować pieniądze w naprawę , ponieważ osoba/firma podejmująca sie naprawy wymieni uszkodzony element (wymiana rdzenia oczywiście sie nie kalkuluje ) ale nikt nie da gwarancji że za dwa trzy tygodnie nie uszkodzi sie kolejny element i karta ponownie trafi na diagnostykę/naprawę, generując kolejne koszty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadaFakaYo Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca (edytowane) 26 minut temu, karro napisał(a): masz program occt i 4 moduły Sprawdz wszystkie po 1H musisz ją wytestowac aby podjać decyzje Właśnie nie mam możliwości jej potestować, kiedykolwiek ją podpinam i włączam to pochodzi 2 minuty, po czym, wyłączają się monitory i wentylatory zaczynają pracować na maxa. 23 minuty temu, Mr.T... napisał(a): Uważam że nie warto pompować pieniądze w naprawę , ponieważ osoba/firma podejmująca sie naprawy wymieni uszkodzony element (wymiana rdzenia oczywiście sie nie kalkuluje ) ale nikt nie da gwarancji że za dwa trzy tygodnie nie uszkodzi sie kolejny element i karta ponownie trafi na diagnostykę/naprawę, generując kolejne koszty. A za ile taka karta waszym zdaniem mogłaby pójść, jest to ASUS GeForce GTX 1080 Ti Strix ROG OC 11GB GDDR5X, pudełko + wszystkie elementy w środku. Oczywiście będę ją wystawiał jako uszkodzoną - z całym opisem, co u niej nie hallo. Edytowane 12 Lipca przez MadaFakaYo Poprawka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 8 minut temu, MadaFakaYo napisał(a): Właśnie nie mam możliwości jej potestować, kiedykolwiek ją podpinam i włączam to pochodzi 2 minuty, po czym, wyłączają się monitory i wentylatory zaczynają pracować na maxa. na pulpicie ci to robi? 9 minut temu, MadaFakaYo napisał(a): A za ile taka karta waszym zdaniem mogłaby pójść, jest to ASUS GeForce GTX 1080 Ti Strix ROG OC 11GB GDDR5X, pudełko + wszystkie elementy w środku. 50zł jako uszkodzona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca Napisz do, nic to nie kosztuje np. Paweł Ostrówka na YT ma kanał. https://www.youtube.com/@Ostrowka/videos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadaFakaYo Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 46 minut temu, karro napisał(a): na pulpicie ci to robi? 50zł jako uszkodzona Tak, od razu po włączeniu pochodzi 2 minuty i cały cyrk się zaczyna. Nawet nie muszę niczego włączać. Żadne artefakty nie pojawiają się na ekranie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadaFakaYo Opublikowano 13 Lipca Zgłoś Opublikowano 13 Lipca (edytowane) Wymieniłem termopady, przesmarowałem kryonautem a sytuacja po podpięciu karty wygląda w ten sam sposób jak przed oddaniem jej do serwisu 😅 temperatury karty w stanie spoczynku 29-32 stopni. Wychodzi na to, że płyta była w 100% sprawna... Edytowane 13 Lipca przez MadaFakaYo 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...