Lightman Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 cześć, przymierzam się do zmiany obudowy, bo w obecnej jest trochę ciasno, gorąco i nie mam gdzie chować kabli. Po kilku godzinach przeglądania stron sklepów zdecydowałem się na NZXT Phantom 410 . Spełnia wszystkie moje wymagania - wygląda fajnie, jest większa niż obecna, ma okno. Moje pytanie: czy ktoś używa tej obudowy? Jest w stanie wskazać plusy i minusy? Ewentualnie jeśli ktoś miałby inne sugestie to chętnie poczytam, choć raczej z NZXT bo ich stylistyka przypadła mi do gustu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SambaVerde Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Podobno lubi wibrować... Może problem z jakością spasowania? Chyba, że ten konkretny egzemplarz tak miał? Więc zdania są podzielone jeśli chodzi o jakość ;)Sam układ środka jest przemyślany. Kable się mieszczą. Klatki od dysków można wyjąć. Jedyne co to będzie głośna, bo jest dziurawa jak sito :)H440 jest teraz flagową obudową NZXT i chyba faktycznie najlepszą skoro mało na nią narzekają. Z tym, że parę groszy droższą... Potrzebujesz zatok 5,25"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lightman Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Podobno lubi wibrować... Może problem z jakością spasowania? Chyba, że ten konkretny egzemplarz tak miał? Więc zdania są podzielone jeśli chodzi o jakość ;) Sam układ środka jest przemyślany. Kable się mieszczą. Klatki od dysków można wyjąć. Jedyne co to będzie głośna, bo jest dziurawa jak sito :) H440 jest teraz flagową obudową NZXT i chyba faktycznie najlepszą skoro mało na nią narzekają. Z tym, że parę groszy droższą... Potrzebujesz zatok 5,25"? Rozważam też H440... Ani trochę, nie mam żadnego napędu... obecnie wykorzystuję zatokę 5,25" z sankami jako lepsze miejsce dla 2xSSD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SambaVerde Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 W linku masz bardzo dobry opis H440. Jest wypasiona i rozważałem jej zakup, ale jest też dość wysoka i nie zmieściłaby mi się we wnękę w biurku. Dlatego ostatecznie skończyło się na Fractal Design R5. Są tej samej klasy... chociaż NZXT jest chyba nieco lepiej wykonana i na pewno ładniejsza. No i nie ma badziewnego plastikowego frontu jak Fractal. Ja oglądałem czarną wersję z zielonymi dodatkami. Na filmie jest biała - chyba nawet bardziej elegancka... ale wszystko kwestia gustu ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lightman Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 Faktycznie kusząca propozycja... to, co mnie martwi w przypadku H440 to fakt, że korzystam tylko z wentylatorów, a w przypadku tej obudowy przepływ powietrza może być ograniczony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SambaVerde Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 We Fractal Design R5 też przepływ powietrza jest ograniczony a mimo to wystarcza 2 wentylatory 140 mm @ 500 obr./min.NZXT H440 jest większa i w standardzie ma 4 wentylatory - nie powinno być problemu ;)http://www.hardocp.com/article/2014/03/27/nzxt_h440_midtower_case_review/6 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lightman Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 Przekonałeś mnie :D Zwłaszcza, że oglądając recenzję Phantoma zauważyłem, że szufladki na dyski są plastikowe, więc to delikatny minus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SambaVerde Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 Mnie do tego Phantoma zniechęciło dziwne buczenie po zamontowaniu wentylatorów na górze obudowy. Właściciel komputera próbował to jakoś wygłuszyć. Na koniec chyba sklejał razem panel z ramą, bo to górny plastik tak rezonował. Plastikowe szuflady miałem w iLion i Aerocool... Niby to działało, ale trzeba uważać, żeby nie połamać. Teraz mam w R5 metalowe i jest spokój :) Właściwie jeśli w cenie są 4 wentyle to wyjdzie bardzo tanio za tę obudowę. Jeden wentylator Fractal kosztuje 70 złotych, więc żeby mieć taki setup jak daje NZXT w bazie musiałbym dopłacić 140 złotych do R5... Trochę drogo wtedy by ta buda wyszła... jak za coś z plastikowym frontem ;)W każdym razie, udanego zakupu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...