Jump to content
mr.Witek

Serwer nie uruchamia się

Recommended Posts

Witam forumowiczów w nowym roku. Mam problem. Kupiłem na allegro serwer IBM X3650 M2 za zawrotne 300 zł. Pan z aukcji dał gwarancje rozruchową, bo twierdził że wszystko działa (na komputerze chyba mam gdzieś kopie strony).

Cpu E5504

Ram brak, wkładałem kość 4gb kigstona hyperx, i ephide 2gb (nic nie świeciło że ram nie ecc)

Dysk brak

2 zasilacze (żadnych błędów)

 

Historia taka: 29 grudnia jak przyjechałem z pracy o 22 poszedłem do babci paczka przyszła. W dumu otwieram a tam dużo stryropianu, patrze a na serwerze krople wody, myśle: o kurde. Otwieram obudowe a tam więcej rosy. Poczekałem godzine i prubowałem uruchomić to. Robie to tak jak na filmie

'>
ale nawet nie wentylatory się nie chcą ruszyć (nie licząc ty przy zasilaczach) tak jakby przycisk był popsuty.

Przy zasilaczach świecą ledy AC i DC, a na płycie główne świecą ledy HEARTBEAT.

Co mam zrobić z tym serwerem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Z tego co widzę to serwer obsługuje pamięci Registered - czyli musisz mieć ECC i Registered (nie każdy ECC jest registered, ale każdy Registered jest ECC). Na innych nic nie sprawdzisz.

 

Pozdrawiam

 

Jeżeli tak to świeciła by mi lampka RAM. Jak patrzyłem na ramy ecc to sprzedawcy wypisując liste kompatybilnych maszyn wpisywali prawie wszystkie popularne serwery (mój też).

 

Temat można zamknąć, bo odsyłam serwer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...




×
×
  • Create New...