1nter Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Hej. Kupiłem płytę i popełniłem błąd. Zamiast normalnie, to zaktualizowałem BIOS ( przynajmniej próbowałem ) przez Live Update 6, co oczywiście skończyło się tym, że komputer uruchomił się jakoś świecąca cegła bez IO. Dałem na reklamację, rękojmie odrzucono, ale dano do serwisu MSI. Jak sądzicie, zważywszy, że to ich program, to zwrócą mi nową, albo naprawią mi płytę? Czy odrzucą reklamację? Ktoś miał taki sam problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Płyte ci przeflaszuja lub dadza nową tyle .Zreszta ten model płty to chyba mogłeś sam odratowac .Sie pena w jakieś tam usb wkłada i naciska coś na klawie i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1nter Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Jak nie inicjuje klawiatury, to ciężko. Próbowałem, może nieumiejętnie. Wg. wielu instrukcji. Mam nadzieję, że tak będzie, ale jak ktoś miał podobnie, to proszę, niech napisze jak wyszło. Edytowane 1 Stycznia 2016 przez 1nter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Sorki pomyliłem .Tu chodziło o pena i przycisk na płycie głownej i podobno to działa bez cpu i ram xD Nazywa sie to MSI BIOS Flashback i trzeba nazwać plik bios msibios . Sprawdz sobie czy twoja płyta miała ta funcje bo mi sie nie chce xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1nter Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Nie, nie ma tej funkcji, szanuj trochę ludzi, bo nie wysłałbym na reklamację, jakby to było tak zaj%^ście proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Ta ? a wiedziałes wczesniej o takiej funkcji choć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1nter Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Umiem czytać manual płyty głównej. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1nter Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Czyli nikt nic nie dawał na reklamację w MSI tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Czekaj cierpliwie na odpowiedź serwisu i nie gorączkuj się. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1nter Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Na forum MSI globalny moderator napisał mi, że to nie narusza ich gwarancji, może będzie dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1nter Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zwrócili mi nową płytę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2016 Chyba ci dali nową płytę , zwrócili to lekko dziwnie brzmi . A co do problemu - to jak bios był oficjalny ( stabilny czy beta - nie ważne ) to nawet jak popełnisz błąd przy flashowaniu to gwarancja / rękojmia powinna zostać normalnie uznana . To w końcu ich bios a nie jakaś modyfikacja od nie wiadomo kogo , chyba że całość rozbija się o użycie LU a nie innych narzędzi do tego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...