Neris Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Postanowiłem dzisiaj przeskanować PCta innym antywirusem niż mam bo coś mi wczoraj streamy na twitchu dziwne działały, więc postanowiłem wypróbować AVG dzisiaj. Najpierw zainstalowałem antywirus a później doinstalowałem tę wersję próbną AVG tune up czy jakoś tak. No i zaczęła się zabawa. Pierwsze co mi się w oczy rzuciło to całkowicie zamulony internet i zawieszanie się przeglądarek internetowych(pierwszy raz się spotkałem z tym od ho ho). Sprawdzam ustawienia karty sieciowej a tam jakiś AVG filter. Wyłączam, restartuje PC a tutaj dalej tragedia. Patrzę na ping - 650. Dopiero co włączyłem PC a tutaj tak wysoki ping? Coś jest nie tak. Sprawdzam monitor zasobów a tam zjada mi 250 000 w jednym z procesów, innego procesu z kolei nie da się zamknąć. Z procesami poradziłem sobie process explorerem i usunąłem całą zawartość tam gdzie ten szajs był zainstalowany. Następnie sprawdziłem lokacje appdata i programdata. Usunąłem stamtąd foldery AVG. Co ciekawe do jednego pliku nie miałem praw ale na szczęście spybot to ogarnął. Ciekawe jest to, że skanując Spybotem pod kątem rootkita dwa pliki z AVG pokazał jako rootkit co widać na załączonym obrazku. Jakie narzędzie polecacie żeby całkowicie pozbyć się tego syfiastego oprogramowania z PC? Niby już nie powinno być śladu po tym, ale mam wrażenie, że coś jeszcze gdzieś siedzi. Nie ma to jak polityka zasyfiania PC a następnie oferowania produktów, które te rzeczy 'naprawią'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droid3 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Format Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Ale tak naprawdę to jesteś niezadowolony z AVG INTERNET SECURITY tylko dlatego, że dałeś sobie wcisnąć AVG PC TuneUp? Czy masz coś konkretnego przeciw AVG IS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolar444 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 Jaki Format. Przecież komputer idzie poratować. Logi z FRST by się przydały, i kolega z forum co się tym zajmuje mógł by w nie zerknąć i sprawdzić czy coś siedzi, czy procesy pozamykane i tak dalej, i pomóc wyrzucić ci z kompa resztki jeżeli tam się znajdują. I wypadało by następnym razem użyć programu przeznaczonego do de instalacji: http://www.avg.com/pl-pl/utilities A nawet dla świętego spokoju, użyć go w trybie awaryjnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krugger Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2016 Ja używam zwykłej wersji AVG (bez INTERNET SECURITY/ PC TuneUp) i dziala pięknie, musialem sie przesiasc kiedys z Avasta bo mi internet wi-fi tak przyblokowal ze nie dalem rady tego odkrecic, moze z jakiejs niezaufanej strony sciagnales te pliki i Ci jakiegos wirusa zaisntalowalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poz Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2016 właśnie dlatego korzystam od pół roku z Bitdefendera. Co prawda na początku sieć lokalną mi trochę zblokował ale szybko doszedłem o co come on. Mulenie internetu kiedyś miałem przy inny firewallu który nie nadążał skanować ruchu przychodzącego (gdy ściągałem z neta). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...