Karenz Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Mój aktualny sprzęt widzicie w sygnaturce . Jakie można podjąć kroki w celu aktualizacji sprzętu do wymagań dzisiejszych gier ? Mogę na dzień dzisiejszy wydać 1000 zł pomysły w stylu : sprzedaj cos tam potem kup odpadają w przedbiegach bo takie rozwiązanie wyklucza używanie komputera przez kilka tygodni . Jak na razie myślałem aby kupić nowe GPU za tego tysiaka . sprzedać potem stara karte Na razie pracować na nowej karcie i dozbierać kase na mobo + procek . Można też zrobić na odwrót , czyli kupić mobo + procek stare sprzedać i dozbierać do karty . Aczkolwiek w grach odczuje pewnie większą poprawę po wymianie karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Procek będzie hamował mocniejsze grafiki to na pewno. Trzeba po kolei wymieniać. Możesz albo kupić GTX 960 4GB na teraz. Ew poczekać z tą wymianą aż może pojawi się 960Ti i dozbierać jeszcze ze 100-200 zł jak się uda. Potem wymiana na coś pokroju i5 4460 + B85. Pamięć może zostać. W zasadzie wymieniasz tylko mobo i procka no i GPU. Edytowane 2 Stycznia 2016 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karenz Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 a procek i mobo jaki ? i myśle tu o tańszych rozwianiach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SambaVerde Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) MSI Z170A PC MATEIntel i3 6100Crucial Ballistix Elite 2X8GB 2666MHz DDR4 CL16 1.2V DIMM GeForce GTX 960 GAMING 4G Edytowane 2 Stycznia 2016 przez SambaVerde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 MSI Z170A PC MATE Intel i3 6100 Crucial Ballistix Elite 2X8GB 2666MHz DDR4 CL16 1.2V DIMM GeForce GTX 960 GAMING 4G musk s<span style='color: red;'>[ciach!]</span>y normalnie. Naprawdę nie musisz pisać w każdym temacie. Przyjmij to do wiadomości! Autor ma do dyspozycji 1000 zł, ty mu proponujesz zestaw startowy mogo + cpu + ram za ponad półtora klocka. Litości! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karenz Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Dobra konretnie lepiej kupić Asrock P67 Extreme6 B3 + i5-2500k CZY Asusa Strix gtx 960 4 gb cenna podobna Wydaje mi się że zmiana procka jest bardziej przyszłościowa . Karty praktycznie co roku są nowe . Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Karenz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SambaVerde Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 Czy masz może jakiś problem z moją tu obecnością, Klaus?Zbiorczo odpowiedziałem autorowi na dwa pytania.- jaka karta GPU za ok. 1000 złotych?- jaki procesor i jaka płyta?Dodałem od siebie model psującej pamięci.Nigdzie nie napisałem, że ma to kupować jednocześnie, bo sam zaznaczył na początku, że będzie robił to w dwóch rzutach.Jeszcze coś Ci wyjaśnić? Kilku członków forum miało problemy z płytami AsRock.Tańsze od ASUS są karty graficzne Gigabyte... i chyba nawet nieco lepsze ;) Karenz, ten i5 jest dość leciwy. Nie lepiej kupić coś nowszego skoro i tak trzeba wydać przynajmniej 600 złotych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karenz Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 Tego asusa mogę mieć za 850 -900 także dobra cenna co do i5-2500k to również mieści się w 800 zł z płytą oczywiście używka Mam podobnego asrocka do kompa z FX i elegancko działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Kilku członków forum miało problemy z płytami AsRock.Ta, jasne. Kilku członków miało problem z msi, kilku z asusem, kilku z gigabyte to może niech nie kupuje żadnej?Śmiać mi się chce jak ludzie powielaja mit o badziewnych płytach Asrocka. Od wielu lat robią porządne płyty główne do których nie można mieć kompletnie żadnych zastrzeżeń w dodatku zawsze na lewo wydają jakieś biosy pozwalające czy na podkręcanie czy odblokowaywanie rdzeni. To nie jest AsRock z 2002 roku kiedy produkował [ciach!]o na zlecenie asusa zrozum to wkoncu. Nie bez powodu też od wielu lat są 3 największym producent płyt głównych zaraz po asusie i gigabyte. Tapatapatap Z2 Edytowane 3 Stycznia 2016 przez GeMtin1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 Czy masz może jakiś problem z moją tu obecnością, Klaus? Raczej z formą twojej aktywności w stylu "chciałem sobie popisać". Zresztą jako naczelny nazista nie mam problemów z niczyją obecnością na forum. Dla persona non grata włączam status nieobecny ;) i po sprawie. W temacie, polecam http://allegro.pl/plyta-procesor-core-i5-2320-4x-3-3-s1155-acer-i5897790779.html potem opchniesz swój zestaw mobo + cpu (sprzedając osobno oba elementy) i przy dobrych wiatrach odzyskasz ok 400 zł. Kupujesz gtx960 i grasz w co chcesz :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karenz Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) taniej niby http://allegro.pl/plyta-procesor-core-i5-2320-4x-3-3-s1155-acer-i5897790779.html ale za 750 można kupić Asrock P67 Extreme6 B3 + i5-2500k elegancką płytę z odblokowaną 2500 k na pewno będzie się ładnie kręcić a ja w ciągu 2016 sobie kupie inna karta polując na okazje Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Karenz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Dorzucając swoje 3 grosze to moim zdaniem lepiej najpierw wymienić platformę, później grafikę. Bo ten Phenom i tak będzie powodował spadki FPSów przy jakiejkolwiek grze. To już nawet przy zmianie z Phenom II x4 @4GHz na niekręconego i5 4gen widać różnice przy HD7770. Druga kwestia czy warto się wciąż pchać w i5 2500K. No ok, fajnie się kręci ale to już stary procesor. Nie zrozumcie mnie źle, sam mam tego i5 i ostatnio się zastanawiałem czy nie lepiej kupić używanego odblokowanego i5 4gen i do tego używkę płytkę. Wyjdzie ponad 1200zł ale jednak platforma jest nowsza o te 2 generacje. PS. Intela posrało z tymi cenami ;) PS2. SambaVerde skończ pierdzielić bo jeszcze ktoś Cię posłucha... Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Bonusso3 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Wystarczy tylko zajrzeć na nasz portal pod pierwszy lepszy artykuł/test/recke o AMD/INTEL i już wiadomo z kim mamy do czynienia. Czekam jeszcze na MBE i paru innych znafców. Co do tematu to uważam że mimo wszystko i5 2500K to bardzo dobry pomysł. Zważając na fakt że autor nie dysponuje dużą kwotą, a z dostępnością i cenami takich i5 4670K bywa różnie. Do tego fakt że przeaść między i5 2500K, a i5 4670K nie jest jakaś znacząca w zależności od gry. A i tak go nie stać na jakąś droższa grafikę, wiec tym bardziej kupowanie i5 2500K + ASRock P67 ma sens. Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Devil 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karenz Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Sprawa wygląda tak : zamówiłem na odbiór osobisty asusa gtx 960 4 gb wersje OC za 1000 zł ten którego miałem na oku http://allegro.pl/show_item.php?item=5891968074 to zwykły odgrzewany kotlet albo po gwarancyjny gość nie ma na to żadnych papierów więc gwary również a trochę już tego schandlował Sprzedam moją kartę będę miał coś pewnie ok 300 zł sprzedam po rodzinie płyte + procek za 400 zł (chyba uczciwa cenna ) i tego samego dnia kupie sobie jakieś procek + mobo Zdecydowałem że najpierw grafa nie procek . U mnie problem był właśnie z kartą przy mocniejszych produkcjach . Szczególnie z jej pamięcią . chyba że bym bulldożera sobie zapikował bo moje mobo da rade Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Karenz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 Nie warto. Duży pobór prądu i różnie z wydajnością w grach... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karenz Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) ale taniej :> i za intelem nie przepadem za te dziadostwo co zrobili że nowe procki mają paste w środku zamiast być zalewane metalem dorwać takiego fx 8320 albo 8350 Ja o sekcje zasilania na płycie sie nie boje bo specjalnie dodałem do niej radiatory Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Karenz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 A co ma do tego glut. FX 8350 jeszcze bardziej się grzeją i mają gorsża wydajnosć. Rób jak chcesz. Procki AMD to padaka w grach na chwile obecną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karenz Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 może i masz racje ale kupuje za 400-500 zł fx 8350 http://allegro.pl/procesor-amd-x8-fx-8350-i5893448130.html i mam procka który starczy do tej grafy zawsze zostaje opcja kręcenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) dałeś 1000zł za tego gtx? jak tak no chyba coś nie tak poszukałbym tańszego skoro wszyscy doradzali intela to nie może być pomyłka - czyżbyś się pomylił z tym fx'em :plum: Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karenz Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) tańszego ? nie znajdziesz dałem 1000 za nówkę w wersji OC 4gb za zwykłego można było dać 969 na morelach tańsze są tylko płyty gigabyta za ok 950 Z tym procesorem to na razie tylko gdybanie bo i tak nie ma kasy aktualnie , za jakiś miesiąc dwa będę walczył . Z tymi Fx raczej nie wypali bo msi to firma [ciach!]iana . Zrobili płyty które mogą współpracować z bulldożerami ale specjalnie usunęli taką możliwość Po czym wydali takie same płyty które oczywiście są droższe . Gigabyte zrobił tak samo , tylko asus zachował klase Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Karenz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karenz Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 Od 2 dni mam tą kartę i poprawa jest ogromna . W gta V z najniższych przeskoczyłem na najwyższe . Spadki fpesów występuje tylko przy szybkiej jeździe / wypadku do 20-25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...