Skocz do zawartości
Halling

PC ~4000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Proszę o Waszą pomoc w doborze części do mojego nowego pc. Budżet ~4000zł.(w tej cenie mogłoby się znaleźć dvd)

Aktualnie myślę o;

-R9 390x

- I5 4590

- Msi B85 g43

- Crucial Ballistix 2x4gb 1600mhz cl9

-antec vp550f

- seagate/wd tb

- zalman r1

Edytowane przez Halling

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj, że zestaw zaproponowany przez Piehursson można kupić znacznie taniej i spokojnie dorzucisz do tego dysk SSD. Na samej grafice możesz zaoszczędzić co najmniej 80pln. Pytanie czy poradzisz sobie ze złożeniem sprzętu we własnym zakresie i czy odpowiada Ci kupno w różnych sklepach. Ale to już Twoja decyzja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale przecież wystarczy nie aktualizować biosu... i sobie nie zrobisz kuku.

Wystarczy że M$ wyda parę aktualizacji i system będzie nie stabilny na tym biosie. Sposoby to oni znajdą jak nie sam Intel to poprosza inna firmę. Tyle. Sam bios to nie wszystko. Nawet jak sie nie aktualizuje. Ja np nie aktualizuje biosu do płyty w ogóle jeśli wszystko działa stabilnie. Poprzednia platforma na 1155 u mnie działała na tym samym Biosie przez 3 lata. Teraz od 2 miesięcy mam 1151 i tez nie robie update'u biosu póki jest stabilnie i nie ma problemu. Zreszta update biosu zwykle robi sie w razie braku kompatybilnosci z jakims sprzetem np pamieciami czy karta graficzna. Skoro juz wybrales to ok.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi