Neitha Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, od 2-3 lat uzywam Laptopa (ASUS) do Gier *G75VW *Intel® Core i7-3610qm CPU @ 2.3 GHz 2.3 GHz *Memory Ram 8,00 *64 Bit *Nvidia GeForce GTX 670m * 3GB *Windows 7 Jesli o czym zapomnialem prosze dac znak. Prosze was o pomoc, dokladniej o to, jak i o ile, moglbym podkrecic Procesor i Karte Glownej. Czy jest jakis program ktory by pobral i zainstalowal najnowe oraz najlepiej pasujace sterowniki do laptopa, oraz zeby usunal stare. Czy jest rowniez mozliwe o to zeby zmniejszyc Physical Memory poniwaz na start mam 25/35 % zuzycia, a gdy gram w gre Arma 3 mam ponad 85%-90% dodam ze gram na niskich detalach i grafice. http://www34.speedyshare.com/XUbea/bb9bc88f/download/hehs.png Prosze o Jasne wypowiedzi poniewaz, nie jestem mistrzem w tej dziedzinie, sorry rowniez za gramatyke, ale mam na swoja obrone to ze nie mieszkam w Polsce od paru lat. Dziekuje za POMOC ! :) Edytowane 4 Stycznia 2016 przez Neitha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Jak w biosie lapka nie ma żadnych opcji do OC to raczej nic nie pokręcisz . Kartę można spróbować podkręcić za pomocą MSI AfterBurner lub EVGA Precision , ew. z poziomu sterowników - jak jest taka opcja w sterach do kart mobilnych . A do ilu uda ci się kartę podkręcić to lotera , tym bardziej że w grę wchodzi jeszcze to ile układ chłodzenia będzie w stanie odprowadzić dodatkowego ciepła . A co do PM - to normalne , jak grasz to masz duże zużycie ramu a jak nic nie robisz to zużycie ramu spada , choć 25-35% zużycia ramu dla idle* to troche dużo - przy 8GB daje to 2-2,8GB , chyba że część z tego jest rezerwowna przez system na zapas . * - Zalezy co rozumieć przez idle - totalne idle świeżo po uruchomieniu kompa gdzie działa tylko soft włączony wraz ze startem OS ,bez żadnych innych aplikacji czy włączony player audio , do tego przeglądarka itp. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neitha Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) A jakis program do sterownikow? zeby jakos fpsy wzrosly? Edytowane 4 Stycznia 2016 przez Neitha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zadajesz takie pytania, że GeForce Experience to będzie dla ciebie idealne rozwiązanie. Taptaptap Mlais M52 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html http://www.nvidia.pl/download/driverResults.aspx/96959/pl wyczyść laptopa zmień pastę i termopady ten asus ma sklonnosci do szybkiego zrzucania taktowania procesora. Ewentualnie użyj throttlestop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...