SambaVerde Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 Jeśli nie podkręcasz procesorów to nie warto kupować "K".Obudowę Fractal Design Define R5 mam i wiem, że powinienem był kupić tańszą wersję R4. Powinieneś wiedzieć, że ta obudowa ma plastikowe drzwiczki, które są raczej tandetne. Jeśli nic na froncie nie będziesz montować w zatokach to lepiej kupić tańszą wersję Define S, która nie ma drzwiczek z przodu a zabudowany front panel. Kolejnym nieporozumieniem jest brak filtra na wierzchu obudowy. Jeśli zdejmiesz panele przykrywające górę, żeby zamontować wentylatory, chłodnicę czy chociażby zrobić przewiew nic nie zabezpiecza obudowy przed kurzem. Dodatkowo otwór na górnej pokrywie jest w nietypowym rozmiarze, więc ciężko dobrać jakiś filtr. Nieprzemyślana jest kwestia wentylatora na tylnej ściance. Jeśli opuścisz go na sam dół mocowania to nie zamkniesz bocznego lewego panelu - ze względu na niepotrzebny mechanizm zatrzaskowy. Obudowa jest wyciszona, ale w cuda nie wierz - jak coś wyje to to usłyszysz ;) Kontroler obrotów wentylatorów jest raczej niskiej jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekora1976 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Dzieki za sugestie SambaVerde przemysle jeszcze. Jesli chodzi o OC to mysle ze bedzie taka proba a wersja k ma na starcie 0,8 GHz wiecej i kusi mnie zmiana na "k" Edytowane 6 Stycznia 2016 przez sekora1976 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SambaVerde Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 Ten bez "K" to wersja energooszczędna - TDP tylko 65W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekora1976 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Tak to juz wiedzialem, ze z "k" potrzebuje 95W ale to akurat dla mnie malo istotne. Jest wyraznie mocniejszy ma starcie a z OC na spokojnie 4,5 - 4,6 GHz mozna zrobic wiec chyba to do mnie przemawia. ;-) Edytowane 7 Stycznia 2016 przez sekora1976 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekora1976 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Co sadzicie o tym monitorze? http://m.ceneo.pl/38427513#mh=z5r05J2u07007samsung4oefMgcb0B4mbpvFbUfADyEkyhOQpTqy0TbfGgCUJ438mmzIy1pHVYaydvS2ZtyJufbYlSj8q_UNgv4q13gNZlzBAfKkjUvh1H4EjvuFHjsjM316W6O6kq6O7Hlsfo9WsaLLjg95TVD_v8y_6DhPvQEsmFzY_MFFwHcw7D0XuO636TpuK2KGQ3OtzH4fQNJx0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...