Skocz do zawartości
sekora1976

PC do gier oraz filmow. Prosze o sugestie i porady.

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli nie podkręcasz procesorów to nie warto kupować "K".

Obudowę Fractal Design Define R5 mam i wiem, że powinienem był kupić tańszą wersję R4. Powinieneś wiedzieć, że ta obudowa ma plastikowe drzwiczki, które są raczej tandetne. Jeśli nic na froncie nie będziesz montować w zatokach to lepiej kupić tańszą wersję Define S, która nie ma drzwiczek z przodu a zabudowany front panel. Kolejnym nieporozumieniem jest brak filtra na wierzchu obudowy. Jeśli zdejmiesz panele przykrywające górę, żeby zamontować wentylatory, chłodnicę czy chociażby zrobić przewiew nic nie zabezpiecza obudowy przed kurzem. Dodatkowo otwór na górnej pokrywie jest w nietypowym rozmiarze, więc ciężko dobrać jakiś filtr. Nieprzemyślana jest kwestia wentylatora na tylnej ściance. Jeśli opuścisz go na sam dół mocowania to nie zamkniesz bocznego lewego panelu - ze względu na niepotrzebny mechanizm zatrzaskowy. Obudowa jest wyciszona, ale w cuda nie wierz - jak coś wyje to to usłyszysz ;) Kontroler obrotów wentylatorów jest raczej niskiej jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to juz wiedzialem, ze z "k" potrzebuje 95W ale to akurat dla mnie malo istotne. Jest wyraznie mocniejszy ma starcie a z OC na spokojnie 4,5 - 4,6 GHz mozna zrobic wiec chyba to do mnie przemawia. ;-)

Edytowane przez sekora1976

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi