Azathermenian Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 Witam, zamierzam kupić nowy monitor do mniej więcej 600zł, oto mój sprzęt: Intel i5- 4460 8gb ram Geforce GTX 960 2gb Monitor głównie będzie przeznaczany do CS GO, i chcę najlepszy monitor własnie do tej gry w cenie ok 600zł z matrycą 23-24'. Aktualnie posiadam LG FLATRON W2242S. Mam jeden typ: http://allegro.pl/monitor-benq-24-led-gl2460hm-flicker-free-i5794489156.html Poczuję różnice przesiadając się ze starego monitora na ten ? Będzie tzw. WOW ? Wiem, ze najlepszą opcją byłoby wybranie monitora 144hz, jednak ceny tych monitorów po prostu przerażają. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Padaka na matrycy TN . Za 600 zł lepszą opcją jest LG 24MP47HQ-P - pożądny monitor na matrycy IPS za 589 zł w morele.net . O 120+ Hz to zapomnij w tej cenie . A co do przesiadki - na pewno poczujesz różnicę , twój stary monitor to 22" cale z rozdziałką 1 680 x 1 050 , do tego matryca TN i stary typ podświetlenia CCFL . Nowy monitor to juz 24" + FHD , podświetlenie diodami LED i matryca IPS . 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Jak wyżej, ew. AOC i2369Vm, matryca też od LG ale jest stabilniejszy (ten 24MP ma tandetną podstawkę ;)) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azathermenian Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedzi :) Mam teraz duży dylemat, bo zastanawiam się nad kupnem monitora 144hz. Wszyscy tak chwalą te monitory.. czy naprawdę są One aż tak dobre? Opłaca się dać 2x więcej za monitor 144hz, czy lepiej kupić dobrą 60-tkę właśnie coś w stylu tego LG i 600zł mieć w kieszeni ? Jak to jest w końcu z tymi monitorami 144hz, nie jest to zbyt przekoloryzowane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Nie 2x, ale raczej przynajmniej 3x więcej. To zależy w co grasz. Jak masz fundusze to możesz kupić szybszy monitor, widać różnicę przy szybko zmieniających się obrazach. Ale ja nie widzę sensu kupować za 1200zł monitora na TN tylko dla 144Hz. To jest raczej proteza niż monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azathermenian Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Monitor będzie służył do wszystkiego, filmy, przeglądanie stron, gry etc. Gram głównie w CS:GO i chciałbym aby choć w małym stopniu monitor był właśnie do tej gry przystosowany. Przede wszystkim chcę aby monitor był przejrzysty, wyraźny, kolory były nasycone itp. Gram na niskiej rozdzielczości także takie parametry myślę, że będą przydatne. Gdzieś wyczytałem, że monitory o jak najniższym czasie reakcji są dobre do gier. Jakie jeszcze inne monitory możecie mi polecić w cenie +/-700zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Oba wyżej wymienione będą ok do Twoich wymagań. Nie ma co drążyć tematu. Obraz będzie bez porównania lepszy od tego co masz teraz. Tak, czas reakcji ma znaczenie ale nie w takiej kwocie. Takie 5-6ms, które są standardem będą wystarczające ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azathermenian Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Okej, dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...