Klaus Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Jeśli chodzi o podkręcanie, nie w tym budżecie, nie na tej płycie ;) Pamięć ok, już pisałem. Windows 8.1 sam poradził cobie ze sterownikami, coś tam jeszcze Intel® Driver Update Utility pobrał. W ogóle to pojechałem po bandzie. Wyjąłem ssd z kompa z sygnaturki i włożyłem do Acera, pomielił minutę dłużej niż zwykle i pokazał pulpit ;) Pod W7 są sterowniku na stronie Acera do modelu M4610G. Można też pociągnąć ze strony Intela, Realteka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolek200 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Ja mam win7 wiec mam nadzieje, ze bedzie bez problemow. Zestaw zamowiony z obudowa i zasilaczem. Na razie biore jednak hdd. Taki bedzie ok? http://allegro.pl/nowy-western-digital-blue-250g-7200rmp-gw-2-lata-i5307974653.html#thumb/2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Cena za te 250GB trochę przesadzona. Jeśli jednak jest nowy a nie masz szans dorzucić stówki na ssd, nie masz wyjścia. Jeszcze jedna sprawa, pozytywna, jak coś to dvi jest zgodne z hdmi na tej płycie, czyli posyła dźwięk. Nie trzeba kupować kabla DP - HdMI by posłać obraz i dźwięk na tv, można to zrobić kablem dvi - hdmi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolek200 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 To moze uzywka? http://allegro.pl/dysk-250gb-sata-wd-seagate-7200-rpm-gwar-3m-fv23-i5827192649.htmlwydzie mi 53zl z przesylka. ssd planuje kupic w lutym wiec ten dysk bedzie i tak na dane. Teraz po prostu potrzebuje jakiegos hdd do czasu zakupu ssd. Jakies kable musze dokupic do tego co dostane z plyta i prockiem? Na pewno karte wi fi (taka? http://allegro.pl/karta-sieciowa-pci-tp-link-tl-wn851nd-wifi-300mb-s-i5208974725.html ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 No cena lepsza, nie wiadomo w jakim są stanie. Tamte były niby "nowe". W obudowie były dwa przewody sata, więc powinno wystarczyć do dvd + hdd. Do ssd kupisz sobie razem z z ssd, to nie będziesz za przesyłkę płacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolek200 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Po komentarzach widze, ze chyba sa ok. To chyab bedzie najlepiej wziac uzywke za 53 z przesylka. Ta karta wi fi jest ok? Chyba nic wiecej juz nie potrzebuje do odpalenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2016 Co do wifi, nie wypowiem się. Nie używam kart wifi w komputerach stacjonarnych, mam wiertarkę udarową na sds ;) Karta linkowana wyżej powinna być ok, nie lepiej jednak zastosować kartę na pci-e? Byłaby bliżej ewentualnej grafiki (to minus), jeśli jednak nie będziesz potrzebował pci na inne potrzeby, możesz brać na pci. Dzisiaj poszedł w ruch watomierz. Idle - 35W, CPU:OCCT - 100W CPU:Linpack - 120W POWER SUPPLY 120W Patrząc na to https://www.techpowerup.com/reviews/EVGA/GTX_950_SSC/28.html uważam, że gtx750ti można pakować bez obaw. Skromna wtyczkologia stanowi przeszkodą w zasileniu GTX950 czy 960. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2016 właściwie to nie rozumiem po co kupować taki złom, za tą kasę masz praktycznie nowy ze sklepu pod 1150 do spokojnej rozbudowy, sam kupowałem najtańszy zestaw, bo spaliła mi sie płyta pod 775, to za płytę z prockiem dałem z 265zł (procek z allegro 1820 - 100zł na gwarze) ram 100zł nowy, dvd - 20zł, dysk za 140 masz nowy, zasilacz 130-140zł nowy (np.często outlet xkom), buda jakaś używka, jedziesz na integrze i zbierasz te 250-300zł na gpu ... z czasem jak masz kaprys zmieniasz procka na i5, grafę na jakiegoś potworka i pykasz w nowości na wysokich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...