cezar_92 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Cześć, Mam pewien dziwny problem z komputerem, nie jestem pewien czego to jest kwestia więc sory jeżeli to złe miejsce. Czyniąc długą historię krótką problem wygląda tak jak na zdjęciach w załącznikach. System się nie ładuje do końca nawet w safe modzie. System był z miesiąc temu reinstalowany. Podobne problemy z obrazem zdarzyły się niedawno ale jakoś do tej pory wracało to do normy. Karta graficzna to Radeon 6800, podałbym więcej konfiguracji jeżeli powiedzielibyście jak to można sprawdzić z poziomu biosa bo po prostu nie pamiętam a stwierdzenie, że płyta główna to jakiś ASROCK chyba też Was nie urządza... W każdym razie powiedzcie mi proszę, co to może być i czy da się coś zrobić? Pozdrawiam Edytowane 5 Stycznia 2016 przez cezar_92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 P67 Pro3 to istotnie konstrukcja Asrocka . Te paski występują także w biosie / UEFI ? Ile masz ramu i w jakiej konfiguracji ? Pożycz od kogoś kartę graficzna i sprawdź jak się będzie zachowywać - może być to dowolna karta byle była na PCI-E . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar_92 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Tak, generalnie na początku przy włączaniu i potem w biosie są te paski a potem przy próbie włączenia pokazują się różne inne cuda. Ramu są 4GB rozłożone na dwie kości ddr3-1333. Edit: Jeszcze parę dni temu jak coś podobnego się stało to wyświetlił się komunikat, że sterownik karty graficznej zawiódł ale udało się przywrócić. Edytowane 5 Stycznia 2016 przez cezar_92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 To nie wygląda na problem ze sterownikiem tylko na ostatecznie padającego Radeona. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar_92 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 Eh, tak się obawiałem, że to wygląda poważnie. No nic, dzięki za odpowiedzi jeszcze spróbuję może skądś pożyczyć jakąś kartę na pci-e żeby się upewnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar_92 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 1. To rzeczywiście był problem z kartą graficzną, z nową jest ok. 2. Z innej beczki: jeżeli chciałbym dokupić ramu to wiem, że musi to być też ddr 3, jeżeli ma działać z innymi ddr3. Czy musi to być również taka sama częstotliwość 1333mhz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Najlepiej jakby była taka sama kość ale nie musi. Jak wsadzisz szybszą pamięć to ona i tak zwolni do 1333Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...