Skocz do zawartości
DeV_1L

Wiedźmin 3 - problem z wydajnością

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! mam mały problem, albowiem przy wejściu do wieśka 3 umie na poczatku tak przyciąc, że mam pokaz slajdów, później niby ok ale czasami jakaś tekstura sie doczyta na moich oczach albo mam mikro-zacięcia. Gram na ultra (cienie i trawa high), mam i7 4790k, r9 390, windows 10, 8 gb ram kingston hyperx 2400mhz a zasilacz be quiet pure power 730w. Może jakieś postprocesy wyłączyć czy coś? 

PS

gram na fhd bez hairworks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"na początku tak przyciąć" - może się coś jeszcze doczytuje... Grę masz na hdd, czy ssd?

Doczytywanie tekstur - to nie zauważyłem, ale pojawianie się postaci zaraz koło wiedźmina u mnie występuje (rzadko, bo rzadko, ale jest).

Mikro-zacięcia - nie masz przypadkiem włączonego v-sync i w momentach mikro-przycięć mniej klatek niż odświeżanie monitora? (odczujesz to jako "szarpnięcie" animacji, czy właśnie takie mikroprzycięcie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HDD czy SDD?

hdd

"na początku tak przyciąć" - może się coś jeszcze doczytuje... Grę masz na hdd, czy ssd?

Doczytywanie tekstur - to nie zauważyłem, ale pojawianie się postaci zaraz koło wiedźmina u mnie występuje (rzadko, bo rzadko, ale jest).

Mikro-zacięcia - nie masz przypadkiem włączonego v-sync i w momentach mikro-przycięć mniej klatek niż odświeżanie monitora? (odczujesz to jako "szarpnięcie" animacji, czy właśnie takie mikroprzycięcie).

mam na hdd, chodziło dokładnie oto, zer jak jest kowal w wrońcach to umie 2 sekundy być taka brązowa kupa a dopiero póxniej pojawia się tekstura. v-sync nie mam, zacięcia sa głównie na włączeniu gry. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli przycięcia masz na początku gry to hdd jeszcze pewnie mieli. W Wiedzminie 3 zdarzają sporadycznie się niektóre tekstury/objekty doczytywane bliżej takie mini błędy. Ogólnie polecam ci zmniejszyć na HIGH zasięg renderowania roślinności i w sterownikach wymusić teselacje 32x spory boost fps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli przycięcia masz na początku gry to hdd jeszcze pewnie mieli. W Wiedzminie 3 zdarzają sporadycznie się niektóre tekstury/objekty doczytywane bliżej takie mini błędy. Ogólnie polecam ci zmniejszyć na HIGH zasięg renderowania roślinności i w sterownikach wymusić teselacje 32x spory boost fps.

ok thx ;) bo w innych grach mam high/ultra i to nie występuje. Pozdrawiam temat do zamknięcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi